Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds
terug naar het overzicht

Familiereis Orang-Oetans & ontdekken

Borstel in de hand en wassen maar dat olifantje. Huh, waar slingert die orang-oetan nu naar toe? Trek de jungle in op Sumatra, snuif cultuur op, op Java en ontdek de onderwaterwereld op Bali. Een reis met natuur, cultuur en strand.

Wat maakt deze reis bijzonder
Rondslingerende orang-oetans
Snorkelen bij Pemuteran
Wandelen tussen de rijsvelden
Renee3
Renée
Indonesië blijft voor mij een geweldig land, ook met de kinderen. Ik kan je helpen met de perfecte familiereis!
Reisduur: 24 dagen / 23 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

De reis van dag tot dag: Orang-Oetans & ontdekken

Sumatra

Dag 1      Medan

Dag 2      Tangkahan

Dag 3      Tangkahan

Dag 4      Bukit Lawang

Dag 5      Bukit Lawang

Dag 6      Medan

 

Java

Dag 7      Borobudur

Dag 8      Borobudur

Dag 9      Jogyakarta

Dag 10    Jogyakarta

Dag 11    Bromo

Dag 12    Kalibaru

Dag 13    Ijen

Dag 14    Ijen

 

Bali

Dag 15    Pemuteran

Dag 16    Pemuteran

Dag 17    Munduk

Dag 18    Munduk

Dag 19    Ubud

Dag 20    Ubud

Dag 21    Sanur

Dag 22    Sanur

Dag 23    Sanur

Dag 24    Vertrek Sanur

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Medan

U wordt bij de luchthaven van Medan opgehaald en in ongeveer 1,5 tot 2 uur naar uw hotel in Medan gebracht (transfer).

 

Informatie Medan:

U kunt alvast het centrum van Medan gaan ontdekken of na de lange reis lekker relaxen bij het zwembad van uw hotel.

 

Overnachting in Medan.
Inclusief transfer

Dag 2 Medan - Tangkahan

Badderende olifanten

Sumatra-Tangkahan-bootje op de rivier Indonesie-Sumatra-Tankahan15(8)

U wordt opgehaald voor een transfer naar Tangkahan. Dit is ongeveer 6 uur rijden langs oliepalm- en rubberplantages. Het wegdek verkeert in zeer slechte staat. U rijdt langs vele eenvoudige dorpjes waarvan de bewoners nog nauwelijks gewend zijn aan toeristen.

 

Informatie Tangkahan:

De jungle van Tangkahan is onderdeel van het Gunung Leuser National Park. Het is een bijzonder gebied. Via een hangbrug steekt u de rivier over naar uw hotel. Er zijn jongens die uw koffer kunnen dragen of u laat uw grote bagage achter in Medan en neemt een kleine rugzak mee. De accommodatie is eenvoudig. Er is alleen koud water en bij het toilet staat een bakje om door te spoelen. “Back to basic” dus maar wel een echte jungle-ervaring. Er is elektriciteit tussen 18.00-24.00 uur. In de kamers is een klamboe aanwezig. Tangkahan is puur en ongerept. Het is de plek om kennis te maken met de Sumatraanse olifant. Orang-oetans worden hier ook weleens gespot dus wie weet heeft u geluk.

 

Een groepje olifanten in Tangkahan wordt getraind als werkolifant. De tamme olifanten worden ingezet om boomstammen te verplaatsen maar ook om de omliggende dorpen voor wilde olifanten te beschermen. De olifanten vinden het heerlijk om vervolgens te badderen. En u mag daarbij helpen! De olifant ligt in het water, u krijgt een borstel in uw handen en u gaat aan het werk. De olifanten genieten hier echt van, ze sluiten hun ogen en blijven rustig liggen. Als bedankje geven ze u graag een olifanten douche met hun slurf. Een trosje bananen lusten ze ook wel. Het is een bijzondere ervaring om zo dicht bij deze prachtige dieren te zijn.

 

Overnachting in Tangkahan.

Inclusief ontbijt, transfer, olifanten wassen

Dag 3 Tangkahan

In Tangkahan ervaart u de echte jungle. Samen met een gids gaat u op avontuur door de jungle, want naast de olifanten is er nog veel meer te zien hier. Prachtige vlinders, gibbons, makaken en soms een orang-oetan. Als u gelukt heeft ziet u ze allemaal. Naast dieren ziet u hier ook veel bijzondere bloemen en planten. De lokale inwoners gebruiken voor elk kwaaltje een andere plant. De gids kan er meer over vertellen. U loopt 2,2 kilometer en bent ongeveer 2,5 uur onderweg. De trekking is voor het hele gezin goed te doen.

Inclusief: permit, begeleiding door lokale gids.

 

Tip! Dobberend de rivier af. De perfecte manier om terug bij uw hotel te komen. In een grote rubberen autoband dobbert u de rivier af. Is het ritje naar uw hotel te snel voorbij? Blijf dan nog maar even zitten en dobber verder de rivier naar de waterval. Even relaxen en bijkomen van alle indrukken van vandaag. Een betere plek voor de lunch is er niet. Neem vanuit uw hotel een lunchpakketje mee. En vergeet uw zwemkleding niet.

 

Overnachting in Tangkahan.

Inclusief ontbijt, trekking met lokale gids

Dag 4 Tangkahan - Bukit Lawang

U rijdt een stukje dezelfde weg terug en buigt vervolgens af naar het orang-oetanreservaat Bukit Lawang bij Bohorok. Het is 4 uur rijden, beter gezegd: hobbelen, van Tangkahan naar Bukit Lawang. U reist per fourwheeldrive (vanwege de slechte weg), met chauffeur. U rijdt door een landelijk gebied. De jeep is voor maximaal 4 volwassen personen of 2 volwassenen en 3 kinderen. Bagage: u kunt uw bagage meenemen tot maximaal 3 koffers (dus 3 personen). Bent u met 4 personen en reist u met 1 jeep, dan laat u uw bagage achter in Medan, deze wordt gestald bij onze agent. U neemt voor deze paar dagen de benodigde zaken mee in een kleine tas. De chauffeur die u weer ophaalt na uw jungle-verblijven neemt uw koffers mee.

 

Informatie Bukit Lawang:

Oog in oog met een orang-oetan. Er zijn maar weinig plekken op de wereld waar deze bijzondere dieren in het wild te spotten zijn. Een kwart van de orang-oetans leeft op Sumatra. De orang-oetans in dit gebied werden de afgelopen jaren bevrijd uit gevangenschap en voorbereid op een leven in het wild zodat ze weer voor hun eigen eten kunnen zorgen. Het hotel ligt aan de rand van de jungle aan het riviertje de Bohorok. Dat is pas bijzonder, gewekt worden door de junglegeluiden. Wandel met een gids vanuit het hotel over de eco-trail langs de vele fruitbomen, palmen en rubberbomen. Want hoe wordt rubber eigenlijk gemaakt? En waar groeit een ananas? Hij zal het je allemaal vertellen, maar pas op voor vallende kokosnoten.

 

Tip! Vlakbij het hotel is een kindertehuis, gerund door een Nederlands/Indonesisch stel. Het Rubberboomspaarplan is een leuke manier om voor een vast inkomen te zorgen. Voor maar € 12,50 per boom steunt u het kindertehuis.

 

Bij uw hotel staat de betjak u al op te wachten. Een betjak is een typisch Indonesisch vervoermiddel, een fietstaxi. Stap in en de chauffeur neemt u mee langs het platteland van Bukit Lawang. Er wordt onderweg vaak gestopt, bijvoorbeeld bij een rubberplantage. Want hoe wordt rubber eigenlijk gemaakt? Ook de rijstvelden zijn indrukwekkend om te zien. Want hoe groeit rijst tot de korrel die we allemaal kennen? Het wordt tijdens deze tour allemaal uitgelegd. De vele kruiden die wij in Nederland gebruiken groeien hier in de tuin. Kruiden zoals gember, kruidnagel en kardemom, maar ook medicinale kruiden vindt u hier. Een verfrissende slok water uit een kokosnoot maakt uw dag helemaal goed. U sluit de tour af met een heerlijk diner bij een lokale familie. Alles wat u die dag heeft ontdekt staat voor u klaar op tafel. Selamat makan!

De excursie is privé en duurt ca. 4 uur.

Inclusief: vervoer per gemotoriseerde betjak met chauffeur, lokale gids, kokosnoot, lokaal diner.

 

Overnachting in Bukit Lawang.
Inclusief ontbijt, transfer, betjaktour met lokale gids, diner

Dag 5 Bukit Lawang

Oerang-oetans spotten!

P1000739(13)

Vandaag is het tijd geworden om de orang-oetans te gaan spotten in het Gunung Leuser National Park. De apen zijn ’s ochtends het meest actief dus dat wordt vroeg opstaan. De gids laat u de beste plekken zien in de dichtbegroeide jungle. Naast de orang-oetans ziet u om u heen kleurrijke bloemen, planten en vogels. Trek goede schoenen aan wat het kan soms steil en glibberig zijn. De trekking duurt ongeveer 3 uur en is inclusief gids en entreegelden.

 

In de middag tuben over de rivier de Bohorok, leuk voor het hele gezin. In een grote rubberen autoband dobbert u de rivier af. Afhankelijk van de snelheid van de rivier bent u ongeveer 3 uur aan het dobberen. Bij de rustigere stukken zal u af en toe de band een handje moeten helpen. Na afloop wordt u weer teruggebracht naar uw hotel. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

 

Overnachting in Bukit Lawang.

Inclusief ontbijt, trekking met lokale gids, tuben

Dag 6 Bukit Lawang - Medan

U wordt bij uw hotel in Bukit Lawang opgehaald en naar uw hotel in Medan gebracht (transfer). De weg is slecht, hobbelen dus.

 

Overnachting in Medan.

Inclusief ontbijt, transfer

Dag 7 Medan - Borobudur

De beroemde tempel Borobudur

IMG_6923(8) Indonesie-Java-Borobudur-zonsondergang-shutterstock_380722552(8)

U vliegt van Medan naar Jogyakarta op Java. U wordt van de luchthaven Jogyakarta opgehaald en naar uw hotel bij de Borobudur gebracht (transfer).

 

Informatie Borobudur:
De Borobodur ligt middenin een landelijk gebied met rondom veel dorpjes met houten huizen. De bewoners zijn vaak nog aan het sparen voor de stenen. Als u bijtijds bent aangekomen en niet moe bent van de vlucht kunt u een fiets huren en de omgeving verkennen. Een duik in het verkoelende zwembad is misschien wel een beter idee. De wekker gaat morgen weer vroeg, want u gaat voor zonsopgang al richting de Borobodur. Geloof ons het is de moeite meer dan waard.

Dag 8 Borobudur

Vandaag is het dan eindelijk zover, een bezoek aan de beroemde Borobudur. Het grootste boeddhistische bouwwerk in de wereld. Verspreid over het tempelcomplex zijn tekeningen terug te vinden die het verhaal vertellen over het leven van Boeddha zo’n 2500 jaar geleden. Beklim het complex dat bestaat uit 9 verdiepingen. Eenmaal boven ziet u de kenmerkende stoepa’s in de vorm van een klok. Het zijn er 400 dus genoeg keus om een mooie foto te maken met het gezin. In elke stoepa bevindt zich een boeddha, lukt het om deze aan te raken dan mag je een wens doen. Wat wordt uw wens?

 

Tip! Als u boven staat en om u heen kijkt ziet u goed hoe groen de omgeving eigenlijk is. Huur een paard en wagen, met chauffeur natuurlijk, na het bezoek aan de tempel om zo de dorpjes, andere kleine tempels en de omgeving te verkennen. Gaat u liever met uw busje dan kan dat natuurlijk ook.

 

