Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds
terug naar het overzicht

Reismodule Aapies kijken

Harige oranje orang-oetans, neusapen met opvallende neuzen, brutale makaken en speelse silverleaf monkeys met knaloranje baby’s. Al deze apen soorten ziet u in het wild tijdens deze bouwsteen.

Wat maakt deze reis bijzonder
Orang-oetans spotten
Neusapen in Bako National Park
Nachtwandeling door de jungle
Emmy4
Emmy Nijman
In de jaren 90 reisde ik al naar Thailand met onze zonen; nu is de volgende generatie aan de beurt! Ik ben Emmy Nijman, specialist familiereizen
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

De reis van dag tot dag: Aapies kijken

Dag 1 Aankomst Kuching
Dag 2 Kuching
Dag 3 Kuching
Dag 4 Bako National Park 

Dag 5 Vertrek Bako National Park 

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Kuching

U wordt bij de luchthaven van Kuching opgewacht en naar uw hotel in Kuching gebracht.

 

Informatie Kuching: 
Welkom in ‘Cat City’! Kuching betekent kat en de inwoners zijn dan ook gek op deze dieren. Overal door de stad staan kattenbeelden in alle soorten en maten. Er is zelfs een kattenmuseum. Het is de hoofdstad van Sarawak en u vindt hier een mix van het koloniale verleden en moderne gebouwen. De stad wordt verdeeld door de rivier de Sarawak. In het noorden wonen de Maleiers en in het zuiden de Chinezen. Aan de rivier vindt u de Main Bazaar. Flaneer over de boulevard langs verkoelende fonteinen, kleurrijke tuinen en geurende eetstalletjes. Probeer de Kek Lapis bij één van de stalletjes. Lekkere cake in alle kleuren van de regenboog.

 

Bent u op zondag in de stad? Neem dan een kijkje op de kleurrijke zondagsmarkt. Dayak-vrouwen uit het binnenland verkopen hier hun producten. De Chinese invloeden zijn goed te zien in het straatbeeld van Kuching. Overal ziet u knusse souvenirwinkeltjes, Chinese eettentjes en prachtige Chinese tempels. Steek de rivier over met een traditionele roeiboot om een bezoek te brengen aan het Maleisische deel van de stad. Zo ziet u goed de verschillen tussen beide delen. Omdat Kuching een compact stadscentrum heeft komt u te voet de meeste bezienswaardigheden wel tegen.

 

Overnachting in Kuching
Inclusief ontbijt

Dag 2 Kuching

Op de trappers verkent u de gezellige stad Kuching aan beide zijden van de rivier. Een erg leuke excursie. Om de ergste hitte te vermijden start de 4,5 uur durende fietstocht al om 08.00 uur ’s ochtends. De gids laat u in het centrum van de stad de mooiste Chinese tempels en koloniale gebouwen zien. Met fiets en al steekt u de Sarawak rivier over op een traditionele Sampan. U fietst door de smalle straatjes van de Maleisische kampung en proeft lokale hapjes en drankjes bij de vriendelijke bevolking. Alle zintuigen staan op scherp. Deze fietstocht is goed te doen voor iedereen met een normale conditie. U fietst ongeveer 17 km over vrij vlak terrein en er wordt vaak gestopt. Er zijn ook kinderzitjes en kinderfietsen beschikbaar.

 

Overnachting in Kuching
Inclusief ontbijt en fietstocht

Dag 3 Kuching

Peddelend in een kajak verkent u de rivier Semadang. Rond 09.30 uur wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het dorpje Bengoh gebracht. Na een korte instructie stapt u met z’n tweeën in de kajak. De rivier kabbelt voort terwijl u geniet van de jungle en de enorme karststenen bergen om u heen. Na al deze inspanning is het tijd om even af te koelen bij een waterval. U peddelt door naar een klein dorpje aan de rivier. Er staat een lunch voor u klaar en u maakt een wandeling door dit dorp van de Bidayuk. Terug in de kajak voor het laatste stukje van de tocht met als toetje een verfrissende duik in de rivier. Rond 15.30 uur bent u weer terug in uw hotel. Het is een ontspannen kajaktocht en ook voor kinderen vanaf 5 jaar goed te doen.

 

Overnachting in Kuching
Inclusief ontbijt en kajaktocht

Dag 4 Kuching – Bako National Park

Vandaag gaat u de jungle in voor een ontmoeting met de neusapen (ook wel Dutch monkeys genoemd omdat ze net als wij Nederlanders van die grote neuzen hebben). U wordt bij uw hotel opgehaald en naar Bako National Park gebracht. Vanaf Kuching rijdt u in ongeveer 45 minuten naar een kleurrijk vissersdorpje waar u in een houten speedboot stapt die u in 30 minuten varen naar het nationale park brengt. Is het vloed dan meert de boot aan bij de steiger. Bij eb loopt u de laatste meters door het water naar het strand. U staat meteen midden in de jungle en hoort de eerste aapjes al krijsen in de verte. In Bako zijn wandelingen te maken van verschillende niveaus. Samen met uw gids kiest u een route die bij u past. De kans dat u dieren gaat zien is hier erg groot, maar garanties kunnen wij helaas niet geven. Apen met enorme neuzen, brutale makaken, wilde zwijnen en kleurrijke hagedissen om er maar een aantal te noemen. Lunch en diner staan voor u klaar in de kantine in het park.

 

De zonsondergang in Bako is één van de mooiste van Maleisië. Als de dagjesmensen vertrokken zijn kunt u in alle rust genieten van de zon die in de zee zakt. Is de zon onder? Over de boardwalk loopt u door het mangrovebos waar honderden vuurvliegjes licht geven in de duisternis. Sprookjesachtig mooi! Ga daarna mee met de nightwalk. Samen met uw gids gaat u op zoek naar dieren die juist ’s nachts wakker zijn. Spannend!

 

Overnachting in Bako National Park

Inclusief ontbijt, lunch, diner, transfer, boottocht, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 5 Bako National Park - Kuching

Vroeg in de ochtend, als het nog lekker rustig is in Bako National Park, is de kans op het spotten van dieren het grootst. Dus dat wordt vroeg opstaan vandaag. Nog voor het ontbijt loopt u samen met uw gids de jungle in. De jonge neusapen zijn ook al wakker en springen van boom naar boom op zoek naar een ontbijtje. Dan is tijd voor uw ontbijt in de kantine van het park. Hierna is er nog wat tijd over om een ander pad te volgen de jungle in. Eindig op één van de verlaten strandjes om even te ontspannen. Na de lunch in de kantine neemt u afscheid van de apen en vaart u terug naar het vissersdorpje. Vanuit daar wordt u naar uw hotel gebracht.

 

Inclusief ontbijt, lunch, transfer, boottocht, Engelssprekende gids en entreegelden

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën