Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds
terug naar het overzicht

Reismodule Duizenden vleermuizen

Op verkenning in immense grottenstelsels met meterslange stalagmieten en stalactieten (wat is het verschil ook alweer?) waar duizenden vleermuizen wonen. Een overweldigend avontuur!

Wat maakt deze reis bijzonder
Vleermuizen zien uitvliegen
Immense grotten
Zwemmen bij de Clearwater Cave
Emmy4
Emmy Nijman
In de jaren 90 reisde ik al naar Thailand met onze zonen; nu is de volgende generatie aan de beurt! Ik ben Emmy Nijman, specialist familiereizen
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

De reis van dag tot dag: Duizenden vleermuizen

Dag 1 Aankomst Mulu National Park
Dag 2 Mulu National Park
Dag 3 Vertrek Mulu National Park

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Mulu National Park

Op naar de grotten vol met vleermuizen

borneo-sarawak-mulu-vleermuizen(13)

Duizenden fladderende vleermuizen en mysterieuze grotten, Mulu National Park is het grootste nationale park van Sarawak. Uw Engelssprekende gids staat u al op te wachten op de kleine luchthaven van Mulu. In een open tuk-tuk wordt u naar uw accommodatie gebracht. Het avontuur is begonnen! Na inchecken is er nog wat tijd om te relaxen voordat u in de middag voor het eerst op pad gaat met uw gids.

 

In Mulu National Park vindt u 5 spectaculaire ‘showcaves’ en u bezoekt er maar liefst 4 de aankomende dagen. Alle grotten zijn voorzien van trappen, houten looppaden en gedimde verlichting. Het kan hier en daar wat glibberig zijn door het grondwater dat langs de wanden naar beneden druppelt. U loopt over een houten wandelpad dwars door de jungle naar de eerste grot: Lang Cave. Onderweg ziet u kleurrijke bloemen, planten, verschillende insecten en de mooiste vlinders. In Lang Cave ziet u tientallen stalagmieten en stalactieten in de meest bizarre vormen. Door het lage plafond is het de beste plek om van dichtbij foto’s te maken van hangende, slapende vleermuizen.

 

Dan de grot waar vroeger herten kwamen drinken: Deer Cave. Al kunnen ze de naam beter aanpassen naar Bat Cave want er wonen miljoenen vleermuizen in deze grot. Als de zon bijna onder gaat loopt u terug naar de ingang van de grot (de grootste ingang ter wereld) en neemt u plaats op de tribune. Wat gaat hier gebeuren? Al snel wordt het duidelijk: duizenden vleermuizen vliegen tegelijk de grot uit. Hoog in de lucht tekent zich golvende massa vleermuizen af, op jacht naar hun avondeten. Een spectaculair gezicht! Ook vleermuizen houden niet zo van regen dus bij regenachtig weer blijven ze liever hangen in de grot. U wandelt weer terug naar uw accommodatie.

 

Overnachting in Mulu National Park. 
Inclusief diner, transfer, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 2 Mulu National Park

Stap in een lange houten boot om vandaag een ander deel van Mulu National Park te gaan verkennen. De longboat vaart dwars door de groene jungle over de Melinau rivier. Langs de rivier zijn kinderen aan het spelen en ouders aan het vissen. Onderweg stopt u bij een dorpje van de Penan stam. De vriendelijke dorpsbewoners laten het dorp graag aan u zien. Ze maken de mooiste handwerken dus als u nog ruimte over heeft in uw koffer kunt u hier een leuke souvenir kopen. Vanaf hier is het nog 10 minuutjes varen naar de Wind- en Clearwater Cave. Over het houten wandelpad loopt u omhoog naar de Wind Cave. Er waait een lekker briesje door de grot, vandaar de naam.

 

Door naar de volgende grot, Clearwater Cave. Tussen de rotswand en de rivier is een wandelpad aangelegd die u naar deze grot brengt. Over een lange steile trap loopt u naar de ingang. Weer een enorme en indrukwekkende grot. Het stromende water galmt door de ruimte waardoor het lijkt alsof er een waterval naar beneden klettert. Weer naar buiten, en dan even tijd voor wat verkoeling in het kraakheldere en koele water dat uit de grot stroomt. Terwijl u aan het genieten bent wordt uw lunch klaargezet. Na de lunch vaart u terug naar uw accommodatie.

 

De middag kunt u helemaal zelf indelen. Nog niet genoeg grotten gezien? Ga dan naar de vijfde grot op het lijstje: de Lagang Cave (ook wel Fast Lane genoemd). Geen last van hoogtevrees? Loop dan op grote hoogte tussen de bomen over de Canopy Skywalk. Kleurrijke vogels, bedrijvige eekhoorntjes en spelende aapjes kunt u spotten terwijl u loopt over de hangbruggen. Wij raden u aan om deze tours bij aankomst alvast te reserveren want ze zijn vaak snel volgeboekt. U betaalt hiervoor ter plaatse. De Canopy Skywalk kunnen wij ook alvast voor u reserveren. Dus lijkt het u wat? Wij geven u graag de meerprijs van deze excursie.

 

Overnachting in het Mulu National Park.
Inclusief ontbijt, lunch, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 3 Vertrek Mulu National Park

U wordt naar de luchthaven van Mulu gebracht.

 

Inclusief ontbijt en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën