Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds
terug naar het overzicht

Reismodule Boerenbed en bergstammen

Chiang Mai is de op één na grootste stad van Thailand en ligt in het bergachtige noorden. U kunt in en rond Chiang Mai vele kanten op; van tempels tot ziplinen. De olifanten in het Nature Camp worden liefdevol verzorgd en u kunt ze hier van heel dichtbij bekijken. De mensen van de Lisubergstam zorgen voor een bijzondere ervaring tijdens uw verblijf in de Lisu lodge, ga mee op de ossenkar of fiets langs de akkers.

Wat maakt deze reis bijzonder
Bezoek aan Elephant Nature Park
Overnachten in de natuur
Bergstammen bezoeken
Emmy4
Emmy Nijman
In de jaren 90 reisde ik al naar Thailand met onze zonen; nu is de volgende generatie aan de beurt! Ik ben Emmy Nijman, specialist familiereizen
Reisduur: 6 dagen / 5 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

De reis van dag tot dag: Boerenbed en bergstammen

Dag 1      Aankomst Chiang Mai

Dag 2      Chiang Mai

Dag 3      Chiang Mai

Dag 4      Lisu lodge

Dag 5      Lisu lodge

Dag 6      Vertrek Chiang Mai

100% maat werk

Dag 1 Chiang Mai

De oude koningsstad Chiang Mai is een relaxte en gezellige stad in het noorden van Thailand. In en rondom de stad is van alles te zien en beleven. Net als in de rest van Thailand vindt u ook hier verschillende tempels. De tempel met het mooiste uitzicht is de Wat Phratat Doi Suthep. Via een slingerweg omhoog bereikt u de top van de berg waar deze bijzondere tempel staat te schitteren in het zonlicht. Maar u bent er nog niet, eerst nog de 309 treden omhoog over de slangentrap. Het is even een klim maar de beloning bij helder weer is een prachtig uitzicht over Chiang Mai en omgeving. Er gebeurt van alles in en rondom de tempel. Schoolkinderen dansen in het rond voor een extra zakcentje, pelgrims voeren hun rituelen uit en bezoekers genieten van een kopje koffie met dit prachtige uitzicht.

 

De inwoners van Chiang Mai zijn ook nog eens heel creatief en maken de mooiste papieren paraplu’s en houtsnijwerken. Verspreid door de stad zijn verschillende markten te vinden. Leuk om ’s avonds langs de kraampjes te slenteren en alvast wat souvenirs voor thuis in te slaan, afdingen mag! Op zondag worden de straten in het centrum afgezet zodat u en de locals in alle rust kunnen winkelen. Chiang Mai is een must in elke reis naar Noord Thailand.

 

Overnachting in Chiang Mai.

Dag 2 Chiang Mai

Kennismaken met de grijze reuzen in het diervriendelijke Elephant Nature Park

Thailand-olifant90(13)

Excursie: Elephant Nature Park, hele dag:
Vandaag komt u oog in oog te staan met de Thaise olifant. Het Elephant Nature Park is één van de meest diervriendelijke parken van Thailand. Naast de grote vriendelijke reuzen wonen er ook buffels, honden, katten, vogels en vele andere dieren. De dieren zijn gered uit nare situaties en worden nu in dit park liefdevol verzorgd door een team van oppassers. Bij aankomst maakt u kennis met de olifanten. De verzorgers vertellen u graag meer over de persoonlijke verhalen van de dieren. U ziet de olifanten los lopen over het terrein. Er wordt hier niet op ze gereden. Dan is het voedertijd. En olifanten eten veel, heel veel. Er gaan per dag tientallen kilo’s groenvoer door heen en u mag deze bijzondere dieren vandaag voeren.

 

Na de lunch loopt u met z’n allen naar de rivier. Het is badtijd. U mag het vanaf de kant bekijken of samen met de olifanten een verfrissende dip nemen in de rivier. Vergeet uw zwemkleding niet want het wordt een natte bende. Dan is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen van de olifanten. In een uurtje rijden bent u weer terug bij uw accommodatie in Chiang Mai. Einde van een bijzondere dag.

 

Overnachting in Chiang Mai.
Inclusief ontbijt, lunch, privé auto/privé-busje met chauffeur, Engelssprekende gids ter plaatse.

Dag 3 Chiang Mai

Vanuit Chiang Mai worden verschillende excursies aangeboden. Slinger van boom naar boom tijdens het ziplinen, stap op de fiets om de stad te ontdekken of leer een echte Thaise curry maken. In Chiang Mai kan het allemaal.

 

Overnachting in Chiang Mai.
Inclusief ontbijt

Dag 4 Chiang Mai - Lisu lodge

Een bezoekje brengen aan de lokale families in de bergen

Thailand-lisulodge-lisuvrouw(8) Thailand-lisulodge1(8) Thailand-Lisu-ossenkar(8)

Een bijzondere ontmoeting met een Thaise stam in de bergen van Noord-Thailand. U wordt opgehaald bij uw hotel en stopt allereerst bij de Prathat Doi Suthep. De tempel in Chiang Mai met het mooiste uitzicht. Vervolgens verder de bergen in naar het koninklijke winterpaleis in Phuping. De meest kleurrijke bloemen ziet u in de orchideeënkwekerij op de route. Dus houdt u van bloemen dan moet u hier zeker even stoppen. Een perfecte koffiestop. Hierna door naar de Lisu lodge. Er staat u een warm welkom te wachten. Onder het genot van een traditioneel drankje krijgt u een korte uitleg over de verschillende activiteiten die er worden georganiseerd vanuit de lodge. In de tussentijd wordt er een heerlijke lunch voor u klaargemaakt. De buikjes volgegeten? Dan is het tijd om samen met uw Lisu-gids op pad te gaan. U neemt een kijkje bij de Ton Lung-tempel met eigen kruidentuin, bezoekt lokale families en met een beetje geluk is de medicijnman thuis om samen met u een kopje Lisu-thee te drinken. Hij kan u van alles vertellen over de planten en kruiden die zij gebruiken als medicijnen. De dorpsbewoners hebben een cultureel centrum opgericht waar een gereedschappen die de Lisu- en de Akha mensen dagelijks gebruiken.

 

De rest van de middag kunt u lekker relaxen of uit één van de activiteiten kiezen. Ga mee in de ossenwagen naar het dorpje Baan Pang Mai Daeng. Hobbelend passeert u akkers en boomgaarden. Misschien is het wel tijd voor een heerlijke Thaise massage om de spieren weer even los te krijgen. Eindig de dag in het stoombad. ’s Avonds geniet u van een Thais diner terwijl de Lisu mensen een traditionele dans opvoeren. Wat een prachtige kleding dragen ze! U zal vannacht waarschijnlijk heerlijk slapen na alle indrukken die u heeft opgedaan vandaag.

 

Informatie Lisu lodge:
De moderne technieken en westerse manier van leven krijgen steeds meer invloed op de bergstammen in Noord-Thailand. Om hen hiervan te kunnen laten profiteren zonder de tradities te verliezen is er een bijzonder project gestart; de Lisu lodge. Aan de rand van een Lisu-dorp zijn een aantal kamers gebouwd om reizigers kennis te laten maken met deze bijzondere bergstam. De inwoners verdienen hun geld met werken in de lodge en het rondleiden van gasten in het dorp. De lodge staat in een prachtige omgeving. De verschillende Lisu dorpjes zijn omgeven door hoge bergen, groene bossen en kabbelende riviertjes. Vanuit de lodge wordt er van alles georganiseerd. Wandelingen door de dorpjes, een ritje op een ossenwagen, mountainbiken, raften en nog veel meer. Er is voor ieder wat wils. Wij steunen het Lisu lodge-project van harte.

 

Overnachting in de Lisu lodge

Inclusief ontbijt, lunch, diner, privé auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids, excursies

Dag 5 Lisu lodge

Na een lekker ontbijtje is het tijd geworden voor wat actie. Op de trappers gaat u op ontdekking door dit prachtige gebied. Samen met een gids fietst u ongeveer 13 kilometer naar Muang Guert. Onderweg stopt u bij een theeplantage waar u uitleg krijgt over de productie van thee. Van het plantje tot het theezakje wat wij allemaal kennen. Proeven mag gelukkig ook.

 

Na deze adempauze stapt u weer op de fiets en gaat op weg naar de oevers van de rivier. Hier staat een lekkere picknicklunch voor u klaar. Na de lunch is het tijd voor wat avontuur op het water. Raften over de Mae Taeng rivier naar een Akha-dorp. Wat een belevenis! Er gaat een ervaren gids mee en u krijgt vooraf goede instructies. Het is dus voor iedereen goed te doen. Aan het einde van de rafttocht staat een songtaew (truck) voor u klaar om u naar het Akha-dorp te brengen. De gids vertelt u van alles over de gebruiken en tradities van de Akha en u maakt kennis met de dorpsbewoners. Na deze enerverende dag keert u weer terug naar de lodge waar een heerlijk diner voor u klaarstaat.

 

Overnachting in de Lisu lodge.
Inclusief ontbijt, lunch, diner, privé auto/privé-busje met chauffeur, Engelssprekende gids, excursies

Dag 6 Lisu lodge - Chiang Mai

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van de vriendelijke Lisu mensen. Met een songtaew (open truck) rijdt u naar de Pong Duad heetwaterbron. Wandel door het prachtige Nationale Park en kom helemaal tot rust in het zuiverende water. Een stoombad midden in de natuur. Onderweg naar de Mork Fah-waterval brengt u nog een bezoekje aan een Karen-bergstam in Ban Huay Lao. Ze poseren maar al te graag voor een fotootje. Het is een bijzondere stam om te zien.

In een lokaal restaurant staat een lunch voor u klaar voordat u wordt teruggebracht naar uw hotel in Chiang Mai.

 

Inclusief ontbijt, lunch, songtaew met chauffeur, Engelssprekende gids, excursies

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën