Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds
terug naar het overzicht

Familiereis Boomhutten en zandkastelen

In Bangkok komt u ogen en oren te kort. Varend en fietsend kunt u deze wereldstad op de leukste manier ontdekken. De River Kwai is het decor van de indrukwekkende geschiedenis van de Birmaspoorlijn. U slaapt hier op een jungleraft! In het zuiden bezoekt u een van de oudste wouden van de wereld: Khao Sok. Op het strand van Koh Samui kunt u alle belevenissen nog eens de revue laten passeren.

Wat maakt deze reis bijzonder
Slapen op de rivier
Drijvende marktkraampjes
Olifanten wassen
Emmy4
Emmy Nijman
In de jaren 90 reisde ik al naar Thailand met onze zonen; nu is de volgende generatie aan de beurt! Ik ben Emmy Nijman, specialist familiereizen
Reisduur: 15 dagen / 14 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

De reis van dag tot dag: Boomhutten en zandkastelen

Dag 1      Aankomst Bangkok

Dag 2      Bangkok

Dag 3      Bangkok

Dag 4      River Kwai

Dag 5      River Kwai

Dag 6      River Kwai

Dag 7      Nachttrein

Dag 8      Khao Sok

Dag 9      Khao Sok

Dag 10    Khao Sok

Dag 11    Koh Samui

Dag 12    Koh Samui

Dag 13    Koh Samui

Dag 14    Koh Samui

Dag 15    Vertrek Koh Samui

100% maat werk

Dag 1 Bangkok

U wordt van de luchthaven Bangkok opgehaald en naar uw hotel in Bangkok gebracht (transfer).

 

Informatie Bangkok:
Bangkok is een bruisende stad aan de Chao Phrayarivier. Het is een drukke metropool waar u een mix van de Thaise cultuur, kleurrijke markten en moderne gebouwen vindt. Net als in de rest van Thailand begroeten de Thai u ook hier met een hele grote glimlach. Middenin de drukte staat het paleis van de koning, de Grand Palace, een oase van rust bewaakt door indrukwekkende wachters. Oranje geklede monniken lopen tussen de gouden tempels. Op het terrein staat de tempel Wat Phra Kaeo, één van de belangrijkste tempels van Thailand. Binnen staat de smaragdgroene buddha te schitteren op zijn troon. Trek uw schoenen uit en stap de sprookjesachtige tempel binnen. Het beeldje is niet heel groot maar niet te missen door de tientallen biddende mensen er voor. In de Wat Pho, een tempel vlakbij het paleis, ligt een enorme gouden Buddha. Wat een enorme voeten! 

 

Overnachting in Bangkok.
Inclusief transfer

Dag 2 Bangkok

Bewonder de gevarieerde hoofdstad vanaf het water

thailand-bangkok-boten(8) Thai Way of Life-Ratchaburi_012PO(8)

Excursie: Varen door de klongs van Bangkok:
Stap in de boot en ontdek Bangkok vanaf het water. U dobbert over de Chao Phrayarivier en door de ‘klongs’ (kanalen) en ziet het Thaise leven aan u voorbij gaan. Kinderen zwaaien vanaf de kant en marktkooplui zoeven voorbij op weg naar de drijvende markt. De buitenwijken van Bangkok worden niet voor niks ‘Venetië van het Oosten’ genoemd. Sommige plekken zijn alleen over water te bereiken. De vaarroute veranderd nog weleens dus wij kunnen u geen precieze omschrijving geven. De gids neemt u mee op pad, vertelt van alles en laat u onder andere een tempel, dorpje, school, boomgaard en marktje bezoeken. De tocht eindigt rond 2 uur bij de pier in Chinatown. De perfecte plek voor een lekkere avondmaaltijd.

 

Overnachting in Bangkok.
Inclusief ontbijt, lunch, transfers, boottocht, Engelssprekende gids

Dag 3 Bangkok

Op de trappers door kleurrijk Bangkok. Maak kennis met het dagelijks leven van de inwoners van deze moderne en authentieke stad. U fietst door smalle (achteraf)straatjes, stegen, lokale markten en tempels. Deze tour geeft u een realistisch beeld van het dagelijks leven van de mensen in de stad. Hierna steekt u met fiets en al de Chao Phrayarivier over. Vervolgens fietst u verder door het groenste gedeelte van Bangkok. Hier zijn bijna geen wegen, u fietst over hooggelegen, smalle cementen paden die u door de groene oase van Bangkok leiden. Auto’s en ander zwaar verkeer kunnen hier niet rijden waardoor u heerlijk rustig kunt fietsen.

 

Deze excursie is samen met andere reizigers. 

 

Overnachting in Bangkok.
Inclusief ontbijt, fiets, ongevallenverzekering en Engelssprekende gids

Dag 4 Bangkok - River Kwai, Kanchanaburi

Tussen de drijvende marktkraampjes van Damnoen Saduak door

Thailand-RiverKwai-Erawanwaterval-zwemmen(8) Thailand-Kanchanaburi-SaiyokYaiwaterval(8) thailand-riverkwai-treinspoortbrug(8)

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel in Bangkok. Leuk voor een korte stop onderweg is de Mae Klong treinmarkt. Dit dorp heeft z'n bekendheid te danken aan de trein die door de markt rijdt. De markt is hier zo uitgegroeid en bij gebrek aan plaats zijn de marktkooplui gewoon op de treinrails gaan zitten. Als de trein eraan komt halen ze alles snel weg zodat de trein kan passeren. Bij dit schouwspel zult u van de ene in de andere verbazing vallen! Even verderop is een andere wereldberoemde markt te zien, de drijvende markt van Damnoen Saduak. Ondanks dat veel mensen deze markt bezoeken is het nog steeds erg leuk om te zien. Het is een kleurrijk tafereel. U vaart er naartoe door de smalle kanaaltjes tussen de drijvende marktkraampjes door. Al uw zintuigen worden geprikkeld en uw fototoestel maakt overuren. Ook ziet u hoe de mensen leven zo aan de rivier. Na deze boeiende indrukken is het nog een uurtje rijden naar Kanchanaburi. Na de lunch wordt u naar de aanlegplaats gebracht vanwaar een longtailboot u over de River Kwai naar het floatel brengt. Het floatel zijn eenvoudige bungalowtjes op bamboevlotten, midden in de jungle. U heeft eigen douche (meestal koud water) en toilet. Er is geen elektriciteit, alles wordt 's avonds verlicht met olielampjes.

 

Informatie Kanchanaburi:
Kanchanaburi is de naam van een plaats en tevens van de grote provincie die grenst aan Myanmar. Het bekendste deel van de 'River Kwai', stroomt door Kanchanaburi. Daarnaast zijn er nog talloze bezienswaardigheden en activiteiten in de omgeving te zien en te doen. De stad Kanchanaburi trekt veel mensen vanwege de geschiedenis van de Thai-Birmaspoorlijn. Er zijn een aantal oorlogsbegraafplaatsen en interessante musea te bezoeken. Ook de wereldberoemde brug staat in Kanchanaburi. Als u de stad verlaat rijdt u de prachtige natuur in. Tussen de bergen en ondoordringbare jungle slingert de rivier de Kwai.

 

De vele nationale parken in deze provincie kenmerken zich voornamelijk door de vele watervallen en dichte jungle. Het gebied is het beste vanuit een boot of kajak te bewonderen. Sommige watervallen, zoals de Erawan watervallen, zijn gemakkelijk bereikbaar. Een heerlijke natuurwandeling of zwemmen in één van de zeven poelen is een aanrader. Verder stroomopwaarts ligt de Hellfire Pass. Deze pas was één van de moeilijkste overbruggingen tijdens de bouw van de Thai-Birmaspoorlijn. Op deze plek zijn veel gevangenen omgekomen. Er is een museum gebouwd ter nagedachtenis aan de gruwelijkheden die hier hebben plaatsgevonden. De serene natuur geeft een eervol gevoel. De provincie Kanchanaburi biedt actieve, educatieve en leuke activiteiten voor iedereen en voor alle leeftijden.

 

Overnachting in Kanchanaburi. 
Inclusief ontbijt, lunch, Thais diner, privé auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids, excursies

Dag 5 River Kwai, Kanchanaburi

Na het ontbijt wordt u begeleid door uw gids en met de boot naar uw minibusje gebracht. Deze ochtend gaat u een lekkere korte of lange wandeling maken bij de beroemde Erawan Watervallen. Geliefd bij zowel de lokale bevolking als de toeristen. Er zijn diverse poeltjes om in te zwemmen of kiest u liever de intensieve wandeltocht naar het hoogste punt van de watervallen? Er zijn meer dan 7 niveaus. Het is een hele inspanning, maar u wordt beloond met een prachtig uitzicht. U kunt uitrusten in de auto. De rit richting de beroemde brug, de "Bridge on the River Kwai”, en het oorlogsmuseum met -begraafplaats duurt ongeveer een half uurtje. De geschiedenis van deze plek is nog voelbaar. In het goed gedocumenteerde Thailand-Burma Railway centre krijgt u een goed beeld van de barre omstandigheden en bizarre verhaal van de dodenspoorlijn. Vele Nederlanders hebben er helaas ook het leven gelaten. Neem de tijd om het rustig te bekijken. Aan het eind van de dag wordt u naar uw hotel gebracht.

 

Overnachting aan de rivier in Kanchanaburi.
Inclusief ontbijt, lunch, privé auto/privé-busje met chauffeur en Engelssprekende gids, excursies

Dag 6 Kanchanaburi

Op bezoek bij Elephants World waar liefdevol wordt gezorgd voor olifanten

CIMG0641(8) Thailand-RiverKwai-hangbrug

Excursie Elephants World:
Een ontmoeting met deze grote vriendelijke reuzen mag eigenlijk niet ontbreken tijdens een bezoek aan Thailand. Elephants World is een kamp waar goed voor de olifanten wordt gezorgd. Geen kunstjes of ritjes hier. De dieren worden hier liefdevol verzorgd en alles staat in het teken van hun welzijn.

Het is een non-profit organisatie en ze zijn geheel afhankelijk van vrijwilligers, bezoekers en donateurs. Groente en fruit krijgen ze van lokale boeren en hulp van vrijwilligers van over de hele wereld. Het is een bijzondere plek waar u geen voetballende of schilderende olifanten gaat zien maar vooral olifanten die genieten van een banaantje en een goede schrobbeurt achter de flaporen. Er wonen meer dan 20 zieke, mishandelde of hele oude olifanten.

 

Tijdens uw bezoek komt u van alles te weten over deze bijzondere dieren. Hoe oud ze worden, hoe ze slapen en wat ze eten. Wat is eigenlijk het lievelingseten van een olifant? De lunch staat al klaar dus u komt er vanzelf achter wat ze het lekkerste vinden. Er staat fruit en plakkerige rijst op het menu. De vriendelijke slurf komt al snel dichterbij en pakt het zo uit uw handen. Na het eten is het tijd voor de grote schoonmaak. U mag samen met de verzorgers de olifant een goede wasbeurt geven. Neem zwemkleding mee want de olifant is niet de enige die nat gaat worden. Liever niet in het water? Dan is het vanaf de kant ook erg leuk om te zien. Hierna wordt u in een half uurtje teruggebracht naar uw accommodatie in Kanchanaburi.

 

Overnachting in Kanchanaburi.
Inclusief ontbijt, privé auto/privé-busje met chauffeur, Engelssprekende gids ter plaatse, entreegelden.

Dag 7 Kanchanaburi – Nachttrein naar Surat Thani

U wordt aan het eind van de dag naar het treinstation in Nakhom Pathom gebracht (transfer).

 

U vertrekt met de nachttrein in een 2e klas compartiment richting Surat Thani. U slaapt in een wagon met een fan aan het plafond voor de koele lucht. De bedden zijn allemaal in de rijrichting aan weerszijden van het gangpad. U kunt een gordijntje dichtschuiven voor de nodige privacy. We raden u aan om van te voren uw benodigdheden voor de nacht alvast in uw handbagage te stoppen. Doe daar ook een vest in, het kan fris zijn in de trein. De koffers worden onder de banken geschoven.

 

Overnachting in de trein.
Inclusief ontbijt, transfer, trein

Dag 8 Surat Thani - Khao Sok National Park

U wordt bij het treinstation in Surat Thani opgehaald en naar uw hotel in Khao Sok Nationaal Park gebracht (transfer).

 

Excursie: Nightsafari, 2 uurtjes, lopend:
Vanavond gaat u te voet de jungle van het Nationaal Park ontdekken. Een ervaren gids gaat met u op stap. Hij heeft een enorme schijnwerper mee om op zoek te kunnen naar dieren. Ook al ziet u niets is het de moeite waard. Na zonsondergang komen de meeste dieren tevoorschijn om op jacht te gaan en van de koelere temperatuur te genieten. De gids vertelt u graag over de verschillende dieren en planten die u tegen komt. Een geweldige ervaring die u meegemaakt moet hebben!

 

Informatie Khao Sok:
Aapjes slingeren van boom naar boom, olifanten slenteren door de jungle en kleurrijke vogels fladderen in het rond in Khao Sok National Park. Het is één van de mooiste natuurparken van Thailand en ligt tussen Phuket en Koh Samui in. En wat is er leuker dan slapen in een echte boomhut middenin de jungle? U gaat het meemaken tijdens uw verblijf bij Khao Sok. Vanuit de accommodatie worden verschillende tours aangeboden. Ga wandelen door de dicht begroeide jungle, tuben over de rivier of ga mee op een nachtsafari en kom erachter welke dieren vooral actief zijn als het donker is. Er is van alles te doen in dit prachtige gebied. Na een actieve dag komt u helemaal tot rust in de warmwaterbronnen.

 

Overnachting in het Khao Sok Nationaal Park, Paradise resort.
Inclusief ontbijt, diner, transfer, excursie met Engelssprekende gids tijdens excursie

Dag 9 Khao Sok National Park

Tuben over de rivier en wild spotten langs de waterkant

KaoSokNp552(13)

Excursie: Paradise Resort, dagexcursie tuben:
Stap in een grote rubberen band en dobber de Khao Sok rivier af. U wordt opgehaald bij uw hotel en rijdt in een kwartiertje naar het startpunt waar de rubberen banden al klaarliggen. Op de rustigere stukken is er genoeg tijd om wild te spotten langs de waterkant. Spelende aapjes, watervogels op zoek naar een visje en slapende slangen in de bomen. Maar houdt de band goed vast want er komt af en toe een versnelling aan. Na ongeveer een uur dobberen bereikt u het eindpunt. Een hele leuke manier om de jungle van Khao Sok verder te ontdekken. Vergeet niet om zwemkleding en een handdoek mee te nemen.

 

Overnachting in het Paradise resort.
Inclusief ontbijt, diner, tuben, Engelssprekende gids tijdens excursie

Dag 10 Khao Sok National Park

Excursie: Paradise Resort, dagexcursie meer:
Samen met uw privéchauffeur vertrekt u vanuit het Paradise Resort richting het stuwmeer van Khao Sok. Onderweg neemt u nog een kijkje op de lokale markt. De meest bijzondere groenten en fruit liggen uitgestald. Slenter langs de kraampjes en neem alvast een lekkere snack mee voor later op de dag. De route vervolgt richting het meer. Na ongeveer 1,5 uur rijden komt u aan bij de pier waar de boten al klaar liggen. Samen met andere reizigers stapt u in een traditionele houten longtailboot en vaart in ongeveer een uurtje naar een mooie inham. De boot legt aan bij wat houten hutjes gebouwd op houten vlonders. Vanaf de vlonders kunt u een verfrissende duik nemen in het meer. De simpele vislunch wordt klaargemaakt door de lokale bewoners. Na de lunch gaat u met z’n allen per de kano de grotten en jungle verkennen. Natte voeten gegarandeerd! In de loop van de middag vaart u weer terug naar de pier en wordt u teruggebracht naar uw accommodatie bij Khao Sok.

 

Overnachting in het Paradise resort.
Inclusief ontbijt, privévervoer per auto/bus, lunch, boottocht samen met andere reizigers

Dag 11 Khao Sok National Park - Koh Samui

Snorkelend de kleurrijke onderwaterwereld bewonderen

Thailand-KohSamui-zonsondergang(8) Thailand-KohSamui-hangmat(8) Thailand-KohSamui-eilandjes(8)

U wordt bij uw accomodatie in het Khao Sok National Park opgehaald en naar de Don Sak pier gebracht waar de boot naar Koh Samui vertrekt  (transfer). U vaart naar Koh Samui. Bij aankomst wordt u opgewacht en naar uw resort gebracht.

 

Informatie Koh Samui:
Luieren op het strand, enorme zandkastelen bouwen en afkoelen in de zee. Het kan allemaal op Koh Samui. Het is één van de grootste eilanden van Thailand en populair bij veel reizigers. Omdat het zo groot is zijn er nog genoeg rustige plekjes te vinden. Huur een fiets en ontdek de mooiste baaien en verlaten stranden van het eiland. Er is genoeg keus aan accommodaties en locaties om te verblijven. Chaweng Beach is het bekendste strand van Koh Samui. U vindt hier een ruime keus aan winkeltjes, restaurants, barretjes en resorts. Voor de rustzoekers adviseren wij één van de andere stranden op het eiland. Het is een perfect eiland om te relaxen maar er is ook genoeg te zien en beleven. Ga de komende dagen op ontdekkingstocht over het eiland. De meest exotische visjes zwemmen rond in het Aquarium.

 

Zelf op zoek gaan naar deze kleurrijke visjes kan tijdens een snorkeltrip naar het Ang Thong National Marine Park. Dus snorkel op, vinnen aan en ga op avontuur onder water. Gemakkelijk ter plaatse te boeken. In de binnenlanden van het eiland vindt u prachtige groene jungle en in de regentijd de mooiste watervallen. ’s Avonds is het leuk om te slenteren over één van de avondmarkten op het eiland. Leuk om nog wat souvenirtjes in te slaan. Koh Samui is een heerlijke tropische verrassing tijdens uw reis door Thailand. Niks moet en alles mag.

 

Overnachting op Koh Samui.
Inclusief ontbijt, privévervoer per auto/bus, ferry, transfer

Dag 12 - 14 Koh Samui

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

Geniet de komende dagen van zon, zee en strand. Even geen zin in zand tussen de tenen? Dan is het tijd om wat cultuur te snuiven op het eiland. De Wat Phra Yai tempel ligt op een klein eilandje verbonden door een weg met de rest van het eiland. De 12 meter hoge zittende Big Buddha is één van de bekendste beelden van Koh Samui.

 

Minder druk bezocht is de Laem Sor Pagode in het zuidwesten van het eiland. Door de zon lijkt de pagode wel van goud. Het levert mooie foto’s op! Lunchen met een prachtig uitzicht over het eiland kan bij de Jungle Club gelegen in de bergen. Ze komen u zelfs ophalen bij uw hotel. Buikjes vol gegeten? Geniet nog even van het uitzicht in het infinity zwembad voordat ze u weer terugbrengen naar uw hotel.

 

Een middagje pret voor alle leeftijden vindt u in het Coco Splash Adventure Park. Gillend naar beneden van één van de glijbanen, lekker dobberen in het zwembad of spirngen zo hoog als je kan in het trampolinepark. Het wordt een dag vol fun in the sun.

 

Overnachtingen op Koh Samui.
Inclusief ontbijt

Dag 15 Koh Samui

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Koh Samui gebracht (transfer).

 

Inclusief ontbijt, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën