Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds
terug naar het overzicht

Reismodule Orang-oetans en koppensnellers

Maatwerk, alles kan!
foto longboat Thailand, op weg naar Damnoen Saduak
Debbie
Een verre reis maken met de kinderen is onvergetelijk, daar weet ik alles van. Laat mij jullie inspireren voor jullie perfecte familiereis!
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

De reis van dag tot dag

Onderstaande familiereis is een voorbeeld. Deze reis aanpassen? Geef uw persoonlijke ideeën en wensen aan ons door en wij passen de reis graag voor u aan. Maatwerk: dat is waar we goed in zijn. Wij kennen Maleisië door en door en weten wat leuk is voor u en uw kinderen. Bel gerust!

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Batang Ai

Ontmoet de vriendelijke Iban-stam middenin de jungle. U wordt opgehaald door uw gids en rijdt oostwaarts. Er wordt in dit gebied van alles verbouwd. Peper, cacao en rubber groeit langs de weg. Allereerst stopt u bij het Semenggoh orang-oetan centrum waar u deze harige oranje apen gaat ontmoeten. De apen worden hier opgevangen en twee keer per dag gevoerd. U loopt een stukje door de jungle naar de voederplaats en hoort wat geritsel tussen de bomen. Dan komen de eerste apen al aan geslingerd. Ze eten hun buikjes vol terwijl u vol bewondering van best dichtbij naar deze prachtige dieren staat te kijken.

 

De reis gaat verder richting Batang Ai. In Serian slentert u over de kleurrijke markt en ziet eetbare varens, bamboe en zeldzame tropische vruchten in de kraampjes liggen. Voor de lunch wordt er gestopt in Lachau. Na ongeveer 5 uur rijden komt u bij het stuwmeer aan waar de boot al op u ligt te wachten. In ongeveer 20 minuten vaart u naar uw hotel. Het Aiman Batang Ai Resort is een lieflijk en comfortabel hotel aan het stuwmeer. Vanuit hier kunt u prachtige tochten maken in de omgeving.

orang-oetans samen aan dezelfde boom(8) DSC08384(8)

Dag 2 Batang Ai

Vandaag ontmoet u de gastvrije en vriendelijke Iban. Vroeger was dat wel anders. De term koppensnellers slaat op de Iban die het hoofd van de vijand als trofee zagen. Gelukkig zijn de tijden veranderd en wordt u met een grote glimlach ontvangen. U vaart met een gemotoriseerde kano naar de Mengkak longhouse. De mensen leven hier in commune-vorm met elkaar. Een glaasje tuak (rijstwijn) staat voor u klaar. De Iban laten zien hoe zij daar leven en hoe zij vroeger met blaaspijpen op dieren jaagden. U wandelt een stukje door de jungle en geniet van een picknick-lunch aan de rivier. Dan moet u helaas alweer afscheid nemen van de vriendelijke Iban en vaart u dwars door de jungle terug naar uw hotel. Wat een bijzondere ontmoeting!

 

Overnachting in het Aiman Batang Ai Resort.
Inclusief ontbijt, lunch, diner, boottocht, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 3 Vertrek Batang Ai

De ochtend is ter vrije besteding. U vaart en rijdt terug naar Kuching via dezelfde route. Onderweg wordt er gestopt voor de lunch. U wordt afgezet bij uw hotel in Kuching.

 

Inclusief ontbijt, lunch, boottocht, transfer, Engelssprekende gids en entreegelden

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën