Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds
terug naar het overzicht

Reismodule Jungle-avontuur Taman Negara

Zingende vogels, kriebelende insecten en spelende aapjes; op avontuur in de jungle van Taman Negara! Met een longboat vaart u naar naar het hart van de jungle. Ter plaatse is er van alles te beleven. Kiezen is moeilijk.

Wat maakt deze reis bijzonder
Speuren naar bijzondere dieren
Zwemmen bij een waterval
Wiebelen op hoge hangbruggen
foto longboat Thailand, op weg naar Damnoen Saduak
Debbie
Een verre reis maken met de kinderen is onvergetelijk, daar weet ik alles van. Laat mij jullie inspireren voor jullie perfecte familiereis!
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

De reis van dag tot dag: Jungle-avontuur in Taman Negara

Dag 1   Aankomst Taman Negara

Dag 2   Taman Negara

Dag 3   Taman Negara

Dag 4   Vertrek Taman Negara

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Taman Negara

Op verkenning in het regenwoud

maleisie-tamannegara2(13)

U wordt ’s ochtends bij uw hotel opgehaald en samen met andere reizigers per bus naar de pier in Kuala Tembeling gebracht. Een rit van ongeveer 3 uur. Bij de pier is een eettentje waar eenvoudige lokale gerechten te verkrijgen zijn voor uw lunch.

 

Op naar de jungle! Samen met andere reizigers vaart u in een longtailboot de rivier op van Kuala Tembeling naar Kuala Tahan in Taman Negara. U kunt uw koffers gewoon meenemen. Het jungle-avontuur begint meteen al. De boot vaart langs kleine dorpjes, dichte jungle en misschien spot u onderweg al wat dieren zoals ijsvogels, aapjes, waterbuffels en wilde zwijnen. De boot vaart tegen de stroom in en als het water laag staat kan er om hulp gevraagd worden om de boot over een zandbank te duwen. Na ongeveer 3 uur varen meert de boot aan in Kuala Tahan.

 

Informatie Taman Negara:
Taman Negara, wat nationaal park betekent, is één van de oudste regenwouden ter wereld. Het park is relatief makkelijk bereikbaar en de perfecte plek voor het spotten van zingende vogels, kriebelende insecten en spelende aapjes. In het dorpje Kuala Tahan vindt u wat kleine winkeltjes en een aantal eettentjes. Leuk om even rond te lopen. Geniet ’s avonds van een Maleisisch sateetje aan de waterkant in één van de drijvende restaurants.

 

Bij uw hotel of bij een lokaal reisbureau kunt u verschillende activiteiten boeken voor de aankomende dagen. Er is van alles te doen in de jungle. Geen last van hoogtevrees? Ga dan mee naar de canopywalk en loop op grote hoogte door de jungle. Of ga mee op speurtocht door de jungle en vindt duizendpoten, salamanders, vogels en andere dieren.

 

Overnachting in Taman Negara.
Inclusief diner, transfers en boottocht

Dag 2 Taman Negara

Voor een mooi uitzicht over de jungle kunt u er ’s ochtends met een gids op uit trekken. U loopt naar Teresik Hill en wordt beloond met een fantastisch uitzicht. De jungle van bovenaf ontdekken kan het beste vanaf de canopywalk. Deze loopbrug op 40 meter hoogte is zo’n 450 meter lang, een letterlijk hoogtepunt dus. Neem er de tijd voor en kijk goed om u heen. Wie spot als eerste een neushoornvogel of een aapje?

 

Even wat verkoeling opzoeken in deze plakkerige jungle. Ga mee met een boottochtje naar de watervallen van Lata Berkoh. Het is hier heerlijk relaxen in de natuurlijke jacuzzi na een actief ochtendje in de jungle. Er zijn ook verschillende wandelingen te maken van een paar uur tot een hele dag. Spannend en bijzonder: in het donker kanoën over de rivier. Genieten van de dierengeluiden en de overweldigende sterrenhemel. Kijk ter plaatse waar u zin in heeft en wat er mogelijk is. Er is in ieder geval genoeg te zien en beleven in de jungle van Taman Negara.

 

Overnachting in Taman Negara.
Inclusief ontbijt en diner

Dag 3 Taman Negara

Kennismaken met de Orang Asli, de lokale bewoners

TamanNegara-nieuwsgierig-aapje(8) 130528 4771(8) Maleisie-WestMaleisie-Sabah-Sukau-Storkbilledkingfisher(8)

Nog een dagje in de jungle, wat een geluk! Een bezoek aan de Orang Asli, de lokale bewoners, mag eigenlijk niet ontbreken. Zij leven middenin de jungle, bouwen hutten en leven van de visserij. Een bijzondere ontmoeting. Of maak een spannende boottocht over de snelle Trenggan-rivier, een nat pak gegarandeerd! Wat is er spannender dan als het donker is op zoek te gaan naar dieren. In de jungle leven ook dieren die vooral 's nachts actief zijn, nachtdiertjes. Dus zaklamp aan en samen met de gids op zoek.

 

Overnachting in Taman Negara.
Inclusief ontbijt en diner

Dag 4 Vertrek Taman Negara

Na het ontbijt neemt u afscheid van Taman Negara. In ongeveer 2,5 uur vaart u stroomafwaarts terug naar Kuala Tembeling. Het einde van uw jungle-avontuur! Bij de pier in Kuala Tembeling wacht de bus op u. U wordt in ongeveer 3 uur samen met andere reizigers terug naar Kuala Lumpur gebracht.

 

Inclusief ontbijt, boottocht en transfers

 

 

Einde van een prachtige reis !

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën