Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds
terug naar het overzicht

Reismodule Wie durft een rondje op de waterbuffel?

Ervaar hoe een gezin in Sabah leeft, en logeer bij een lokale familie in huis in een klein dorpje. U gaat boodschappen doen op de markt, en helpt met koken. Erg leuk: bij de buurman mag u een rondje op zijn waterbuffel. Zelf een rubberboom aftappen? Natuurlijk mag u dat ook proberen!

Wat maakt deze reis bijzonder
Fruit plukken
Rijden op een waterbuffel
Slapen bij een lokale familie
foto longboat Thailand, op weg naar Damnoen Saduak
Debbie
Een verre reis maken met de kinderen is onvergetelijk, daar weet ik alles van. Laat mij jullie inspireren voor jullie perfecte familiereis!
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

De reis van dag tot dag: Een rondje op de waterbuffel

Dag 1 Aankomst Papar
Dag 2 Papar
Dag 3 Vertrek Papar

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Papar

Kennismaken met de lokale familie

maleisie-Papar-Homestay2(13)

Op ongeveer een uurtje rijden vanaf Kota Kinabalu ligt Papar. Onderweg rijdt u door dorpjes en langs vlak landschap. Langs de rivier de Papar wordt vooral rijst en fruit verbouwd. De lokale familie in Papar, waar u de komende dagen slaapt, verwelkomt u met open armen. U wordt de aankomende dagen onderdeel van de familie en komt van alles te weten over de manier van leven. Wij geven u alvast wat ideeën. Afhankelijk van het weer, de tijd van het jaar en uw wensen kan het programma er anders uit gaan zien. Plan het samen met uw gastgezin.

 

De lekkerste hapjes staan al voor u klaar. U gaat hierna gelijk de omgeving verkennen. Banjerend door de rijstvelden ziet u allemaal gek gekleurd fruit in de bomen hangen. Wie plukt er eentje uit de boom en durft te proeven? Fruit smaakt vaak heerlijk zoet in deze temperaturen. Bij het gastgezin of in een lokaal restaurant staat een lekkere lunch voor u klaar. Een bezoekje aan de lokale markt mag eigenlijk ook niet ontbreken. Samen met uw gastheer gaat u vast wat boodschappen doen. Alles van het lijstje afgevinkt? Dan is het tijd om thuis pannenkoeken te gaan bakken. Niet van meel, maar van sago! Doen ze hier eigenlijk ook stroop op pannenkoeken? In de middag gaat u op bezoek bij de buren en hun tamme waterbuffel. Wie durft er een rondje op de buffel?

 

Overnachting in een homestay in Papar.
Inclusief lunch, diner, transfer en activiteiten met uw gastgezin

Dag 2 Papar

Start de dag met een lekker ontbijtje. Daarna bezoekt u een rubberplantage. Groeit rubber in bomen dan? Jazeker! U ziet hoe rubber wordt getapt en mag het zelf natuurlijk ook even proberen. Daarnaast is er ook een visvijver en een schuur vol met zwaluwnestjes. Leuk om even rond te lopen over het terrein. U krijgt ook nog uitleg over het proces om sago te maken. Hetzelfde spul u gisteren pannenkoeken mee heeft gebakken. Er zijn veel lokale lekkernijen te vinden. Voor de echte durfal van de familie staan er wormen op de menukaart.

 

Uw gastgezin neemt u ook graag meen naar de lokale dierentuin. Eten (en eten bereiden) is een sociaal gebeuren, en heel belangrijk in Maleisië. Vandaag leert u weer om zelf een lokaal gerecht te maken. En het leukste van alles is dat u het zelf mag opeten. ’s Avonds staat de verkleedkist in de woonkamer en wordt u omgetoverd tot een lid van de familie in traditionele kleding. Een leuk fotomoment.

 

Overnachting in een homestay in Papar.
Inclusief ontbijt, lunch, diner en activiteiten met uw gastgezin

Dag 3 Vertrek Papar

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van uw gastfamilie. Met ongetwijfeld mooie herinneringen vertrekt u met een transfer weer terug naar Kota Kinabalu.

 

Inclusief ontbijt en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën