Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds
terug naar het overzicht

Reismodule Ga toch fietsen!

Op de trappers door knusse dorpjes en langs groene velden. Toeristen komen hier niet vaak, en al helemaal niet op de fiets! Onderweg wordt u vriendelijk begroet door de lokale bevolking.

Wat maakt deze reis bijzonder
Fietsen over landweggetjes
Slapen bij een lokale familie
Heerlijk Maleisisch eten
Emmy4
Emmy Nijman
In de jaren 90 reisde ik al naar Thailand met onze zonen; nu is de volgende generatie aan de beurt! Ik ben Emmy Nijman, specialist familiereizen
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

De reis van dag tot dag: Ga toch fietsen!

Dag 1  Naar Pasir Belanda

Dag 2  Pasir Belanda, fietstocht 19  km

Dag 3  Tumpat, fietstocht 20 of 27 km

Dag 4  Pasir Belanda, fietstocht 20 of 43 km

Dag 5  Vertrek Pasir Belanda

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Pasir Belanda

Op de fiets langs knusse dorpjes en groene velden

Cycling at country side(8) Maleisië-West-Maleisië-Tumpat Temple Tour2(8) Maleisië-West-Maleisië-fietsers bij Pasir Belanda(8)

U reist op eigen gelegenheid naar Pasir Belanda.

 

Informatie Pasir Belanda:

Beleef het authentieke Maleisië tijdens uw verblijf in Pasir Belanda. In de omgeving vindt u traditionele paalhuizen, vissersdorpjes en een hele vriendelijke bevolking. De Nederlandse Harry en Annemiek zijn op een nabij gelegen locatie begonnen met Pasir Belanda. Inmiddels zijn zij gestopt en is er een herstart gemaakt op een nabij gelegen locatie door een Maleisische eigenaar. Zij hebben een paar knusse houten chalets met veranda gebouwd rondom hun tuin tussen de fruitbomen. Loop alvast een rondje in de buurt en neem een kijkje in de verschillende werkplaatsen waar vliegers, batik-kleden en houtsnijwerken gemaakt worden.

 

De komende dagen gaat u op de trappers door knusse dorpjes en langs groene velden. De tochten gaan vooral over vlak landschap en over verharde paadjes dus iedereen kan mee op de fiets. U krijgt gelukkig een gedetailleerde routebeschrijving mee dus verdwalen kan haast niet.

 

Overnachting in Pasir Belanda.

Dag 2 Pasir Belanda, fietstocht 19 km

Stap op de fiets en rijd door kleine dorpjes en over smalle paadjes richting het strand. Onderweg zijn er genoeg leuke plekken om te stoppen. Laat een vlieger op bij een lokaal vliegerfabriekje, koop één van de kleurrijke batikdoeken uitgestald langs de weg of geniet van een vers viskoekje bij één van de eettentjes. Aan het einde van de route kunt u even bijkomen aan het strand voordat de rit terug naar het hotel van start gaat. Vertrekt u vandaag vroeg dan is er ’s middags nog genoeg tijd over voor één van de andere activiteiten bij Pasir Balanda.

 

Overnachting in Pasir Belanda.
Inclusief ontbijt, fietshuur, gedetailleerde routebeschrijving

Dag 3 Pasir Belanda - Tumpat, fietstocht 29 km

Vandaag fietst u naar uw slaapplek voor vannacht, een homestay vlakbij Tumpat. Onderweg passeert u karakteristieke dorpjes en groene velden. Het is een fietstocht van 29 km. Om Tumpat te bereiken gaat u met de fiets op de ferry om de Kelantan rivier over te steken (ferryticket koopt u ter plaatse). Het lijkt wel of u in Thailand aan het fietsen bent want overal om u heen schitteren de prachtig versierde Thaise Tempels in de zon. Neem de tijd om even binnen te kijken als het kan en ontmoet de zittende, staande en slapende Boeddha. In deze omgeving wordt er van alles van rotan gemaakt. Leuk om even een kijkje te nemen in één van de fabriekjes voordat u aankomt bij uw lokale familie.

 

Overnachting in een Homestay nabij Tumpat.

U slaapt niet bij de mensen in huis, maar in een vakantiehuisje bij een Maleisische familie.
Inclusief ontbijt, fietshuur, bagagevervoer en gedetailleerde routebeschrijving

Dag 4 Tumpat - Pasir Belanda, fietstocht 20 of 43 km

Genieten van het uitzicht vanaf de top van de vuurtoren

West-Maleisië-Pasir Belanda-riverside(13)

Na een lekker ontbijtje bij uw familie is het tijd om het oude stadje Tumpat te verkennen. Na een klein stukje fietsen, ongeveer 6 km, bereikt u de havenstad. Vanaf de top van de vuurtoren heeft u een mooi uitzicht over de haven en het treinstation. Voor de terugrit naar Pasir Belanda kunt u kiezen uit 2 routes. Of u maakt een omweg langs de grens met Thailand om daar wat te shoppen (zo’n 23 km extra op de fiets). Of u fietst direct naar Pasir Belanda in ongeveer 14 km. Onderweg komt u weer langs verschillende tempels. Stop ook even bij de traditionele poppenmaker. Erg leuk om te zien hoe deze poppen gemaakt worden en misschien ziet u nog een leuke souvenir voor thuis. U stapt weer op de ferry en steekt de rivier over naar Kota Bharu. Het is vanaf hier nog maar een klein stukje fietsen naar uw hotel. Tijd om even te relaxen bij het zwembad of op de veranda van uw huisje.

 

vernachting in Pasir Belanda.
Inclusief ontbijt, fietshuur, bagagevervoer en gedetailleerde routebeschrijving

Dag 5 Vertrek Pasir Belanda

Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen.

 

Inclusief ontbijt

 

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën