Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds
terug naar het overzicht

Reismodule Diep in de jungle van Sabah

Diep in de jungle van Danum Valley gaat u op zoek naar wilde dieren. Ook als het donker is! U loopt op grote hoogte over hangbruggen en ziet kleurrijke vogels en eekhoorntjes. En dat alles terwijl u verblijft in een comfortabele jungle-lodge.

Wat maakt deze reis bijzonder
Nachtsafari
Zwemmen bij een waterval
Grote canopy-walk
Emmy4
Emmy Nijman
In de jaren 90 reisde ik al naar Thailand met onze zonen; nu is de volgende generatie aan de beurt! Ik ben Emmy Nijman, specialist familiereizen
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

De reis van dag tot dag: Diep in de jungle van Sabah

Dag 1 Aankomst Danum Valley
Dag 2 Danum Valley
Dag 3 Vertrek Danum Valley

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Danum Valley

Dwars door de jungle

Sabah-Bamboe-etende-Macaque(8) Maleisie-WestMaleisie-Sabah-DanumValleyNP-bird35(8) Borneo-danumvalley-hangendeaap(8)

Diep de jungle in van Borneo. Vanuit Lahad Datu wordt u in ongeveer 2,5 uur naar Danum Valley National Park gebracht. Het avontuur begint al tijdens de rit, want het laatste stukje gaat dwars door het oerwoud. De Borneo Rainforest Lodge ligt middenin de jungle aan de Danum-rivier. Omringd door reuzenbomen zo hoog dat je de top niet eens kunt zien. Danum Valley is één van de weinige plekken ter wereld waar nog ongerepte jungle te vinden is. Fladderende vogels, kriebelende spinnen, spelende aapjes en springende kikkertjes zijn er te vinden. Ga samen met de gids op avontuur door de jungle.

 

Altijd al willen weten welke dieren ’s nachts wakker zijn? Ga dan mee met de nachtsafari en ontdek welke diertjes druk zijn als het donker is. Vanuit de lodge wordt van alles georganiseerd. Wandelingen, jeeptochten, zwemmen in de rivier, vogelspot-tours enzovoorts. Aan de hand van video- en diavoorstellingen vertellen de gidsen u graag meer over dit bijzondere gebied.

 

Overnachting in Danum Valley
Inclusief lunch, diner, transfer, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 2 Danum Valley

Op pad door het oerwoud en vogels spotten!

Maleisie-WestMaleisie-Sabah-DanumValleyNP-hangbrug11(13)

Gewekt worden door de junglegeluiden om u heen, dat is lekker wakker worden. Nog voor het ontbijt gaat u met een gids op pad door de jungle. Spot de meest kleurrijke en bijzondere vogels. Er leven hier meer dan 200 soorten vogels, dus dat komt wel goed. Welk geluid hoort nu bij welke vogel?

 

Na een goed ontbijt staat de rest van de dag in het teken van het verkennen van de rest van het regenwoud rondom de lodge. U maakt een wandeling die u allereerst naar een primitieve begraafplaats brengt. In de rotswand ziet u allemaal gaten, hierin werden vroeger mensen begraven. Dan door naar een waterval voor een lekker verkoelende dip in het water. Wat knabbelt er nu aan mijn voeten? Het is lunchtijd en ook visjes hebben dan honger. Terug naar de lodge voor uw lunch. In de middag loopt u op grote hoogte door de jungle. Tussen de hoge bomen loopt u over de houten canopywalk. Ziet u ook eens wat er op die hoogte allemaal gebeurt. Als het ‘s avonds donker is kunt u weer aansluiten bij de nachtsafari.

 

Overnachting in Danum Valley
Inclusief ontbijt, lunch, diner, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 3 Vertrek Danum Valley

's Ochtends maakt u nog een mooie junglewandeling samen met de gids om de laatste dieren van uw lijstje af te strepen. Na de lunch neemt u afscheid van deze bijzondere plek en wordt u terug naar Lahad Datu gebracht.

 

Inclusief ontbijt, lunch, transfer, Engelssprekende gids en entreegelden

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën