Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds
terug naar het overzicht

Reismodule Slurf mee de jungle in

In het uitgestrekte Khao Sok Nationaal Park is voor iedereen wat te doen. De natuur is heel mooi en divers. Grillige kalkstenen rotsen sieren de omgeving. De beste manier om Khao Sok te leren kennen en te ervaren is door actief op avontuur te gaan; lopen, varen en tuben!   

Wat maakt deze reis bijzonder
Per kano langs de grotten
In de nacht op safari
Lokale markt bezoeken
Emmy4
Emmy Nijman
In de jaren 90 reisde ik al naar Thailand met onze zonen; nu is de volgende generatie aan de beurt! Ik ben Emmy Nijman, specialist familiereizen
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

De reis van dag tot dag: Slurf mee de jungle in

Dag 1      Aankomst Khao Sok

Dag 2      Khao Sok

Dag 3      Khao Sok

Dag 4      Vertrek Khao Sok

100% maat werk

Dag 1 Surat Thani - Khao Sok Nationaal Park

U wordt bij het treinstation in Surat Thani opgehaald en naar de leuke boomhutten in Khao Sok Nationaal Park gebracht (transfer).

 

Informatie Khao Sok:
Aapjes slingeren van boom naar boom, olifanten slenteren door de jungle en kleurrijke vogels fladderen in het rond in Khao Sok Nationaal Park. Het is één van de mooiste natuurparken van Thailand en ligt tussen Phuket en Koh Samui in. En wat is er leuker dan slapen in een echte boomhut middenin de jungle? U gaat het meemaken tijdens uw verblijf bij Khao Sok. Vanuit de accommodatie worden verschillende tours aangeboden. Ga wandelen door de dicht begroeide jungle, tuben over de rivier of ga mee op een nachtsafari en kom erachter welke dieren vooral actief zijn als het donker is. Er is van alles te doen in dit prachtige gebied. Na een actieve dag komt u helemaal tot rust in de warmwaterbronnen.

 

Excursie: Nightsafari, 2 uurtjes, lopend:
Vanavond gaat u te voet de jungle van het Nationaal park ontdekken. Een ervaren gids gaat met u op stap. Hij heeft een enorme schijnwerper mee om op zoek te kunnen naar dieren. Ook al ziet u niets is het de moeite waard. Na zonsondergang komen de meeste dieren tevoorschijn om op jacht te gaan en van de koelere temperatuur te genieten. De gids vertelt u graag over de verschillende dieren en planten die u tegen komt. Een geweldige ervaring die u meegemaakt moet hebben!

 

Overnachting in het Khao Sok Nationaal Park, Paradise resort.
Inclusief ontbijt, diner, transfer, excursie met Engelssprekende gids

Dag 2 Khao Sok Nationaal Park

Al dobberend wild spotten aan de waterkant

KaoSokNp552(8) HSM_4065-Khao Sok National Park(8) Thailand-khaosoknp14(8)

Excursie: Dagexcursie tuben, Paradise Resort:
Stap in een grote rubberen band en dobber de Khao Sok rivier af. U wordt opgehaald bij uw hotel en rijdt in een kwartiertje naar het startpunt waar de rubbere banden al klaarliggen. Op de rustigere stukken is er genoeg tijd om wild te spotten langs de waterkant. Spelende aapjes, watervogels op zoek naar een visje en slapende slangen in de bomen. Maar houdt de band goed vast want er komt af en toe een versnelling aan. Na ongeveer een uur dobberen bereikt u het eindpunt. Een hele leuke manier om de jungle van Khao Sok verder te ontdekken. Vergeet niet om zwemkleding en een handdoek mee te nemen.

 

Overnachting in het Khao Sok Nationaal Park, Paradise resort.
Inclusief ontbijt, diner, transfer (samen met andere reizigers), tubing, Engelssprekende gids

Dag 3 Khao Sok Nationaal Park

Excursie: Paradise resort; dagexcursie meer;

Een minibusje haalt u in de ochtend op om samen met andere reizigers de excursie naar het prachtige stuwmeer van Khao Sok te ondernemen. Onderweg neemt u nog een kijkje op de lokale markt. De meest bijzondere groenten en fruit liggen uitgestald. Slenter langs de kraampjes en neem alvast een lekkere snack mee voor later op de dag.

 

De route vervolgt richting het meer. Na ongeveer 1,5 uur rijden komt u aan bij de pier waar de boten al klaar liggen. Samen met andere reizigers stapt u in een traditionele houten longtailboot en vaart in ongeveer een uurtje naar een mooie inham. De boot legt aan bij wat houten hutjes gebouwd op houten vlonders. Vanaf de vlonders kunt u een verfrissende duik nemen in het meer. De simpele vislunch wordt klaargemaakt door de lokale bewoners. Na de lunch gaat u met z’n allen per de kano de grotten en jungle verkennen. Natte voeten gegarandeerd! In de loop van de middag vaart u weer terug naar de pier en wordt u teruggebracht naar uw accommodatie bij Khao Sok.

 

Overnachting in het Khao Sok Nationaal Park, Paradise resort.
Inclusief ontbijt, lunch (op het meer), diner, vervoer per minibus en boottocht samen met andere reizigers

Dag 4 Khao Sok Nationaal Park - vertrek naar volgende bestemming

In aansluiting op deze leuke bouwsteen kunt u verder reizen naar het strand, naar Bangkok of huis, u kunt alle kanten op. Wij helpen u graag met de planning.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën