Contact, kijkje in ons pand en dagje Waterland

Neem contact op met Van Verre Family!

  

Contactgegevens

Van Verre Family
Noordeinde 5

1141 AE Monnickendam

 

Telefoon: 0299-659660
(Onze landendeskundige staan klaar om u te helpen met uw reisplannen)

E-mail: reizen@vanverre.nl


Onze landendeskundigen ontmoeten u graag tijdens een afspraak bij ons op kantoor, zodat wij uw reiswensen goed kunnen bespreken.
 

Openingstijden

Wij zijn geopend van maandag t/m vrijdag: van 9.00 - 17.30 uur.

Van januari tot eind maart zijn we ook op zaterdagen geopend, van 10.00 tot 16.00 uur.

Ons kantoor is op officiële nationale feestdagen gesloten.

Op afspraak kunt u ook buiten kantoortijden bij ons terecht.

 

Belt u alstublieft van te voren als u langs wilt komen, we zorgen er dan voor dat de juiste landendeskundige aanwezig is. We kunnen dan de tijd voor u nemen. 

 

Routebeschrijving

Komende vanaf Amsterdam:
Ringweg A10: u neemt afslag S116 (Volendam). U bevindt zich dan op de provinciale weg. U komt na ongeveer 15 km. bij Monnickendam. U neemt de eerste afslag.

 

Komend vanuit het noorden:

Bij Monnickendam aangekomen neemt u de tweede afslag.

 

En verder: 
U rijdt over de hefbrug, daarna direct linksaf. U rijdt het historische stadje in. U volgt de brede straat (dus gewoon de weg volgen) tot u na ongeveer 500 meter bij de Speeltoren komt (u rijdt er ‘tegenaan’). U kunt alleen linksaf of rechtsaf. U gaat linksaf. Direct aan uw linkerhand ziet u een groot, statig pand, een historisch patriciershuis. Van Verre is gevestigd op de 1ste en 2de etage (even aanbellen). Op zaterdagen is er op ’t Noordeinde een markt, u kunt hier dan niet parkeren. We raden het volgende aan: U komt Monnickendam binnen, zie hierboven. U rijdt over de hefbrug, daarna direct linksaf. Aan uw linkerhand is een parkeerplaats, hier kunt u parkeren. U vervolgt de route, zoals hierboven beschreven, lopend. De wandeling duurt hooguit 5 a 10 minuten; geniet u ondertussen van het mooie dat dit stukje van Monnickendam te bieden heeft.

Ons pand:het voormalige stadhuis van Monnickendam

De historie
In opdracht van de Broeker handelaar Albert Timmerman werd in de tweede helft van de 18de eeuw dit chique herenhuis gebouwd. In 1746 was de bouw voltooid. Vlak na de Franse tijd kwam het pand in handen van de gemeente: een stadhuis op stand. De gemeente Monnickendam heeft het gebouw eind jaren 90 verkocht aan de monumentenvereniging Hendrick de Keyser, die het inmiddels toch uitgewoonde gebouw prachtig heeft gerenoveerd en in oude stijl teruggebracht.
De burgemeesterskamer en de trouwzaal (ook de raadszaal) wordt nog steeds voor trouwerijen gebruikt, wij mogen deze gebruiken voor onze informatiebijeenkomsten. Mooiere ambiance is bijna niet denkbaar.
De overige ruimten zijn als kantoor in gebruik door Van Verre. Met name de bovenste verdieping is prachtig, de oude archiefkasten die in 1813 werden gebouwd voor de gemeente-archieven zijn er nog steeds, wat een historie!

 

De voorgevel straalt grandeur uit, het heeft versieringen in de rijke rococo- of Lodewijk XV stijl. De bordesleuningen zijn in de vorm van slangen, symbool voor wijsheid.

Wat een eer
En dat is het: een eer om dit mooie gebouw te mogen werken. Je kunt er niet alles wat je wel in een modern kantoorgebouw zit, maar we zouden niet willen ruilen. Hier zijn onze werkplekken!