Ons verhaal

Ons familiebedrijf Van Verre, door oprichter Emmy Nijman


Hoe is het allemaal begonnen?
Vanaf 1987 is mijn leven verweven met Azië: Ik ben toen als journaliste naar Java geweest en ik was helemaal ondersteboven van dit prachtige land. Ik nam me voor, toen ik boven de palmbomen vloog voor de terugreis naar Nederland: hier kom ik terug. En als je heel graag iets wilt.... Ik kwam in aanraking met het reisbedrijf SOC-Reizen, dat individuele en groepsreizen organiseerde naar het verre oosten, met name Indonesië. Na een aanloop van 2 jaar ging ik leidinggeven aan dit mooie bedrijf, SOC-Reizen werd aan TUI verkocht eind jaren negentig en ik besloot om voor mezelf te beginnen. De kinderen waren het huis uit, ruimte over dus: 2 slaapkamers doorgebroken, ingericht als kantoor en beginnen maar.

Van Verre: een mooie droom
Dat was het, toen ik begin 2000 van start ging vanuit de 'slaapkamer'. Ik wilde mooie reizen samenstellen, helemaal afgestemd op de wensen van mijn toekomstige klanten en die in een persoonlijke 'brochure' naar de mensen toesturen. Ik heb de opkomst van internet omarmd: wat een bereik had Van Verre hierdoor! Maar ik wilde niet dat Van Verre een internetbedrijf zou worden: persoonlijke contacten hebben tot op de dag van vandaag de boventoon gevoerd. Altijd even persoonlijk contact naar aanleiding van een aanvraag: je kunt dan veel gerichter een reis op maat maken, helemaal afgestemd op deze klant. En velen kwamen en komen nog steeds op kantoor (vaak ook om even achter de schermen te kijken; wij vinden dit heel leuk).

Mijn zoon Jur
Na ruim een jaar kwam mijn zoon Jur erbij, hij had net zijn toeristische opleiding afgerond. Ik heb mijn gezin, man en twee kinderen, vele malen meegenomen op reis. Jur was dus al aardig ingevoerd toen hij Van Verre ging versterken (nog steeds bij mij thuis). Het gaf mij ook de gelegenheid om zelf weer op reis te gaan, alles was in goede handen.


 

Directie
Ons eerste personeelslid, 2004, was Irene Dijkstra. Haar komst bracht ook met zich mee dat we naar een echt kantoor gingen: in een straatje in het oude centrum van mijn woonplaats Monnickendam. Irene heeft net als Jur en ik haar stempel op ons bedrijf gedrukt. Wij zijn nu met ons drieën de eigenaren van Van Verre.

Groei
De groei zette door, evenals de uitbreiding van onze bestemmingen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Ook ons leuke kantoortje bleek na 2 jaar alweer te klein. Vanaf 2006 konden we, ook in Monnickendam, het voormalige gemeentehuis betrekken! Ben er trots op dat we daar kantoor houden, het is meer, veel meer, dan een kantoor. Mijn man Hans en ik zijn er getrouwd, de geboorteakten van de kinderen hebben in de archiefkasten gelegen en ga zo maar door.

Onze medewerkers
De keuze voor onze medewerkers is altijd gericht op affiniteit (passie) voor reizen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. We hebben, daar mogen ons gelukkig in prijzen, betrokken mensen met het hart op de goede plaats voor onze reizigers en Van Verre. Onze mensen die onze klanten adviseren kennen hun bestemming(en) heel goed, uit eigen reiservaring (niet van horen zeggen of googlen, daar geloof ik niet in). Dit betekent dat ze dan ook op reis ‘moeten’ (en dat ervaren ze niet als een straf).

 

Trots
Ach…. als ik zo door ons pand loop en ik overzie het allemaal, dan ben ik trots. Niets menselijks is mij vreemd. En dat je dan ook nog naar ‘mijn’ mooie landen kunt reizen... het maakt me gelukkig.