Excursie: Fietsen blijft leuk om te doen. In de omgeving tussen de Borobudur en Jogyakarta kan dit heel goed. Geen zorgen, u fietst niet door de drukke straten van de stad maar langs kleine dorpjes waar er nog echt contact met de lokale bewoners is. Misschien willen zij juist met u op de foto in plaats van andersom. Uw chauffeur brengt u naar het startpunt. Een Engelssprekende gids fietst met u mee en vertelt u meer over de omgeving waarin u fietst. Er rijden hier weinig auto’s, dus dat betekent in rustig tempo genieten van de omgeving. Koop onderweg vers fruit bij een warung (een soort foodtruck) of loop eens binnen bij een schooltje. Help mee met het katoen weven en stop even bij de lokale markt. Uw gids laat u het echte Javaanse leven zien. De stops die gemaakt worden zijn natuurlijk afhankelijk van openingstijden en vakanties. Het programma is hierdoor flexibel. De fietstocht duurt ongeveer 4 uur inclusief de rit ernaartoe. Wij adviseren om vroeg te vertrekken (rond 7 uur) zodat het nog heerlijk koel is. Kinderen vanaf 10 jaar kunnen mee met deze tour. U kunt bij de organisator van deze fietstocht thuis gaan lunchen. De prijs bedraagt 100.000 rupiah per persoon en u betaalt dit ter plekke.

 

Overnachting nabij de Borobudur.

Inclusief ontbijt

Dag 9 Borobudur - Jogyakarta

Vandaag reist u naar de hofstad: Jogyakarta. Eerst gaat u naar de Prambanan, nabij Jogyakarta. U rijdt via een mooie landelijke route, langs Ngluwar, met veel kleine tempels en natuurschoon. De Prambanan is een indrukwekkend hindoeïstisch tempelcomplex. De prachtige reliëfs geven het Ramayana-epos weer. Er staat ook nog een aantal kleinere tempels; de Candi Sewu, Candi Bubrah en de Candi Lumbung. Vooral de Candi Sewu is de moeite waard. Vervolgens naar Jogyakarta. U bent in ongeveer 3,5 uur in Jogyakarta (inclusief Prambanan-bezoek).

 

Informatie Jogyakarta:

Jogyakarta ademt historie. Van het paleis van de sultan tot aan de kleurrijke en geurige markten, het is een avontuur. Stap in een becak, een fietstaxi, en maak kennis met deze gezellige en drukke stad in het hart van Java. De kraton, het paleis van de sultan, is één van de belangrijkste attracties in Jogyakarta. Wapens, koetsen, kleding en cadeaus u krijgt het allemaal te zien. De sultan woont er nog steeds dus niet alle gebouwen zijn geopend voor publiek. Er worden af en toe dans- en wayangvoorstellingen gegeven, informeer ter plekke over de mogelijkheden. Dé winkelstraat van Jogya is de Jalan Malioboro. Er is hier van alles te koop, van prachtige batik stof tot aan handgemaakte sieraden. Afdingen mag! ‘s Avonds kunt u hier heerlijk eten bij één van de vele stalletjes en genieten van de optredens en mensen op straat. Geen zin meer om erop uit te gaan vandaag neem dan een verfrissende duik in het zwembad bij het hotel.

 

Eettip! Ga ’s avonds heerlijk Javaans eten in Purawisata en geniet van een dansvoorstelling begeleid door traditionele muziek (reserveer vooraf via uw chauffeur of gids).

 

Overnachting in Jogyakarta.

Inclusief ontbijt, privébusje met chauffeur, fietstocht

Dag 10 Jogyakarta

Er is genoeg te doen in Jogyakarta om nog een extra dag mee te vullen. Of breng een bezoekje aan het nabij gelegen Solo. Mocht u gisteren geen tijd hebben gehad voor een bezoek aan het waterpaleis Taman Sari dan kan dat vandaag nog. Het buitenverblijf van de sultan is omringd door een enorme tuin en verschillende baden. Jogya kent, net als veel andere plekken op Java, een Nederlands verleden. Stap in een becak en laat de chauffeur u afzetten bij Fort Vredeburg. In het museum staat de onafhankelijkheid van Indonesië centraal en de rol die Jogyakarta hierin speelde.

 

Shop till you drop kan natuurlijk ook nog bij één van de vele winkels op de Jalan Malioboro. Voor uw hotel staan genoeg fietstaxi’s te wachten om u ernaartoe te brengen. Aan het einde van de straat pikt hij u graag weer op, inclusief alle aankopen natuurlijk.

 

Overnachting in Jogyakarta.

Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Dag 11 Jogyakarta - Mojokerto - Bromo

U wordt bij uw hotel in Jogyakarta opgehaald en naar het treinstation in Jogyakarta gebracht (transfer).

 

Vroeg opstaan vandaag want u reist met de Sancaka trein van Jogyakarta naar Mojokerto. Uw gereserveerde stoel staat in de ‘eksekutif-klasse’ in de airconditioning, dus neem een trui of vestje mee. Er wordt een lunch geserveerd aan boord. Smaken verschillen natuurlijk maar wij hebben onze twijfels over het warme eten wat verkocht wordt. Koopt u vooraf wat snacks en water of frisdrank voor onderweg. In Mojokerto staat uw chauffeur u al op te wachten om u naar uw hotel bij de Bromo te brengen. Deze rit duurt ca. 3 uur en onderweg komt u nog langs de Trowulan tempel. Hier ligt de grootste slapende boeddha van Indonesië. Advies is om na aankomst bij uw hotel in Bromo gelijk een tocht naar de vulkaan te reserveren voor de volgende ochtend.

 

Overnachting nabij de Bromo.

Inclusief ontbijt, transfer, trein, privé-busje met chauffeur

Dag 12 Bromo - Kalibaru

Zonsopkomst bij de Bromovulkaan

BROMO (KIAT)(8) Bromo IMG_1755(8) P1100353(8)

De Bromo vulkaan lonkt en bromt. Een bezoek aan deze vulkaan mag dus eigenlijk niet ontbreken tijdens uw reis. Het wordt wel vroeg opstaan want de Bromo is het meest spectaculair met zonsopgang. De chauffeur haalt u rond 4 uur vannacht op (met jeep, dus niet met uw eigen busje, ter plaatse te betalen). De eerste stop is een uitkijkpunt waar u de zon ziet opkomen. Het uitzicht is adembenemend. Hierna rijdt u een stukje bergafwaarts om uiteindelijk in het mulle vulkaanzand terecht te komen. Het is net een maandlandschap. Hiervandaan kunt gaan lopen naar boven, naar de kraterrand. Er staan ook paardjes klaar om u naar boven te brengen, wat u zelf het prettigst vindt. Na 3 kwartier lopen of hobbelen bereikt u de trap die u naar de kraterrand leidt. Wat een natuurgeweld! Terug naar het hotel voor het ontbijt.

 

Vervolgens een lange rit naar Kalibaru op Oost-Java. In ca. 6 uur rijdt u hiernaartoe. U rijdt langs suikerriet- en rijstvelden. In het plaatsje Jember wordt veel tabak en cacao verbouwd. Stop bij een cacaofabriek en geniet van een heerlijk stukje Javaanse chocolade. Het is een mooie route met af en toe prachtige uitzichten. Vergeet niet te stoppen bij de tokkelbaan en vlieg van platform naar platform. Even wat actie tijdens deze lange rit.

 

Informatie Kalibaru:

Kalibaru is plantages. Koffie, rubber en cacao groeit hier aan de bomen, of in ieder geval waar het van gemaakt wordt. Ontdek hier de mooie omgeving. Tip! Neem oordopjes mee voor een goede nachtrust. In Kalibaru staan een aantal moskeeën waar meerdere keren per dag wordt opgeroepen tot gebed, ook ‘s avonds laat en ’s morgens vroeg.

 

Overnachting in Kalibaru.

Inclusief ontbijt, privébusje met chauffeur

Dag 13 Kalibaru - Ijen

De route naar uw hotel nabij de Ijen voert richting de kust, tot het stadje Licin. Hier slaat u af de bergen in. Het wordt steeds rustiger en de omgeving wordt steeds prachtiger. De weg is de laatste 4 kilometer niet meer verhard: u komt door een afgelegen kampung. Dan arriveert u in Ijen. U bent ongeveer 3 uur onderweg.

 

Informatie Ijen:                                                                                                                                                            

U verblijft nabij de vulkaan de Ijen. In dit vruchtbare gebied rondom de vulkaan de Ijen ziet u overal sawa’s. Ijen vormt een prima uitgangspunt voor het maken van een excursie de vulkaan op met een krater met een fel gekleurd zwavelmeer. Als u deze excursie (bij het hotel) wilt boeken: regelt u dit dan bij aankomst. Morgenochtend vertrekt u dan vroeg, zo rond 6 uur (nog redelijk koel dan). Onderweg ziet u zwaveldragers, die met een juk waaraan emmers hangen lavasteen naar beneden sjouwen. De tocht is pittig: circa 2 uur lopen, redelijk veel klimmen, maar u kunt in uw eigen tempo lopen, dus het is voor bijna iedereen met een goede conditie te doen. U kunt ook een nachtelijke excursie maken.

Dag 14 Ijen

Vroeg in de ochtend maakt u een trekking naar de krater van de Ijen vulkaan. Java is het eiland van de vulkanen. De meeste mensen gaan naar de Bromo, daar kan het druk zijn. Rustiger (wel zwaarder om te beklimmen) is de Ijen. 

Uw hike begint rond 06.00 uur. Het kan best fris zijn zo hoog in de bergen gedurende de ochtend. Neem iets warms mee. Het is een flinke wandeling, bergopwaarts over smalle paden. Onderweg ziet u zwaveldragers, die met een juk waaraan emmers hangen zwavel naar het dorp sjouwen. De werklui die in de zwavelmijn in de krater werken hebben een zwaar bestaan. Ze blijven meestal zo’n 2 weken achter elkaar in de krater om onder ongezonde omstandigheden zwavel te winnen. Ze werken dag en nacht. Het wordt al vroeg licht in Indonesië. Geniet van het prachtige uitzicht bij de opkomende zon. Beneden u ligt het felblauwe Ijen-meer. Daarna loopt u terug naar het beginpunt.

 

Overnachting in Ijen

Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Dag 15 Ijen - Pemuteran

Vandaag rijdt u naar de kust, naar de havenplaats Ketapang. Uw busje gaat, net als u, op de ferry en u vaart in ongeveer 3 kwartier de straat van Bali over, naar Gilimanuk op Bali. De bewoners van Bali noemen hun eiland ‘het geschenk van de goden’, u zult begrijpen waarom.

 

Vanaf Gilimanuk rijdt u in ongeveer een halfuur naar Pemuteran, aan de noordkust van Bali.

Uw chauffeur neemt afscheid van u.

 

Informatie Pemuteran:
De onderwaterwereld bij Pemuteran is prachtig. Voor de kust ligt het eiland Menjangan, een snorkelparadijs! De kust van Pemuteran bestaat uit zwart lavastrand, maar ook hier kunnen zandkastelen gebouwd worden. Even relaxen in een strandstoel terwijl de kinderen spelen in de branding. Het strand loopt langzaam af dus kinderen kunnen hier veilig zwemmen. Alvast oefenen met snorkelen kan direct vanaf het strand. Bij hotel Amertha is een kunstmatig rif aangelegd dat volop aan het groeien is.

 

Overnachting in Pemuteran.

Inclusief ontbijt, privébusje met chauffeur

Dag 16 Pemuteran

Snorkelen tussen de kleurrijke vissen

Indonesie-Bali-Pemuteran-strand2(13)

Tip! Vandaag gaat u onder water. U gaat naar de pier. Hier staan de bootjes al klaar die varen naar het eiland Menjangan (u regelt dit ter plekke). Een snorkelparadijs!

 

Snorkel op, zwemvest aan en spring! Het is heerlijk in het heldere warme water. Van de bekende oranje clownvis (Nemo) tot gele vlindervissen, overal om u heen zwemmen de kleurrijke vissen. Met de stroom drijft u zo naar de kust. Zorg ervoor dat u de boot de dag ervoor alvast reserveert. Terug in Pemuteran brengt u een bezoek aan het schildpaddenproject. Zij doen er alles aan om de groene zeeschildpad te beschermen. Vooral door dit samen met de lokale bevolking te doen, dat werkt toch het allerbeste. Voor elk schildpad ei ontvangen zij een eerlijke prijs van het project. Dit ei wordt vervolgens uitgebroed in de opvang en uiteindelijk uitgezet aan zee. Geef een donatie en zet zelf ook een schildpadje uit. Niets mooier dan een klein schildpadje zijn best te zien doen om de zee te bereiken. Het einde van een dag vol dieren!

 

Overnachting in Pemuteran.

Inclusief ontbijt

Dag 17 Pemuteran - Munduk

Op naar het Oost-Bali, richting Seririt. Daar slaat hij af de bergen in. U komt op een gegeven moment bij Mayong. Bij het uitzichtpunt hier ontvouwen zich panoramische rijstvelden van links naar rechts. Vanaf Mayong neemt u de weg naar de wijde omgeving van Munduk. Deze tocht zal ongeveer 2.5 uur bedragen. U kunt een omweg maken: op korte afstand van Seririt zijn de hotsprings, u heeft er de tijd voor vandaag, uiteraard doet u er dan langer over.

 

Informatie Munduk:

Het kleine dorpje Munduk ligt op ca 800 meter hoogte boven de tweelingmeren Tamblingan en Buyan. Hier geen klamme handjes en zweetdruppels op het gezicht maar een heerlijk koel klimaat. Er groeit hier van alles zoals; koffie, cacao, kruidnagel en fruit. Want hoe groeit een koffieboon? En waar wordt chocolade van gemaakt? Het wordt hier allemaal duidelijk. Wie vindt de eerste ananas tussen het groen? Naast al dit lekkers wordt u ook nog eens omringd door kleurrijke bloemen en planten. Munduk is een heerlijke plek! Vraag uw gids om een tussenstop te maken bij de Wanagiri Swing. Hier kunnen de kinderen, maar ook u zelf, schommelen boven Twin Lake. Een waanzinnig uitzicht!

 

Overnachting in Munduk.

Inclusief ontbijt, privébusje met chauffeur

Dag 18 Munduk

Vanuit uw hotel zijn er verschillende wandelingen te maken. Ga bijvoorbeeld op avontuur door het regenwoud en langs plantages. U loopt vooral bergafwaarts door het groen en langs de kleine plantages waar van alles verbouwd wordt. Na deze inspanning komt u aan bij één van de tweelingmeren. Even een relaxmomentje! Liever wat actievers? Kies dan voor de route die deels omhoog gaat door rijstvelden en langs het meer. Vraag in het hotel naar meer informatie over beide wandelingen. Vergeet niet om aan uw chauffeur te vragen of hij beneden op u wacht. Dat scheelt een behoorlijke klim terug omhoog. Voor wat oudere kinderen is het erg leuk om te gaan kanoën op het Tamblingan meer.

 

Overnachting in Munduk.

Inclusief ontbijt

Dag 19 Munduk - Ubud

Garadu-Vlag Indonesie-Bali-Ubud-kijkendeaap(8) P1020132_n2w0y2(8)

Op naar Ubud in het hart van Bali. U rijdt langs de tweelingmeren Danau Temblingan en Danau Buyan. Vandaaruit gaat u naar de stad Singaraja aan de noordkust. U volgt een klein stukje de route langs de kust en gaat dan landinwaarts, de bergen in, naar het Baturmeer. Vanaf het Baturmeer rijdt u door een mooi landschap naar Ubud. Al met al is dit een complete dagtocht. Hemelsbreed liggen Munduk en Ubud niet ver uit elkaar, maar omdat de meeste wegen van noord naar zuid lopen en u bergruggen meerdere malen oversteekt, is dit een lange (maar mooie!) rit.

 

Informatie Ubud:

Het groene hart van Bali omringd door rijstterrassen, dat is Ubud. In de omgeving trekken buffels een ploeg voort door de sawa’s en in het centrum is het levendig druk. Het is een ontzettend leuk plaatsje met veel winkeltjes, restaurants en kunst galerieën. Er gaat geen dag voorbij zonder een religieus feest of tempelbezoek. Nog souvenirs nodig? Dan bent u in Ubud aan het goede adres. Genoeg souvenirwinkels te vinden hier.

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt, privébusje met chauffeur

Dag 20 Ubud

Zin in wat actiefs? Raften is een leuke activiteit voor echte waterratten. U wordt opgehaald bij uw hotel en naar het startpunt gebracht. Er wordt eerst uitleg gegeven en de reddingsvesten worden uitgedeeld. U bedwingt de rivier en vaart door de jungle. Wat een mooie omgeving! Warm gekregen van de inspanning? Verkoeling vindt u onder één van de watervallen die u passeert. Voor de eerste boot die het eindpunt bereikt heeft staat een lunchbuffet klaar, en natuurlijk ook voor de rest van de groep.

 

Overnachting in Ubud

Inclusief ontbijt

Dag 21 Ubud - Sanur

Op naar uw laatste stop van Bali, Sanur! De weg vanaf Ubud naar de zuidkust wordt voor een belangrijk deel geflankeerd door winkeltjes en werkplaatsen, waar men rotan- en hardhouten meubelen, aardewerken potten en andere zaken verkoopt. Bij het dorp Celuk kunt u zilveren kunstvoorwerpen aanschaffen, rondom het dorp Mas is men gespecialiseerd in houtsnijwerk. Dus als u zich laat verleiden te stoppen, dan doet u er al gauw twee keer zo lang over. En ook dat is prima natuurlijk. U heeft de beschikking over uw busje, u kunt ook onderweg wat uitgebreider de omgeving bekijken of een slinger maken rondom Ubud, naar plekken die u nog graag wilt zien.

 

Informatie Sanur:

Sanur is de aangewezen plek om even bij te komen van alle indrukken die u heeft opgedaan de afgelopen dagen. Dus voetjes in het zand en genieten! Het strand loopt langzaam af in zee en is daardoor goed geschikt voor kinderen. Langs het strand loopt de promenade met vele souvenir winkeltjes. Koop wat leuks voor thuis en vergeet niet om af te dingen! Aan het einde van de middag komen de Balinese kinderen met hun vliegers naar het strand. Koop een vlieger bij één van de winkeltjes en doe gezellig mee. In de zomermaanden vindt in Sanur en omgeving het Bali Kite Festival plaats. Tientallen gekleurde vliegers, vaak zelf gemaakt, wapperen in de wind. Erg leuk om een kijkje te gaan nemen.

 

Overnachting in Sanur.

Inclusief ontbijt, privébusje met chauffeur

Dag 22 Sanur

Relaxen op het strand

vakantie foto's bali +3 Nadia 142(8) Indonesie-Bali-Sanur-localeman(8) IMG_7531(8)

Er is genoeg te doen aan de zuidkust van Bali. Even geen zin om op pad te gaan? Geniet dan van de zon, het strand of het zwembad bij uw hotel. Nog niet genoeg gezien? Dan hebben wij een aantal tips voor u.

Allereerst de Tanah Lot Tempel. Deze tempel ligt op de meest bijzondere plek, in de branding van de Indische Oceaan. Ga hier in de middag naartoe, want als de zon in de zee zakt kunt u hier prachtige foto’s maken.

 

Aapjes kijken bij de Uluwatu Tempel op het zuidelijkste puntje van Bali. Ook hier moet u naartoe met zonsondergang. Dat levert de mooiste foto’s op. Als de zon in de zee is gezakt wordt er gedanst door de locals. Kleurrijke kostuums en vuur. Een spektakel!

 

Viseters in de familie? Ga dan naar Jimbaran. Een kleiner plaatsje in het zuiden van Bali waar de kleurrijke vissersboten al op het strand liggen te wachten. Verser dan dit krijgt u het niet. De restaurantjes liggen aan één van de mooiste stranden van Bali. Bakken vol vis staan voor de deur, welke vis kiest u? Voetjes in het zand en genieten maar!

 

Shop till you drop! Kuta is de plaats op Bali om te winkelen. De bekende merken vindt u in één van de grote shopping malls. Op zoek naar de laatste souvenirs? Struin dan de straatjes af voor een mooi batikkleed, een wayang pop of wierrook stokjes. Er is van alles te koop.

 

Een dagje naar een bountyeiland? Boek dan een dagtour naar Nusa Lembongan met BaliHai. U gaat aan boord van een catamaran en vaart in 1,5 a 2 uur naar Nusa Lembongan. Voetjes in het zand en geniet van exotische baaien en witte stranden. Aangekomen op het eiland kunt u kiezen uit één van de 4 aangeboden tours: een eilandtocht, boottocht door de mangrovebossen, boottochtje met een glazen bodemboot of snorkelen. Lunch op het eiland is inbegrepen.

 

Overnachting in Sanur.

Inclusief ontbijt

Dag 23 Sanur

Geniet van zon, zee en strand!

 

Overnachtingen in Sanur.

Inclusief ontbijt

Dag 24 Sanur

U wordt bij uw hotel in Sanur opgehaald en naar de luchthaven gebracht (transfer).

 

Inclusief ontbijt, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën