Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds
terug naar het overzicht

Reismodule Lusten schildpadjes chocolade?

Wist u al dat kaneel boombast is? Hoe ziet vanille er uit? Alles is te vinden bij Kalibaru. Samen op zoek naar allerlei specerijen en vruchten die te vinden zijn op de plantages. Per jeep verder naar Sukamade op zoek naar schildpadden.

Wat maakt deze reis bijzonder
Plantages van Kalibaru
Schildpadden die eieren leggen
Bijzondere jungleroute
Chantal en dochter
Chantal
Zelf reis ik graag en regelmatig met mijn kinderen naar 'mijn' Indonesië. Benieuwd naar mijn reisavonturen met de kids?
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

De reis van dag tot dag: Lusten schildpadjes chocolade?

Java

Dag 1      Kalibaru

Dag 2      Kalibaru

Dag 3      Sukamade

Dag 4      Kalibaru

Dag 5      Bali

100% maat werk

Dag 1 Bali - Kalibaru

Breng een bezoek aan de verschillende plantages

Ibu Hartik plantage Java IMG_5715(8) Indonesie-Java-buffels(8) Indonesie-Java-dorp-met-kind(8)

De komende dagen heeft u de beschikking over een privé-busje met chauffeur. Het reizen met een privé-busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige eiland Java. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt. Eventueel kunt u ook een gids erbij inhuren. De meeste chauffeurs spreken alleen Bahasa Indonesia. Een gids spreekt Nederlands of Engels en vertelt u tijdens de reis allerlei wetenswaardigheden. Het verrijkt uw rondreis, u zult veel meer leren en te weten komen over het land.

 

U wordt bij uw hotel op Bali opgehaald en naar de haven in Galimanuk gebracht. Uw busje gaat, net als u, op de ferry en u vaart in ongeveer 3 kwartier de straat van Bali over, naar Ketapang op Java.

 

Vanaf Ketapang is het nog ongeveer twee uur rijden naar Kalibaru.

  

Informatie Kalibaru:

Kalibaru is plantages. Koffie, rubber en cacao groeit hier aan de bomen, of in ieder geval waar het van gemaakt wordt. Altijd al willen weten hoe rubber wordt gemaakt? U komt er hier achter. De vriendelijke bewoners in dit dorp vertellen het graag. Vergeet ook niet om lekker een duik te nemen in het zwembad bij het hotel. Even wat verkoeling opzoeken!

 

Overnachting in Kalibaru.

Inclusief privébusje met chauffeur, ferry

Dag 2 Kalibaru

Tips voor vandaag!

Met een paard en wagen op pad, een reis terug in de tijd. Rondom Kalibaru wordt er veel gebruik gemaakt van de dokar. Ze gaan er bijvoorbeeld mee naar de markt. Dus doe net als de locals en maak een ritje langs het dorpje, de rijstvelden en stap even uit bij de markt. Wellicht ziet u nog wat leuks. Er zijn weer veel kleine fabrieken om te bezoeken zoals een bakstenenfabriek, een pindafabriek of een rijstpellerij.

 

Wat ook erg leuk is om te doen vandaag is een tocht met een lorrie (treintje). De trein vertrekt vanaf het station in Kalibaru en eindigt in Garahan. Een hele mooie route door een vallei met prachtige uitzichten. U rijdt door een tunnel die ooit door Nederlanders is aangelegd. Het spannendste stuk van de route gaat over de langste hangende brug van Java boven een diep ravijn. Durft u naar beneden te kijken? Vraag het hotel om één van deze excursies voor u te regelen, de kosten betaalt u ter plaatse.

 

Overnachting in Kalibaru.

Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Dag 3 Kalibaru - Sukamade

Schildpadden kruipen op het strand om eieren te leggen

Java-Sukamade-schildpadje(13)

Een gids en chauffeur halen u in de ochtend op bij uw hotel en brengen u met een 4WD naar Sukamade. Schildpadden is waar het allemaal om draait de komende dagen. Sukamade is een klein plaatsje afgezonderd van de bewoonde wereld. Er is hier een organisatie opgestart om ervoor te zorgen dat schildpadden gered worden van hun grootste vijanden, dier en mens.

 

Zodra er ’s nachts een schildpad aan land komt om eieren te leggen vangt één van de ‘rangers’ de eieren op en begraaft deze in een bewaakte omgeving. Nadat de babyschildpadjes uit het ei zijn gekropen en groot en sterk genoeg zijn worden ze uitgezet in zee. Door dit project overleeft nu meer dan 90% van de babyschildpadjes in plaats van maar 10%. De meest voorkomende soorten die aan land komen in Sukamade zijn de ‘Green sea turtle’, de ‘Hawksbill turtle’ en de ‘Olive Ridley turtle’. Af en toe wordt de ‘Leatherback turtle’, de allergrootste zeeschilpad, ook gespot.

 

Voordat dit schildpad avontuur van start gaat staat er nog een behoorlijke rit voor de boeg. Er wordt eerst een stop gemaakt bij een supermarkt in Kalibaru om de lunch voor vanmiddag in te slaan. Hierna rijdt u langs dorpjes en suikerrietvelden totdat de weg ophoudt en de 4WD dwars door de plantages moet rijden. Even een koffiestop bij één van de plantages om bij te tanken met een bakje koffie. U bezoekt een palmsuikerfabriekje, een cacao- en rubberplantage en rijdt vervolgens door richting Rajekwesi. Dit vissersdorpje ligt in een grote baai met een prachtig uitzicht over zee. Op  het strand van Rajekwesi liggen kleurrijke vissersbootjes, erg leuk om wat foto’s te schieten.

 

U maakt een strandwandeling van ca. 1,5 km en geniet daarna van uw meegebrachte lunch op het strand. Het strand loopt over in regenwoud en u stapt weer in de auto. U rijdt door een riviertje en dwars door de jungle en bergen naar Sukamade. De weg is heel slecht dus verwacht veel gehobbel in de auto. Er wordt gestopt onderweg om te genieten van het mooie uitzicht over de “Groene Baai”. Daarna brengt u ook nog een bezoek aan een aantal fabriekjes waar oa, koffie, chocola en latex wordt gemaakt.

 

Rond 16.00 uur komt u aan bij het guesthouse. Even bijkomen van de bijzondere route die u heeft afgelegd vandaag. Na het diner rijdt u in ca. 25 minuten naar het strand. Nog een klein stukje lopen door de jungle voordat u met uw voeten in het zand staat. Samen met de rangers op zoek naar de schildpadden, zult u er één spotten? Zaklampen mogen niet aan want dit werkt verwarrend voor de schildpadden. De rangers lopen in het donker langs het strand en praten met elkaar via walkie talkies. Zodra er een schildpad is ontdekt halen ze u erbij en mag de zaklamp heel even aan om een foto te maken. Daarna kunt u het beste in alle rust kijken naar hoe hard de schildpad haar best doet om het gat te graven en de eieren te leggen. Ze zijn helemaal in trance om alle energie die ze nog over hebben na het zwemmen hiervoor te gebruiken. Het is een geweldige ervaring om dit mee te maken van zo dichtbij, iets om nooit meer te vergeten. Het is natuurlijk geen garantie dat er een schildpad haar eieren komt leggen want het blijft de natuur. Rond middernacht bent u weer terug in het guesthouse. Het hele jaar door heeft u de kans om schildpadden te spotten, de grootste kans heeft u tussen november en maart. Een garantie dat schildpadden eieren leggen is er nooit!

 

Overnachting in Sukamade.

Inclusief jeep met chauffeur, Engelssprekende gids, lunchbox, diner

Dag 4 Sukamade - Kalibaru

De dag start met een echt Indonesisch ontbijt, lekker hoor nasi goreng in de ochtend. Na het ontbijt kunt u mee gaan helpen met het uitzetten van de babyschildpadjes, mits er een nest is uitgekomen en de dieren oud genoeg zijn.

 

Er staat nog een bezoek aan een rubberfabriek op het programma voordat u weer terug rijdt naar Kalibaru via dezelfde hobbelige weg. Wilt u ergens stoppen onderweg, vraag het aan de gids/chauffeur. Na ongeveer 6 uur komt u aan bij uw hotel in Kalibaru. Heerlijk even een duik nemen in het zwembad en bijkomen van alle indrukken die u heeft opgedaan bij de schildpadjes.

 

Overnachting in Kalibaru.

Inclusief ontbijt, jeep met chauffeur, Engelssprekende gids

Dag 5 Kalibaru - Bali

U rijdt in ongeveer twee uur naar de kust, naar de havenplaats Ketapang.

 

Uw busje gaat, net als u, op de ferry en u vaart in ongeveer 3 kwartier de straat van Bali over, naar Gilimanuk op Bali. U wordt vervolgens naar uw hotel gebracht.

 

Uw chauffeur neemt afscheid van u.

 

Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur, ferry

 

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën