Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds
terug naar het overzicht

Reismodule Apen met hele grote neuzen

Vrouwtjes hebben een schattig wipneusje, maar mannelijke neusapen hebben een enorme neus. In Sukau ziet u niet alleen deze grappige apen, maar kunt u ook de overige leden van de Borneo Big 5 spotten: orang-oetan, krokodil, neushoornvogel en dwergolifant. En nog veel meer diersoorten!

Wat maakt deze reis bijzonder
Bezoek het orang-oetan centrum
Boottochtjes door de jungle
Spot de Borneo Big 5!
foto longboat Thailand, op weg naar Damnoen Saduak
Debbie
Een verre reis maken met de kinderen is onvergetelijk, daar weet ik alles van. Laat mij jullie inspireren voor jullie perfecte familiereis!
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

De reis van dag tot dag: Apen met hele grote neuzen

Dag 1 Aankomst Sukau
Dag 2 Sukau
Dag 3 Selingan Turtle Island

Dag 4 Vertrek Selingan Turtle Island 

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Sukau

Op bezoek bij de orang-oetans in het opvangcentrum

Borneo-beer(8) Maleisie-WestMaleisie-Sabah-Sukau-Agamidlizardreptiel(8) kleinetendaapje(8)

Op naar de jungle om dieren te spotten. U wordt opgehaald in Sandakan en in ongeveer een half uur naar het Sepilok orang-oetan opvangcentrum gebracht. Na aankomst wandelt u naar de voederplaats waar de apen rond 10.00 uur verzamelen voor een lekker ontbijtje. Het wereldberoemde opvangcentrum is opgericht om de bedreigde orang-oetans te beschermen en voor te bereiden op een leven in het wild. De apen zijn bevrijd uit gevangenschap, gered uit gekapt oerwoud of achtergelaten door hun ouders. Het doel is om de dieren uiteindelijk weer vrij te laten in de natuur. Aan de overkant ligt het opvangcentrum van de Aziatische beer, de Sun bear. U neemt hier ook een kijkje en komt meer te weten over de allerkleinste beer ter wereld die gek is op honing.

 

Na de lunch wordt u naar de haven van Sandakan gebracht waar u in een bootje stapt dat u naar Sukau brengt. Het is een mooie tocht langs de kust en even later de rivier op naar het nationaal park. De boot vaart door mangrovebossen terwijl de vogels langs de waterkant op de uitkijk staan op zoek naar een lekker visje. Bij aankomst in de lodge wordt er eerst van alles verteld over het gebied waar u gaat slapen, het Kinabatangan Wildlife Reservaat. In de middag ligt er een kleinere boot klaar voor een tochtje over de rivier. Er wonen hier verschillende soorten apen, vogels, dwergolifanten, krokodillen en andere jungledieren. Wie spot als eerste een olifantenslurf tussen het riet of een neushoornvogel hoog in een boom? Dan zit de eerste jungletocht er al weer op en is het tijd voor het diner in de lodge. ’s Avonds vertellen de gidsen u graag meer over dit bijzondere gebied.

 

Overnachting in Sukau in het Kinabatangan Wildlife Reservaat.
Inclusief lunch, diner, transfers, boottochten, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 2 Sukau

Dieren langs de waterkant spotten vanaf de boot!

Maleisie-WestMaleisie-Sabah-Sukau-olifantenlangsboottocht(13)

Gewekt wordt u door de junglegeluiden om u heen. Klaar voor een nieuwe dag middenin de natuur. Het wordt vroeg opstaan vandaag voor een boottochtje over de rivier naar het Oxbow-meer. De dieren langs de waterkant zijn ook net wakker en gaan op zoek naar eten. Krokodillen liggen op de loer, otters zwemmen in het rond en aapjes spelen in de bomen. Wat een prachtig gebied! Terug naar de lodge voor een welverdiend ontbijtje. Hierna gaat u samen met een gids een korte junglewandeling maken en wordt er meer verteld over de planten en dieren in dit gebied. Na de lunch staat er nog een boottocht op het programma.

 

Altijd al willen weten welke dieren ’s nachts wakker zijn? Ga dan mee met de nachtsafari. Leren batik verven is ook één van de opties. Heeft u gelijk een leuke souvenir voor thuis (beide kunt u ter plaatse bijboeken en betalen).

 

Overnachting in Sukau in het Kinabatangan Wildlife Reservaat.
Inclusief ontbijt, lunch, diner, boottochten, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 3 Sukau – Selingan Turtle Island

Het is tijd om afscheid te nemen van de dieren in Sukau. Maar eerst nog een mooie boottocht door de mangrovebossen en langs de kust terug naar Sandakan. Hier staat de lunch al voor u klaar en reist u verder naar Selingan Turtle Island.

Na een boottochtje van ongeveer 2 uur bereikt u Selingan Turtle Island, gelegen op 40 kilometer uit de kust van Sandakan. De naam zegt het al; schildpadden komen hier graag. De eilanden Selingan, Bakungan, Kecil en Gulisan horen allemaal bij het Turtle Islands National Park gelegen in de Sulu Zee. Het is de grootste broedplek voor zeeschildpadden in heel Zuidoost-Azië.

Als er vandaag een nest baby-schildpadjes is uitgekomen, kunt u aan het einde van de middag het uitzetten van deze schattige kleine diertjes meemaken. Als de zon onder is gaat u samen met een Park Ranger op zoek naar de Green Turtle. De kans dat u deze indrukwekkende dieren uit zee het strand op ziet kruipen om eieren te leggen is heel groot. Het is een geweldige ervaring om dit mee te maken van zo dichtbij, iets om nooit meer te vergeten. Helaas kunt u hier geen foto van maken, want de flitsen leiden de schildpadden af van hun taak.

 

Overnachting op Selingan Turtle Island.

Inclusief lunch, diner, transfer, boottocht, Engelssprekende gids (Park Ranger) en entreegelden

Dag 4 Vertrek Selingan Turtle Island

In de ochtend vaart u terug naar Sandakan. Bij de pier wordt u opgewacht en in ongeveer een half uur naar het Sepilok orang-oetan opvangcentrum gebracht. Na aankomst wandelt u naar de voederplaats waar de apen rond 10.00 uur verzamelen voor een lekker ontbijtje.  Het wereldberoemde opvangcentrum is opgericht om de bedreigde orang-oetans te beschermen en voor te bereiden op een leven in het wild. De apen zijn bevrijd uit gevangenschap, gered uit gekapt oerwoud of achtergelaten door hun ouders. Het doel is om de dieren uiteindelijk weer vrij te laten in de natuur.

 

Aan de overkant ligt het opvangcentrum van de Aziatische beer, de Sun bear. U neemt hier ook een kijkje en komt meer te weten over de allerkleinste beer ter wereld die gek is op honing. Na de lunch bezoekt u het Rainforest Discovery Centre. U loopt op grote hoogte tussen de bomen over de canopywalk en geniet van al het moois in de botanische tuin. Na een stop bij het Sandakan Memorial Park wordt u terug naar uw hotel of naar de luchthaven gebracht.

 

Inclusief ontbijt, lunch, boottocht, transfer, Engelssprekende gids en entreegelden

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën