Martin van Amersfoorth

Martin van Amersfoorth, kinder-reisspecialist Zuid-Afrika

Elk jaar als de vakantie erop zit, denken we alweer aan de vakantie voor het volgende jaar. Met schoolgaande kinderen, moet je er vroeg bij zijn, anders vis je achter het net. Onze kinderen zitten nog op de basisschool en zijn lekker actief en voorzichtig nieuwsgierig. Vakantie betekent voor hen vooral zon en zwemmen, het liefst de hele vakantie door. Een hotel met zwembad in een zonnig land is eigenlijk bij voorbaat al een geslaagde vakantie. Als ouders willen we natuurlijk ietsje meer en dus wisselen we lome dagen op het strand en bij het zwembad af met actieve uitjes: boswandelingen, kanovaren, dierentuin, speurtochten, picknicken.

 

Zuid-Afrika heeft alles in huis voor een heerlijke gezinsvakantie, zowel met jonge als oudere kinderen. Je kunt genieten van kilometers zandstrand, beestachtige safari’s in wildparken en natuurreservaten, bergen met valleien, uitgestrekte bossen, meren en watervallen. En dat allemaal gemakkelijk en veilig te reizen met de auto. Tegen mijn kinderen zeg ik: “Zuid-Afrika is net als Frankrijk, maar wel ietsje verder weg…en daar zie je heel veel olifanten, giraffen, zebra’s, neushoorns en krokodillen, gewoon in het wild. En je kunt zwemmen met pinguïns, naar een boerderij met struisvogels, kanovaren op de rivier en als tarzan in het oerwoud zwieren”. Wat ik voor werk doe, begrijpen ze nog niet helemaal.

 

Mijn zoon denkt dat ik een soort Freek Vonk ben, omdat ik altijd foto’s en filmpjes stuur, wanneer ik voor Van Verre op safari ben. Dat ik vakanties regel voor andere ouders met hun kinderen, snapt ie niet. Dat is niet erg. Zijn verbeelding maakt me blij en trots. Binnenkort gaan we met z’n allen naar Zuid-Afrika en breng ik ze naar al mijn leuke, bijzondere plekken. Ik verheug me er nu al op.

 

Tip!

In Oudtshoorn heb je niet alleen struisvogels. Maak een stokstaartjes-excursie. Je stapt in een open landrover en speurt samen met een ranger naar een kolonie stokstaartjes in het droge, verlaten landschap van de Kleine Karoo. Verrekijker meenemen. Superleuk!

 

Martin van Amersfoorth

 

0299-659660

martin@vanverre.nl

Ardennen Conil Jonathan Loonse Duinen