Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds
terug naar het overzicht

Reismodule Sultans, stoepa’s en vulkanen

Deze reis is een voorbeeld van wat er mogelijk is op Java. Laat u zich inspireren door dit reisschema. Geef uw persoonlijke ideeën aan ons door en wij passen de reis graag aan op uw wensen. Deze reis kent geen vaste vertrekdata.

Wat maakt deze reis bijzonder
De beroemde Borobudur
Het sultanpaleis bezoeken
Fietsen in Malang
Renee3
Renée
Indonesië blijft voor mij een geweldig land, ook met de kinderen. Ik kan je helpen met de perfecte familiereis!
Reisduur: 8 dagen / 7 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

De reis van dag tot dag: Sultans, stoepa’s en vulkanen

Java

Dag 1      Aankomst Jogyakarta

Dag 2      Jogyakarta

Dag 3      Jogyakarta

Dag 4      Solo

 

Dag 5      Malang

Dag 6      Malang

Dag 7      Malang

Dag 8      Vertrek Malang

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Jogyakarta

De komende dagen heeft u de beschikking over een privé-busje met chauffeur. Het reizen met een privé-busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige eiland Java.

 

U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt. Eventueel kunt u ook een gids erbij inhuren. De meeste chauffeurs spreken alleen Bahasa Indonesia. Een gids spreekt Nederlands of Engels en vertelt u tijdens de reis allerlei wetenswaardigheden. Het verrijkt uw rondreis, u zult veel meer leren en te weten komen over het land.

 

U wordt van de luchthaven of het treinstation opgehaald en naar uw hotel in Jogyakarta gebracht.

 

Informatie Jogyakarta:

Jogyakarta ademt historie. Van het paleis van de sultan tot aan de kleurrijke en geurige markten, het is een avontuur. Stap in een becak, een fietstaxi, en maak kennis met deze gezellige en drukke stad in het hart van Java.

 

Overnachting in Jogyakarta.

Inclusief privébusje met chauffeur

Dag 2 Jogyakarta

Breng een bezoek aan het beroemde tempelcomplex, de Borobudur!

Indonesie-Java-Borobudur-001-shutterstock_338001185(8) Indonesie-Java-Borobudur-jongetje(8) Indonesie-Java-Borobudur-beeld(8)

Vandaag is het dan eindelijk zover, een bezoek aan de beroemde Borobudur. Het grootste boeddhistische bouwwerk in de wereld. Verspreid over het tempelcomplex zijn uitgehouwen beelden in het beeldwerk terug te vinden die het verhaal vertellen over het leven van Boeddha zo’n 2500 jaar geleden. Beklim het complex wat bestaat uit 9 verdiepingen. Eenmaal boven ziet u de kenmerkende stoepa’s in de vorm van een klok. Het zijn er 400 dus genoeg keus om een mooie foto te maken met het gezin. In elke stoepa bevindt zich een boeddha, lukt het om deze aan te raken dan mag u een wens doen. Wat wordt uw wens?

 

Tip! Als u boven staat en om u heen kijkt ziet u goed hoe groen de omgeving eigenlijk is. Huur een paard en wagen, met chauffeur natuurlijk, na het bezoek aan de tempel om zo de dorpjes, andere kleine tempels en de omgeving te verkennen. Gaat u liever met uw busje dan kan dat natuurlijk ook. 

 

Fietsen blijft leuk om te doen. In de omgeving tussen de Borobudur en Jogyakarta kan dit heel goed. Geen zorgen, u fietst niet door de drukke straten van de stad maar langs kleine dorpjes waar er nog echt contact met de lokale bewoners is. Misschien willen zij juist met u op de foto in plaats van andersom. Uw chauffeur brengt u naar het startpunt. Een Engelssprekende gids fietst met u mee en vertelt u meer over de omgeving waarin u fietst. Er rijden hier weinig auto’s, dus dat betekent in rustig tempo genieten van de omgeving. Koop onderweg vers fruit bij een warung (een soort foodtruck) of loop eens binnen bij een schooltje. Help mee met het katoen weven en stop even bij de lokale markt. Uw gids laat u het echte Javaanse leven zien. De stops die gemaakt worden zijn natuurlijk afhankelijk van openingstijden en vakanties. Het programma is hierdoor flexibel.

 

De fietstocht duurt ongeveer 4 uur inclusief de rit ernaartoe. Wij adviseren om vroeg te vertrekken (rond 7 uur) zodat het nog heerlijk koel is. Kinderen vanaf 10 jaar kunnen mee met deze tour. U kunt bij de organisator van deze fietstocht thuis gaan lunchen. De prijs bedraagt 100.000 rupiah per persoon en u betaalt dit ter plekke.

 

Na de fietstocht rijdt u terug naar de hofstad Jogyakarta.

 

Overnachting in Jogyakarta.

Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur, fietstocht met lokale gids

Dag 3 Jogyakarta

Er is genoeg te doen in Jogyakarta om nog een extra dag mee te vullen. Mocht u gisteren geen tijd hebben gehad voor een bezoek aan het waterpaleis Taman Sari dan kan dat vandaag nog. Het buitenverblijf van de sultan is omringd door een enorme tuin en verschillende baden. Jogya kent, net als veel andere plekken op Java, een Nederlands verleden.

 

Stap in een becak en laat de chauffeur u afzetten bij Fort Vredeburg. In het museum staat de onafhankelijkheid van Indonesië centraal en de rol die Jogyakarta hierin speelde. Shop till you drop kan natuurlijk ook nog bij één van de vele winkels op de Jalan Malioboro. Voor uw hotel staan genoeg fietstaxi’s te wachten om u ernaartoe te brengen. Aan het einde van de straat pikt hij u graag weer op, inclusief alle aankopen natuurlijk.

 

Overnachting in Jogyakarta.

Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Dag 4 Jogyakarta - Solo

De route langs de Merapi Vulkaan

Prambanan IMG_8178(17) Java-Prambanan-tempels(17)

Op de route naar Solo staat één van de hoogtepunten van Java, de Prambanan. Deze hindoeistische tempel is gebouwd om de goden Shiva, Vishnu en Brahma te eren. Vishnu kent u misschien wel van de plaatjes, het is de god met 4 armen. Het lijkt er wel een doolhof van beelden en gebouwen dus verdwaal er niet. Hier ziet u pas echt goed het verschil tussen een boeddhistische tempel als de Borobodur en een hindoeïstische tempel. En dan wordt het keuzes maken. Of direct door naar Solo in ca. 2 uur rijden of via de Merapi vulkaan, een mooiere route. Een bezoek aan de Merapi vulkaan mag eigenlijk niet ontbreken tijdens uw reis. Over een smalle weg en door het groene landschap rijdt u naar de helling waar ooit gloeiendhete lava stroomde tijdens één van de vele uitbarstingen. Kiest u voor deze route dan bent u ongeveer 4 uur onderweg, maar het is de moeite meer dan waard.

 

Informatie Solo:

Prinsen en sultans. Solo is een stad vol paleizen. Het is heel erg leuk om één van de paleizen te bezoeken. Ga mee met een rondleiding en misschien wordt u wel uitgenodigd voor een kopje thee bij de familie. Net als in veel andere steden op Java rijden ook in Solo veel fietstaxi’s rond, de becak. Houdt een becak aan en laat u afzetten bij de Pasar Klewer, de grootste batikmarkt van Indonesië dus de perfecte plek om een mooi batikshirt op de kop te tikken.

 

Overnachting in Solo.

Inclusief ontbijt, privébusje met chauffeur

Dag 5 Solo - Malang

U wordt bij uw hotel in Solo opgehaald en naar het treinstation in Solo gebracht (transfer).

 

In ongeveer 7 uur reist u per trein van Solo naar Malang. Uw gereserveerde stoel staat in de ‘eksekutif-klasse’, met airconditioning, dus neem een trui of vestje mee. Nu moeten wij nog even iets kwijt over de lunch die geserveerd wordt aan boord. Smaken verschillen natuurlijk, maar wij hebben onze twijfels over het warme eten dat verkocht wordt.  Koopt u van tevoren wat koekjes of fruit en wat te drinken. Koffie en thee zijn wel verkrijgbaar. U arriveert aan het einde van de middag in Malang.

 

U wordt opgehaald bij het treinstation in Malang en naar uw hotel gebracht.

 

Informatie Malang:

Er is genoeg te doen in Malang stad maar ook in de omgeving. Malang is omringd door vulkanen en door de hoge ligging heeft deze plaats een koeler klimaat. Hier dus geen klamme handjes en zweetdruppels op het voorhoofd zoals op andere plekken op Java. 

U kunt gaan wandelen door Malang of kiezen voor de becak om zo een goed beeld te krijgen van de stad. Vergeet dan niet om een kopje koffie of kopi tubruk te drinken in het bekende restaurant Toko Oen, een reis terug in de tijd.

 

Overnachting in Solo.

Inclusief ontbijt, transfer, trein, privébusje met chauffeur

Dag 6 Malang

Op naar de kraterrand van de Bromo vulkaan

Bromo IMG_8727(8) Indonesie-Java-Bromo-66(8) 1607-Bromo-77(8)

Tip! De Bromo vulkaan lonkt en bromt. Een bezoek aan deze vulkaan mag dus eigenlijk niet ontbreken tijdens uw reis. U reserveert deze excursie de dag ervoor bij restaurant Toko Oen. Het wordt wel vroeg opstaan vandaag, want de Bromo is het meest spectaculair met zonsopgang. De jeep haalt u op en brengt u er in ca. 3 uur naartoe. De route slingert omhoog over asfaltwegen en door groene bossen. De eerste stop is een uitkijkpunt waar u de zon ziet opkomen. Het uitzicht is adembenemend.

 

Hierna rijdt u een stukje bergafwaarts om uiteindelijk in het mulle vulkaanzand terecht te komen. Het is net een maandlandschap. Hiervandaan kunt gaan lopen naar boven, naar de kraterrand. Er staan ook paardjes klaar om u naar boven te brengen, wat u zelf het prettigst vindt. Na 3 kwartier lopen of hobbelen bereikt u de trap die u naar de kraterrand leidt. Wat een natuurgeweld!

 

Terug naar het hotel voor het ontbijt. De rest van de middag kunt u bijkomen deze vroege start van de dag. Geen zin om vroeg op te staan dan is de zonsondergang misschien een beter moment van de dag om de Bromo te bezoeken. Vraag het na bij Toko Oen.

 

Overnachting in Solo.

Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Dag 7 Malang

Fietsen kan in Malang heel goed. Naast de drukke wegen in de stad zijn er ook veel kleine straatjes waar geen auto’s rijden. Samen met een gids van het Tugu Hotel gaat u op pad. De eerste stop van vandaag is de traditionele vogeltjesmarkt van Malang. Honderden kooitjes met kleine kleurrijke vogeltjes, maar ook andere dieren worden hier verkocht.

 

Snel door naar de bloemenmarkt, een kleurrijk spektakel wat mooie foto’s oplevert. Dan door naar een dorpje aan de rivier midden in Malang. Kom in contact met de vriendelijke bevolking in dit armere gedeelte van Malang. U fietst over bruggetjes en door nauwe straatjes dus beide handen aan het stuur. Vergeet niet om af en toe te stoppen om een foto te maken of vraag aan de gids om een foto van u te maken, fietsend op Java. Een leuke herinnering voor thuis. De route gaat verder naar de koloniale wijk van Malang. U fietst langs mooie huizen en over rustige straten.

 

Even een snackstop bij een restaurantje. Hier geniet u van een drankje met een taartje of fruit erbij. Via de Oro Oro Dowo markt, de oudste van Malang, fietst u over de Jalan Ijen terug naar het Tugu hotel.

 

U bent in totaal ca. 3 uur onderweg en fietst in een rustig tempo. Voor iedereen geschikt dus. U kunt het beste gaan fietsen in de ochtend, rond 08.30 uur, zodat u ’s middags nog tijd over heeft om een duik in het zwembad te nemen bij uw hotel.

 

Inclusief: huur mountainbike, helm, mineraalwater, een drankje met fruit of een taartje en een enthousiaste Engelssprekende begeleider.

 

Overnachting in Malang.

Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur, fietstocht met lokale gids

Dag 8 Vertrek Malang

U wordt opgehaald van het hotel in Malang en naar de luchthaven gebracht, waarvandaan u door kunt vliegen naar bijvoorbeeld Bali.

Uw chauffeur neemt afscheid van u.

 

Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

 

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën