Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds
terug naar het overzicht

Familiereis Raften en ravotten

Een mooi begin in de natuur van Centraal-Thailand. Khao Yai Nationaal Park is een van de meest aantrekkelijke parken door de veelzijdigheid. Ayutthaya en Kanchanaburi leren u meer over de geschiedenis van dit boeiende land. In Hua Hin is het even heerlijk ontspannen voordat u de reis in de wereldstad Bangkok afsluit.

Wat maakt deze reis bijzonder
Fietsen door bruisend Bangkok
Dieren spotten in de jungle
Koningsstad Ayutthaya bezoeken
Emmy4
Emmy Nijman
In de jaren 90 reisde ik al naar Thailand met onze zonen; nu is de volgende generatie aan de beurt! Ik ben Emmy Nijman, specialist familiereizen
Reisduur: 15 dagen / 14 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

De reis van dag tot dag: Raften en ravotten

Dag 1      Aankomst Khao Yai

Dag 2      Khao Yai

Dag 3      Ayutthaya

Dag 4      Ayutthaya

Dag 5      River Kwai

Dag 6      River Kwai

Dag 7      River Kwai

Dag 8      Hua Hin

Dag 9      Hua Hin

Dag 10    Hua Hin

Dag 11    Hua Hin

Dag 12    Hua Hin

Dag 13    Bangkok

Dag 14    Bangkok

Dag 15    Vertrek Bangkok

100% maat werk

Dag 1 Bangkok - Khao Yai Nationaal Park

Op naar de jungle!

Thailand-olifant31(13)

Op naar de jungle van Khao Yai Nationaal Park. Met een privétransfer wordt u naar uw verblijf voor de aankomende dagen gebracht. Khao Yai is één van de beste plekken in Thailand om wild te spotten. Na aankomst bij uw hotel is het eerst even tijd om te relaxen en te genieten van een lunch (eigen kosten). ’s Middags gaat u voor het eerst op pad door de jungle. Een stuk in een jeep en een stuk te voet. Eerst een kijkje in een vulkanische druipsteengrot voordat u aankomt bij de vleermuisgrot. Ineens hoort u een oorverdovend lawaai van gefladder en gepiep om u heen. Rond zonsondergang vliegen miljoenen vleermuizen tegelijk de grot uit en de jungle in op zoek naar eten. Wat een spektakel!

 

Informatie Khao Yai National Park:
Khao Yai National Park is het eerste nationale park van Thailand en heeft een enorme oppervlakte. Veel diersoorten vinden het dan ook fijn wonen hier in de jungle. Er komen zelfs tijgers voor maar zij spelen vaak verstoppertje dus u moet een beetje geluk hebben om er één te spotten. Het is een prachtig bergachtig gebied waar van alles te doen en beleven is. Tijdens het hete seizoen (maart – mei) en het regenseizoen (juni – oktober) is het park op z’n mooist. U ziet kleurrijke bloemen en planten, kletterende watervallen en fladderende vlinders. Het park is groener dan groen.

 

Vogelspotters kunnen het park het beste in de droge tijd bezoeken (november – februari). Dus pak de verrekijker erbij en speur tussen de bomen naar de neushoornvogel en andere bijzondere vogelsoorten. Wilde olifanten lopen hier ook te banjeren door de jungle, meestal wat later in de middag. Kijk goed om u heen en wie weet spot u als eerste een grijze slurf tussen al het groen.

 

Overnachting in Khao Yai Nationaal Park.
Inclusief privétransfer van Bangkok naar Khao Yai, excursies in Khao Yai samen met andere reizigers, Engelssprekende gids tijdens excursies in het park, entreegelden

Dag 2 Khao Yai Nationaal Park

Vroeg op vandaag voor een dagje in de jungle. Samen met de gids en andere reizigers rijdt u diep de jungle in voor een wandeling. De ochtend is de beste tijd om dieren te spotten want het is dan nog lekker koel. De jungle wordt langzaam wakker en u hoort het gekrijs van de aapjes om u heen. Over smalle olifantenpaadjes, langs riviertjes en watervallen speurt u naar dieren. Kriebelende spinnen, reuzenmieren, brutale makaken en stampende olifanten leven hier.

 

Op zo’n 1270 meter hoogte heeft u een prachtig uitzicht over Khao Yai. Wow wat is het mooi hier! Orchideeën in alle kleuren van de regenboog groeien hier in het wild, afhankelijk van het seizoen ziet u ze in bloei tussen het groen. In Khao Yai woont de grootste populatie olifanten in Thailand (zo’n 200). Zij delen de jungle met herten, katachtigen, gibbons, wilde beren en meer dan 300 soorten vogels. Er is genoeg te zien hier. Op de terugweg naar uw hotel stopt u op een plek waar olifanten zich vaak ’s avonds verzamelen, de kans dat u ze ziet vandaag is dus best groot. Bij terugkomst in uw hotel wordt het diner geserveerd (niet inbegrepen).

 

Overnachting in Khao Yai Nationaal Park.

Inclusief ontbijt, lunch, vervoer (samen met andere reizigers), Engelssprekende gids tijdens excursies, entreegelden

Dag 3 Khao Yai Nationaal Park - Ayutthaya

Breng een bezoek aan de vele tempelcomplexen van deze koningsstad

Thailand-BangkokenCentraalThailand-SchattenvanThailand10(8) SAM_4375(8) thailand-ayutthay-gezichtinboom(8)

Na het ontbijt wordt u met een privé transfer naar Ayutthaya gebracht. Het is ruim 2,5 uur rijden zonder stops. U kunt in Ayutthaya gemakkelijk op eigen gelegenheid, bijvoorbeeld met de fiets, de verschillende historische tempelcomplexen bekijken die verspreid door de stad liggen.

 

Informatie Ayutthaya:
Ayutthaya is één van de koningssteden van Thailand en dat is goed te zien. Het was ooit een hele rijke en machtige stad. Tot in de 18e eeuw de Birmezen Ayutthaya binnenvielen en de stad werd verwoest. De overblijfselen zijn van onschatbare waarde en daarom is de stad uitgeroepen tot UNESCO World Heritage Site. Er zijn ontelbare paleizen, tempels en monumenten te bewonderen in Ayutthaya.

 

Overnachting in Ayutthaya.

Inclusief ontbijt en privé busje met chauffeur

Dag 4 Ayutthaya

De stad en haar schatten bekijken kan vanaf het water, op de fiets of in een tuk-tuk. Het hotel waar u verblijft heeft fietsen te huur dus vraag ernaar bij de receptie. Op straat staan de tuk-tuk’s al in een rijtje te wachten. Vraag aan een chauffeur of hij u naar een aantal tempels en paleizen wilt brengen. Spreek een mooie prijs af en stap in één van de meest kleurrijke vervoermiddelen van Thailand.

 

Ayutthaya ligt op een eiland tussen 2 rivieren in. Dus stap in een traditionele longtailboot en ontdek de stad vanaf het water. De boot meert aan bij een aantal tempels en eindigt bij de avondmarkt. De perfecte plek om wat souvenirs aan te schaffen en te genieten van een Thaise curry.

 

Overnachting in Ayutthaya.
Inclusief ontbijt

Dag 5 Ayutthaya - River Kwai, Kanchanaburi

U wordt opgehaald bij uw hotel in Ayutthaya en in ongeveer 2 ½ uur naar Kanchanaburi gebracht. Hier ligt de traditionele longtailboot al te wachten. Stap in en vaar over de River Kwai naar uw slaapplek voor vannacht. Wat is er nu leuker dan slapen in een drijvend hotel midden in de jungle? Het gaat vandaag gebeuren. De huisjes van Jungle Rafts zijn gebouwd op een bamboevlot en drijven op de rivier. Vanaf uw huisje kunt u zo het water inspringen en met de stroming meedrijven. Let wel goed op want de stroming kan sterk zijn. Even relaxen en bijkomen van alle indrukken kan perfect in uw eigen hangmat. Er is geen elektriciteit en warm water aanwezig in uw kamer. Alles wordt ’s avonds sfeervol verlicht met olielampjes. Na het avondeten wordt er een traditionele Mon-dans opgevoerd speciaal voor de toeristen. Het geeft een leuk inkijkje in de tradities.

 

Informatie Kanchanaburi:
Kanchanaburi is de naam van een plaats en tevens van de grote provincie die grenst aan Myanmar. Het bekendste deel van de 'River Kwai', stroomt door Kanchanaburi. Daarnaast zijn er nog talloze bezienswaardigheden en activiteiten in de omgeving te zien en te doen. De stad Kanchanaburi trekt veel mensen vanwege de geschiedenis van de Thai-Birmaspoorlijn. Er zijn een aantal oorlogsbegraafplaatsen en interessante musea te bezoeken. Ook de wereldberoemde brug staat in Kanchanaburi.

 

Als u de stad verlaat rijdt u de prachtige natuur in. Tussen de bergen en ondoordringbare jungle slingert de rivier de Kwai. De vele nationale parken in deze provincie kenmerken zich voornamelijk door de vele watervallen en dichte jungle. Het gebied is het beste vanuit een boot of kajak te bewonderen. Sommige watervallen, zoals de Erawan watervallen, zijn gemakkelijk bereikbaar. Een heerlijke natuurwandeling of zwemmen in één van de zeven poelen is een aanrader.

 

Verder stroomopwaarts ligt de Hellfire Pass. Deze pas was één van de moeilijkste overbruggingen tijdens de bouw van de Thai-Birmaspoorlijn. Op deze plek zijn veel gevangenen omgekomen. Er is een museum gebouwd ter nagedachtenis aan de gruwelijkheden die hier hebben plaatsgevonden. De serene natuur geeft een eervol gevoel. De provincie Kanchanaburi biedt actieve, educatieve en leuke activiteiten voor iedereen en voor alle leeftijden.

 

Overnachting op een jungleraft in Kanchanaburi. 
Inclusief ontbijt, privé busje met chauffeur, longtailboot

Dag 6 River Kwai, Kanchanaburi

Wandelen bij de beroemde Erawan Watervallen

thailand-riverkwai-waterval(8) CIMG0841(8) Thailand-riverkwai25(8)

Na het ontbijt wordt u begeleid door uw gids en met de boot naar uw minibusje gebracht. Deze ochtend gaat u een lekkere korte of lange wandeling maken bij de beroemde Erawan Watervallen. Geliefd bij zowel de lokale bevolking als de toeristen. Er zijn diverse poeltjes om in te zwemmen of kiest u liever de intensieve wandeltocht naar het hoogste punt van de watervallen? Er zijn meer dan 7 niveaus. Het is een hele inspanning, maar u wordt beloond met een prachtig uitzicht. U kunt uitrusten in de auto.

 

De rit richting de beroemde brug, de "Bridge on the River Kwai”, en het oorlogsmuseum met -begraafplaats duurt ongeveer een half uurtje. De geschiedenis van deze plek is nog voelbaar. In het goed gedocumenteerde Thailand-Burma Railway centre krijgt u een goed beeld van de barre omstandigheden en bizarre verhaal van de dodenspoorlijn. Vele Nederlanders hebben er helaas ook het leven gelaten. Neem de tijd om het rustig te bekijken. Aan het eind van de dag wordt u naar uw hotel gebracht.

 

Overnachting in een hotel aan de rivier in Kanchanaburi.
Inclusief ontbijt, lunch, privé auto/privé-busje met chauffeur, Engelssprekende gids, excursies

Dag 7 Kanchanaburi

Excursie Elephants World:
Een ontmoeting met deze grote vriendelijke reuzen mag eigenlijk niet ontbreken tijdens een bezoek aan Thailand. Elephants World is een kamp waar goed voor de olifanten wordt gezorgd. Geen kunstjes of ritjes hier. De dieren worden hier liefdevol verzorgd en alles staat in het teken van hun welzijn.

 

Het is een non-profit organisatie en ze zijn geheel afhankelijk van vrijwilligers, bezoekers en donateurs. Groente en fruit krijgen ze van lokale boeren en hulp van vrijwilligers van over de hele wereld. Het is een bijzondere plek waar u geen voetballende of schilderende olifanten gaat zien maar vooral olifanten die genieten van een banaantje en een goede schrobbeurt achter de flaporen. Er wonen meer dan 20 zieke, mishandelde of hele oude olifanten.

Tijdens uw bezoek komt u van alles te weten over deze bijzondere dieren. Hoe oud ze worden, hoe ze slapen en wat ze eten. Wat is eigenlijk het lievelingseten van een olifant? De lunch staat al klaar dus u komt er vanzelf achter wat ze het lekkerste vinden. Er staat fruit en plakkerige rijst op het menu. De vriendelijke slurf komt al snel dichterbij en pakt het zo uit uw handen. Na het eten is het tijd voor de grote schoonmaak. U mag samen met de verzorgers de olifant een goede wasbeurt geven. Neem zwemkleding mee want de olifant is niet de enige die nat gaat worden. Liever niet in het water? Dan is het vanaf de kant ook erg leuk om te zien. Hierna wordt u in een half uurtje teruggebracht naar uw accommodatie in Kanchanaburi.

 

Overnachting in een hotel aan de rivier in Kanchanaburi.
Inclusief privé auto/privé-busje met chauffeur, Engelssprekende gids ter plaatse, entreegelden

Dag 8 Kanchanaburi - Hua Hin

Uw chauffeur haalt u op bij uw hotel in Kanchanaburi.  De eerste stop is bij de Mae Klong treinmarkt. Dit dorp heeft z'n bekendheid te danken aan de trein die door de markt rijdt. De markt is hier zo uitgegroeid en bij gebrek aan plaats zijn de marktkooplui gewoon op de treinrails gaan zitten. Als de trein eraan komt halen ze alles snel weg zodat de trein kan passeren. Bij dit schouwspel zult u van de ene in de andere verbazing vallen! Even verderop is een andere wereldberoemde markt te zien, de drijvende markt van Damnoen Saduak. Ondanks dat veel mensen deze markt bezoeken is het nog steeds erg leuk om te zien. Het is een kleurrijk tafereel. U vaart er naartoe door de smalle kanaaltjes tussen de drijvende marktkraampjes door. Al uw zintuigen worden geprikkeld en uw fototoestel maakt overuren. Ook ziet u hoe de mensen leven zo aan de rivier. Na deze boeiende indrukken rijdt u verder naar uw hotel in Hua Hin.

 

Informatie Hua Hin en Cha-Am:
Op ongeveer 3 uur rijden vanaf Bangkok liggen Hua Hin en Cha-Am. Twee badplaatsen waar u prima kunt eindigen met uw reis door Thailand.  Langgerekte stranden waar het volop genieten is. Zon, zee, strand en lekker eten. Hua Hin en Cha-Am hebben het allebei. Dus kies een strandbedje uit, zet de voetjes in het zand en kom helemaal tot rust.

 

Naast relaxen aan het strand is er nog veel meer te doen in en rondom Hua Hin. ‘Shop till you drop’ kan in één van de winkelcentra in de stad. Historie vindt u bij het oude treinstation van Hua Hin, even terug in de tijd. Vlakbij het station is er elke avond een kleurrijke markt waar van alles wordt verkocht. Kleding en souvenirs maar ook de meest bijzondere fruitsoorten en vers gevangen vis. Probeer een lekkere Thaise viscurry in één van de stalletjes. Misschien is het een goed idee om alvast de zin ‘no spicy’ uit uw hoofd te leren. Om misverstanden te voorkomen.

 

Activiteiten op en bij het water worden ook volop aangeboden. Paardrijden langs het strand, windsurfen, zeilen of hobbelen op een bananenboot. Er is genoeg keus. De koninklijke familie van Thailand komt al jaren aan deze kust vakantie vieren. Tussen Hua Hin en Cha-Am staat het prachtige teakhouten zomerpaleis Mrigadayavan wat een  bezoekje meer dan waard is. Het vroegere vissersplaatsje Hua Hin is in de tussentijd uitgegroeid tot een gezellig druk toeristenplaatsje met hotels van eenvoudig tot super-de-luxe. Het kleinere zusje Cha-Am is wat rustiger en hier vindt u vooral eenvoudige hotels. Maar ook daar is het genieten van zon, zee en strand.

 

Overnachting in Hua Hin.

Inclusief ontbijt, privé auto/busje met chauffeur

Dag 9 Hua Hin

Verschillende nationale parken: welke kiezen jullie?

Thailand-centraal-huahin3 shutterstock_280256972(13)

Even geen zin in zand tussen de tenen? Boek dan een excursie naar één van de nationale parken in de omgeving. In het prachtige gelegen Khao Sam Roi Yot National Park hoort u blaffende herten en ziet u spelende aapjes en de meest kleurrijke vogels. De Tham Phraya Nakhon grot is één van de hoogtepunten in dit park. De grot heeft een open dak. Zodra het zonlicht erdoorheen schijnt en het goud op het kleine tempeltje middenin de grot schittert gebeurt er iets mysterieus.

 

Even verderop, richting de grens met Myanmar, ligt het Kaeng Krachan National Park. Een enorm tropisch regenwoud waar luipaarden, tijgers, olifanten, gibbons en wilde varkens leven. Met een beetje geluk ziet u één van deze bijzondere dieren. Vogels en vlinders in alle kleuren van de regenboog fladderen door het park, deze zult u zeker te zien krijgen.

 

Op de nabijgelegen Pranburi River en de Phetchaburi River kunt u gaan kajakken, vissen of raften. Boek één van deze dagtours bij uw hotel of een reisbureau in de stad. Voor een dagje waterpret kunt u terecht bij het Vana Nava Hua Hin Water Park vol met spectaculaire glijbanen en zwembaden. Wie durft van de ‘Boomerango’ af? Of kiest u toch voor de relaxte ‘Lazy River’? Aan de ouders is ook gedacht. Geen zin om van de glijbaan af te glijden? U kunt heerlijk relaxen bij de ‘Surf Bar’. Het wordt een dag vol ‘fun in the sun’. U betaalt ter plaatse de entree voor dit waterpark.

 

Overnachting in Hua Hin.

Inclusief ontbijt

Dag 10 - 12 Hua Hin

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

 

Overnachtingen in Hua Hin.

Inclusief ontbijten

Dag 13 Hua Hin - Bangkok

De hoofdstad Bangkok bewonderen vanaf het water

thailand-bangkok-WatPhraSiRattanaSatsadaram(8) DSC_0290(8) Thailand-Noord-Thailand-Overal-PrachtigThailand28.jpg(8)

U wordt bij uw hotel in Hua-Hin opgehaald en naar Bangkok gebracht (transfer).

 

Excursie: Varen door de klongs van Bangkok:
Stap in de boot en ontdek Bangkok vanaf het water. U dobbert over de Chao Phrayarivier en door de ‘klongs’ (kanalen) en ziet het Thaise leven aan u voorbij gaan. Kinderen zwaaien vanaf de kant en marktkooplui zoeven voorbij op weg naar de drijvende markt. De buitenwijken van Bangkok worden niet voor niks ‘Venetië van het Oosten’ genoemd. Sommige plekken zijn alleen over water te bereiken. De vaarroute veranderd nog weleens dus wij kunnen u geen precieze omschrijving geven. De gids neemt u mee op pad, vertelt van alles en laat u onder andere een tempel, dorpje, school, boomgaard en marktje bezoeken. De tocht eindigt rond 2 uur bij de pier in Chinatown. De perfecte plek voor een lekkere avondmaaltijd.

Na deze excursie wordt u naar uw hotel gebracht.

 

Informatie Bangkok:
Bangkok is een bruisende stad aan de Chao Phrayarivier. Het is een drukke metropool waar u een mix van de Thaise cultuur, kleurrijke markten en moderne gebouwen vindt. Net als in de rest van Thailand begroeten de Thai u ook hier met een hele grote glimlach. Middenin de drukte staat het paleis van de koning, de Grand Palace, een oase van rust bewaakt door indrukwekkende wachters. Oranje geklede monniken lopen tussen de gouden tempels. Op het terrein staat de tempel Wat Phra Kaeo, één van de belangrijkste tempels van Thailand. Binnen staat de smaragdgroene buddha te schitteren op zijn troon. Trek uw schoenen uit en stap de sprookjesachtige tempel binnen. Het beeldje is niet heel groot maar niet te missen door de tientallen biddende mensen er voor. In de Wat Pho, een tempel vlakbij het paleis, ligt een enorme gouden Buddha. Wat een enorme voeten!

 

Overnachting in Bangkok.
Inclusief ontbijt, lunch, transfers, boottocht, Engelssprekende gids.

Dag 14 Bangkok

Op de trappers door kleurrijk Bangkok. Maak kennis met het dagelijks leven van de inwoners van deze moderne en authentieke stad. U fietst door smalle (achteraf)straatjes, stegen, lokale markten en tempels. Deze tour geeft u een realistisch beeld van het dagelijks leven van de mensen in de stad. Hierna steekt u met fiets en al de Chao Phrayarivier over. Vervolgens fietst u verder door het groenste gedeelte van Bangkok. Hier zijn bijna geen wegen, u fietst over hooggelegen, smalle cementen paden die u door de groene oase van Bangkok leiden. Auto’s en ander zwaar verkeer kunnen hier niet rijden waardoor u heerlijk rustig kunt fietsen.

 

Deze excursie is samen met andere reizigers. 

 

Overnachting in Bangkok.
Inclusief ontbijt, fiets, ongevallenverzekering en Engelssprekende gids

Dag 15 Vertrek Bangkok

U wordt bij uw hotel in Bangkok opgehaald en naar de luchthaven Bangkok gebracht (transfer).

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën