Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds
terug naar het overzicht

Familiereis Orang-Oetans & ontdekken

Borstel in de hand en wassen maar dat olifantje, waar slingert die orang-oetan nu naar toe?, snuif aan de cultuur op Java en geniet van Bali. Een reis met natuur, cultuur en strand.

Wat maakt deze reis bijzonder
Rondslingerende oerang-oetans
Dolfijnen spotten
Wandelen tussen de rijsvelden
Chantal en dochter
Chantal
Zelf reis ik graag en regelmatig met mijn kinderen naar 'mijn' Indonesië. Benieuwd naar mijn reisavonturen met de kids?
Prijsindicatie: vanaf € 1585,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 25 dagen / 24 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

De reis van dag tot dag: Oerang-Oetans & ontdekken

Sumatra

Dag 1      Medan

Dag 2      Tangkahan

Dag 3      Tangkahan

Dag 4      Bukit Lawang

Dag 5      Bukit Lawang

Dag 6      Medan

 

Java

Dag 7      Bandung

Dag 8      Bandung

Dag 9      Borobudur

Dag 10    Jogyakarta

Dag 11    Jogyakarta

Dag 12    Bromo

Dag 13    Surabaya

Bali

Dag 14    Ubud

Dag 15    Ubud

Dag 16    Pemuteran

Dag 17    Pemuteran

Dag 18    Lovina

Dag 19    Lovina

Dag 20    Sanur

Dag 21    Sanur

Dag 22    Sanur

Dag 23    Sanur

Dag 24    Sanur

Dag 25    Vertrek Sanur

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Medan

U wordt bij de luchthaven van Medan opgehaald en in ongeveer 1,5 tot 2 uur naar uw hotel in Medan gebracht (transfer).

 

Informatie Medan:

U kunt alvast het centrum van Medan gaan ontdekken of na de lange reis lekker relaxen bij het zwembad van uw hotel.

 

Overnachting in Medan.
Inclusief transfer

Dag 2 Medan - Tangkahan

Badderende olifanten

Sumatra-Tangkahan-bootje op de rivier Indonesie-Sumatra-Tankahan15(8)

U wordt opgehaald voor een transfer naar Tangkahan. Dit is ongeveer 6 uur rijden langs oliepalm- en rubberplantages. Het wegdek verkeert in zeer slechte staat. U rijdt langs vele eenvoudige dorpjes waarvan de bewoners nog nauwelijks gewend zijn aan toeristen.

 

Informatie Tangkahan:

De jungle van Tangkahan is onderdeel van het Gunung Leuser National Park. Het is een bijzonder gebied. Via een hangbrug steekt u de rivier over naar uw hotel. Er zijn jongens die uw koffer kunnen dragen of u laat uw grote bagage achter in Medan en neemt een kleine rugzak mee. De accommodatie is eenvoudig. Er is alleen koud water en bij het toilet staat een bakje om door te spoelen. “Back to basic” dus maar wel een echte jungle-ervaring. Er is elektriciteit tussen 18.00-24.00 uur. In de kamers is een klamboe aanwezig. Tangkahan is puur en ongerept. Het is de plek om kennis te maken met de Sumatraanse olifant. Orang-oetans worden hier ook weleens gespot dus wie weet heeft u geluk.

 

Een groepje olifanten in Tangkahan wordt getraind als werkolifant. De tamme olifanten worden ingezet om boomstammen te verplaatsen maar ook om de omliggende dorpen voor wilde olifanten te beschermen. De olifanten vinden het heerlijk om vervolgens te badderen. En u mag daarbij helpen! De olifant ligt in het water, u krijgt een borstel in uw handen en u gaat aan het werk. De olifanten genieten hier echt van, ze sluiten hun ogen en blijven rustig liggen. Als bedankje geven ze u graag een olifanten douche met hun slurf. Een trosje bananen lusten ze ook wel. Het is een bijzondere ervaring om zo dicht bij deze prachtige dieren te zijn.

 

Overnachting in Tangkahan.

Inclusief ontbijt, transfer, olifanten wassen

Dag 3 Tangkahan

In Tangkahan ervaart u de echte jungle. Samen met een gids gaat u op avontuur door de jungle, want naast de olifanten is er nog veel meer te zien hier. Prachtige vlinders, gibbons, makaken en soms een orang-oetan. Als u gelukt heeft ziet u ze allemaal. Naast dieren ziet u hier ook veel bijzondere bloemen en planten. De lokale inwoners gebruiken voor elk kwaaltje een andere plant. De gids kan er meer over vertellen. U loopt 2,2 kilometer en bent ongeveer 2,5 uur onderweg. De trekking is voor het hele gezin goed te doen.

Inclusief: permit, begeleiding door lokale gids.

 

Tip! Dobberend de rivier af. De perfecte manier om terug bij uw hotel te komen. In een grote rubberen autoband dobbert u de rivier af. Is het ritje naar uw hotel te snel voorbij? Blijf dan nog maar even zitten en dobber verder de rivier naar de waterval. Even relaxen en bijkomen van alle indrukken van vandaag. Een betere plek voor de lunch is er niet. Neem vanuit uw hotel een lunchpakketje mee. En vergeet uw zwemkleding niet.

 

Overnachting in Tangkahan.

Inclusief ontbijt, trekking met lokale gids

Dag 4 Tangkahan - Bukit Lawang

U rijdt een stukje dezelfde weg terug en buigt vervolgens af naar het orang-oetanreservaat Bukit Lawang bij Bohorok. Het is 4 uur rijden, beter gezegd: hobbelen, van Tangkahan naar Bukit Lawang. U reist per fourwheeldrive (vanwege de slechte weg), met chauffeur. U rijdt door een landelijk gebied. De jeep is voor maximaal 4 volwassen personen of 2 volwassenen en 3 kinderen. Bagage: u kunt uw bagage meenemen tot maximaal 3 koffers (dus 3 personen). Bent u met 4 personen en reist u met 1 jeep, dan laat u uw bagage achter in Medan, deze wordt gestald bij onze agent. U neemt voor deze paar dagen de benodigde zaken mee in een kleine tas. De chauffeur die u weer ophaalt na uw jungle-verblijven neemt uw koffers mee.

 

Informatie Bukit Lawang:

Oog in oog met een orang-oetan. Er zijn maar weinig plekken op de wereld waar deze bijzondere dieren in het wild te spotten zijn. Een kwart van de orang-oetans leeft op Sumatra. De orang-oetans in dit gebied werden de afgelopen jaren bevrijd uit gevangenschap en voorbereid op een leven in het wild zodat ze weer voor hun eigen eten kunnen zorgen. Het hotel ligt aan de rand van de jungle aan het riviertje de Bohorok. Dat is pas bijzonder, gewekt worden door de junglegeluiden. Wandel met een gids vanuit het hotel over de eco-trail langs de vele fruitbomen, palmen en rubberbomen. Want hoe wordt rubber eigenlijk gemaakt? En waar groeit een ananas? Hij zal het je allemaal vertellen, maar pas op voor vallende kokosnoten.

 

Tip! Vlakbij het hotel is een kindertehuis, gerund door een Nederlands/Indonesisch stel. Geniet van een lunch in het bijbehorende restaurant. De opbrengst gaat naar de kinderen en de stichting. Het Rubberboomspaarplan is een leuke manier om voor een vast inkomen te zorgen. Voor maar € 12,50 per boom steunt u het kindertehuis.

 

Bij uw hotel staat de betjak u al op te wachten. Een betjak is een typisch Indonesisch vervoermiddel, een fietstaxi. Stap in en de chauffeur neemt u mee langs het platteland van Bukit Lawang. Er wordt onderweg vaak gestopt, bijvoorbeeld bij een rubberplantage. Want hoe wordt rubber eigenlijk gemaakt? Ook de rijstvelden zijn indrukwekkend om te zien. Want hoe groeit rijst tot de korrel die we allemaal kennen? Het wordt tijdens deze tour allemaal uitgelegd. De vele kruiden die wij in Nederland gebruiken groeien hier in de tuin. Kruiden zoals gember, kruidnagel en kardemom, maar ook medicinale kruiden vindt u hier. Een verfrissende slok water uit een kokosnoot maakt uw dag helemaal goed. U sluit de tour af met een heerlijk diner bij een lokale familie. Alles wat u die dag heeft ontdekt staat voor u klaar op tafel. Selamat makan!

De excursie is privé en duurt ca. 4 uur.

Inclusief: vervoer per gemotoriseerde betjak met chauffeur, lokale gids, kokosnoot, lokaal diner.

 

Overnachting in Bukit Lawang.
Inclusief ontbijt, transfer, betjaktour met lokale gids, diner

Dag 5 Bukit Lawang

Oerang-oetans spotten!

P1000739(13)

Vandaag is het tijd geworden om de orang-oetans te gaan spotten in het Gunung Leuser National Park. De apen zijn ’s ochtends het meest actief dus dat wordt vroeg opstaan. De gids laat u de beste plekken zien in de dichtbegroeide jungle. Naast de orang-oetans ziet u om u heen kleurrijke bloemen, planten en vogels. Trek goede schoenen aan wat het kan soms steil en glibberig zijn. De trekking duurt ongeveer 3 uur en is inclusief gids en entreegelden.

 

In de middag tuben over de rivier de Bohorok, leuk voor het hele gezin. In een grote rubberen autoband dobbert u de rivier af. Afhankelijk van de snelheid van de rivier bent u ongeveer 3 uur aan het dobberen. Bij de rustigere stukken zal u af en toe de band een handje moeten helpen. Na afloop wordt u weer teruggebracht naar uw hotel. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

 

Overnachting in Bukit Lawang.

Inclusief ontbijt, trekking met lokale gids, tuben

Dag 6 Bukit Lawang - Medan

U wordt bij uw hotel in Bukit Lawang opgehaald en naar uw hotel in Medan gebracht (transfer). De weg is slecht, hobbelen dus.

 

Overnachting in Medan.

Inclusief ontbijt, transfer

Dag 7 Medan - Bandung

U wordt bij uw hotel in Medan opgehaald en in ongeveer 1,5-2 uur naar de luchthaven van Medan gebracht (transfer).

U vliegt met een binnenlandse vlucht van Medan naar Bandung.

De komende dagen heeft u de beschikking over een privé-busje met chauffeur. Het reizen met een privé-busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige eiland Java. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt. Eventueel kunt u ook een gids erbij inhuren. De meeste chauffeurs spreken alleen Bahasa Indonesia. Een gids spreekt Nederlands of Engels en vertelt u tijdens de reis allerlei wetenswaardigheden. Het verrijkt uw rondreis, u zult veel meer leren en te weten komen over het land.

U wordt opgehaald van de luchthaven en naar uw hotel gebracht.

 

Informatie Bandung:

Het koloniale verleden vind je in Bandung overal terug. Er waren hier dan ook veel Hollanders te vinden vroeger. Dat komt waarschijnlijk door het koele klimaat. Hier geen klamme handjes en zweetdruppels op het voorhoofd zoals op andere plekken op Java maar een heerlijk koel briesje vanuit de omringende bergen. Zorgt dit niet voor voldoende verkoeling neem dan een duik in het zwembad bij uw hotel. Winkelen kan het beste op de Jalan Braga, de hoofdstraat van Bandung, maar ook voor een hapje en drankje kunt u hier goed terecht.

 

Overnachting in Bandung.

Inclusief ontbijt, transfer, vlucht, privébusje met chauffeur

Dag 8 Bandung

Langs de theeplantages naar de actieve vulkaan

Java-Tangkuban Prahu-vulkaankrater5(8) Indonesie-Java-Bandung-becak-apotek(8) DSC_2646(8)

Vroeg opstaan vandaag, maar het is allemaal niet voor niets. In ongeveer een uurtje rijden bereikt u de kraterrand van de actieve vulkaan de Tangkuban Perahu. Waar komt die vreemde lucht toch vandaan? Dat is dus zwavel. De dampen stijgen vanuit de krater op zo de neus in. Goed om te weten, de vulkaan is in 1983 voor het laatst uitgebarsten dus geen zorgen.

 

Vergeet niet om tijdens de rit ernaartoe foto’s te maken van de uitgestrekte theeplantages. U kunt hier mooie plaatjes schieten en, als er tijd is, een theefabriek bezoeken. Koop wat thee om mee te nemen, een leuke herinnering op een regenachtige middag thuis.

Het echte oude Java is de volgende stop. Een gids is hier wel nodig om een leuk praatje te kunnen maken met de inwoners. Maak een wandeling door deze Javaanse kampung, wat dorp betekent, en zie hoe het is om de dag door te komen zonder Twitter, Facebook of Instagram. Wat een rust! Het leukste zijn misschien nog wel de Hollandse koeien. Echte Friesche Vlag koeien zoals ze thuis op het melkpak staan. Een vreemd gezicht zo midden tussen de rijstvelden.

 

In de middag rijdt u Bandung weer binnen om nog een stop te maken in één van de koloniale wijken. Vergeet vooral het gebouw met de beroemde saté-prikker niet. Dit Gedung Sate gebouw heeft al veel functies gehad in de loop der jaren maar staat vooral bekend om de punt van het dak die toch echt doet denken aan een saté-prikker.

 

Fietsen doen wij Nederlanders maar al te graag. Gelukkig kan dit heel goed in één van de wijken van Bandung. U wordt met een busje naar het “saté gebouw” gebracht en kiest een fiets uit. Dit Gedung Sate gebouw heeft al veel functies gehad in de loop der jaren maar staat toch vooral bekend om de punt van het dak die toch echt doet denken aan een saté-prikker. Samen met een gids fietst u door de rustige straten, een mix van koloniale en typisch Indonesische gebouwen. In de koloniale wijken zijn de Hollandse invloeden nog steeds zichtbaar maar er is nog maar een klein deel van de koloniale huizen in tact gebleven.

 

Bestel onderweg bij één van de vele straatverkopers een sateetje of geniet van een heerlijke fruitsalade. Het fruit op Java smaakt vaak veel zoeter dan in Nederland. Eén tip, sla de durian over. De sterke geur dringt zo je neus binnen om het over de smaak nog maar niet te hebben. Hier zijn onze Hollandse smaakpapillen duidelijk niet voor gemaakt. Het is vooral heel kleurrijk al dat fruit. Wie weet hoe ze allemaal heten?

 

De tour eindigt bij het Geological Museum. Een levensgrote Tyrannosaurus Rex, ja die hele grote dinosauriër uit Ice Age en Jurassic Park, staat je op te wachten. Ontdek van alles over de geschiedenis van mens en dier in Indonesië. Veel fossielen dus waaronder de bekende “Java man”, de eerste prehistorische mens die ooit is gevonden op Java.

 

De fietstocht duurt ongeveer 2½ à 3 uur en start rond13.30 uur. Kinderen vanaf 10 jaar kunnen deze fietstocht doen.

 

Overnachting in Bandung.

Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur, bezoek Javaans dorp met lokale gids, fietstocht

 

Dag 9 Bandung - Jogyakarta - Borobudur

U wordt bij uw hotel in Bandung opgehaald en naar het treinstation in Bandung gebracht (transfer).

Stap in de trein en kijk om je heen! Eén van de mooiste treinreizen van Java staat op het programma vandaag, van Bandung naar Jogyakarta. Vanuit de trein glijdt het lokale leven, de indrukwekkende rijstvelden en de kabbelende rivieren aan u voorbij.  Uw gereserveerde stoel staat in de ‘eksekutif-klasse’, met airconditioning, dus neem een trui of vestje mee. Nu moeten wij nog even iets kwijt over de lunch die geserveerd wordt aan boord. Smaken verschillen natuurlijk, maar wij hebben onze twijfels over het warme eten dat verkocht wordt. Koopt u vooraf wat snacks en water of frisdrank voor onderweg. Het is een rit van zo’n 7 uur en aangezien deze treinen lekker vroeg vertrekken is er in de middag nog genoeg tijd voor een duik in het zwembad van het hotel. Even relaxen dus, want morgen weer een vroege start van de dag om de zonsopgang mee te maken vanaf de Borobodur.

 

Overnachting nabij de Borobudur.

Inclusief ontbijt, transfer, trein, privé-busje met chauffeur

Dag 10 Borobudur - Jogyakarta

De beroemde tempel Borobudur

IMG_6923(8) Indonesie-Java-Borobudur-zonsondergang-shutterstock_380722552(8)

Vandaag is het dan eindelijk zover, een bezoek aan de beroemde Borobudur. Het grootste boeddhistische bouwwerk in de wereld. Verspreid over het tempelcomplex zijn tekeningen terug te vinden die het verhaal vertellen over het leven van Boeddha zo’n 2500 jaar geleden. Beklim het complex dat bestaat uit 9 verdiepingen. Eenmaal boven ziet u de kenmerkende stoepa’s in de vorm van een klok. Het zijn er 400 dus genoeg keus om een mooie foto te maken met het gezin. In elke stoepa bevindt zich een boeddha, lukt het om deze aan te raken dan mag je een wens doen. Wat wordt uw wens?

Tip! Als u boven staat en om u heen kijkt ziet u goed hoe groen de omgeving eigenlijk is. Huur een paard en wagen, met chauffeur natuurlijk, na het bezoek aan de tempel om zo de dorpjes, andere kleine tempels en de omgeving te verkennen. Gaat u liever met uw busje dan kan dat natuurlijk ook.

 

Excursietip! Fietsen blijft leuk om te doen. In de omgeving tussen de Borobudur en Jogyakarta kan dit heel goed. Geen zorgen, u fietst niet door de drukke straten van de stad maar langs kleine dorpjes waar er nog echt contact met de lokale bewoners is. Misschien willen zij juist met u op de foto in plaats van andersom. Uw chauffeur brengt u naar het startpunt. Een Engelssprekende gids fietst met u mee en vertelt u meer over de omgeving waarin u fietst. Er rijden hier weinig auto’s, dus dat betekent in rustig tempo genieten van de omgeving. Koop onderweg vers fruit bij een warung (een soort foodtruck) of loop eens binnen bij een schooltje. Help mee met het katoen weven en stop even bij de lokale markt. Uw gids laat u het echte Javaanse leven zien.

 

De stops die gemaakt worden zijn natuurlijk afhankelijk van openingstijden en vakanties. Het programma is hierdoor flexibel. De fietstocht duurt ongeveer 4 uur inclusief de rit ernaartoe. Wij adviseren om vroeg te vertrekken (rond 7 uur) zodat het nog heerlijk koel is. Kinderen vanaf 10 jaar kunnen mee met deze tour. U kunt bij de organisator van deze fietstocht thuis gaan lunchen. De prijs bedraagt 100.000 rupiah per persoon en u betaalt dit ter plekke.

 

Dan door naar de hofstad Jogyakarta.

 

Informatie Jogyakarta:

Jogyakarta ademt historie. Van het paleis van de sultan tot aan de kleurrijke en geurige markten, het is een avontuur. Stap in een becak, een fietstaxi, en maak kennis met deze gezellige en drukke stad in het hart van Java. De kraton, het paleis van de sultan, is één van de belangrijkste attracties in Jogyakarta. Wapens, koetsen, kleding en cadeaus u krijgt het allemaal te zien. De sultan woont er nog steeds dus niet alle gebouwen zijn geopend voor publiek. Er worden af en toe dans- en wayangvoorstellingen gegeven, informeer ter plekke over de mogelijkheden. Dé winkelstraat van Jogya is de Jalan Malioboro. Er is hier van alles te koop, van prachtige batik stof tot aan handgemaakte sieraden. Afdingen mag! ‘s Avonds kunt u hier heerlijk eten bij één van de vele stalletjes en genieten van de optredens en mensen op straat. Geen zin meer om erop uit te gaan vandaag neem dan een verfrissende duik in het zwembad bij het hotel.

 

Eettip! Ga ’s avonds heerlijk Javaans eten in Purawisata en geniet van een dansvoorstelling begeleidt door traditionele muziek (reserveer vooraf via uw chauffeur of gids).

 

Overnachting in Jogyakarta.

Inclusief ontbijt, privébusje met chauffeur

Dag 11 Jogyakarta

Er is genoeg te doen in Jogyakarta om nog een extra dag mee te vullen. Of breng een bezoekje aan het nabij gelegen Solo. Mocht u gisteren geen tijd hebben gehad voor een bezoek aan het waterpaleis Taman Sari dan kan dat vandaag nog. Het buitenverblijf van de sultan is omringd door een enorme tuin en verschillende baden. Jogya kent, net als veel andere plekken op Java, een Nederlands verleden. Stap in een becak en laat de chauffeur u afzetten bij Fort Vredeburg. In het museum staat de onafhankelijkheid van Indonesië centraal en de rol die Jogyakarta hierin speelde.

 

Shop till you drop kan natuurlijk ook nog bij één van de vele winkels op de Jalan Malioboro. Voor uw hotel staan genoeg fietstaxi’s te wachten om u ernaartoe te brengen. Aan het einde van de straat pikt hij u graag weer op, inclusief alle aankopen natuurlijk.

 

Overnachting in Jogyakarta.

Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Dag 12 Jogyakarta - Mojokerto - Bromo

U wordt bij uw hotel in Jogyakarta opgehaald en naar het treinstation in Jogyakarta gebracht (transfer).

Vroeg opstaan vandaag want u reist met de Sancaka trein van Jogyakarta naar Mojokerto. Uw gereserveerde stoel staat in de ‘eksekutif-klasse’ in de airconditioning, dus neem een trui of vestje mee. Er wordt een lunch geserveerd aan boord. Smaken verschillen natuurlijk maar wij hebben onze twijfels over het warme eten wat verkocht wordt. Koopt u vooraf wat snacks en water of frisdrank voor onderweg. In Mojokerto staat uw chauffeur u al op te wachten om u naar uw hotel bij de Bromo te brengen. Deze rit duurt ca. 3 uur en onderweg komt u nog langs de Trowulan tempel. Hier ligt de grootste slapende boeddha van Indonesië. Advies is om na aankomst bij uw hotel in Bromo gelijk een tocht naar de vulkaan te reserveren voor de volgende ochtend.

 

Overnachting nabij de Bromo.

Inclusief ontbijt, transfer, trein, privé-busje met chauffeur

Dag 13 Bromo - Surabaya

Zonsopkomst bij de Bromovulkaan

BROMO (KIAT)(8) Bromo IMG_1755(8) P1100353(8)

De Bromo vulkaan lonkt en bromt. Een bezoek aan deze vulkaan mag dus eigenlijk niet ontbreken tijdens uw reis. Het wordt wel vroeg opstaan want de Bromo is het meest spectaculair met zonsopgang. De chauffeur haalt u rond 4 uur vannacht op (met jeep, dus niet met uw eigen busje, ter plaatse te betalen). De eerste stop is een uitkijkpunt waar u de zon ziet opkomen. Het uitzicht is adembenemend. Hierna rijdt u een stukje bergafwaarts om uiteindelijk in het mulle vulkaanzand terecht te komen. Het is net een maandlandschap. Hiervandaan kunt u gaan lopen naar boven, naar de kraterrand. Er staan ook paardjes klaar om u naar boven te brengen, wat u zelf het prettigst vindt. Na 3 kwartier lopen of hobbelen bereikt u de trap die u naar de kraterrand leidt. Wat een natuurgeweld! Terug naar het hotel voor het ontbijt.

Vervolgens in ongeveer 4,5 uur naar Surabaya. Stop onderweg bij de Madakaripura waterval. Heerlijk om hier even de benen te strekken en een fotootje te nemen.

 

Informatie Surabaya:

De op één na grootste stad van Java, Surabaya. Vaak bezocht vanwege familiebezoek of historische banden. U kunt een tochtje door de stad maken in een becak, een fietstaxi. Ga shoppen in één van de shoppingmalls, als er nog ruimte over is in uw koffer. In het prachtige koloniale Majapahit Hotel kunt u gezellig lunchen of een drankje doen. Het hotel ademt historie. Lang geleden is in dit hotel de Indonesische vlag ontstaan. De blauwe kleur werd van de Nederlandse vlag afgescheurd en zo onstond de rood-witte Indonesische vlag. Sluit de dag af met een duik in het zwembad bij uw hotel.

 

Overnachting in Surabaya.

Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Dag 14 Surabaya - Denpasar - Ubud

U wordt opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven van Surabaya gebracht.

Uw chauffeur neemt afscheid van u. U vliegt met een binnenlandse vlucht van Surabaya naar Denpasar.

U wordt van de luchthaven opgehaald en naar uw hotel in Ubud gebracht (transfer).

 

Informatie Ubud:
Het groene hart van Bali omringd door rijstterrassen, dat is Ubud. In de omgeving trekken buffels een ploeg voort door de sawa’s en in het centrum is het levendig druk. Het is een ontzettend leuk plaatsje met veel winkeltjes, restaurants en kunst galerieën. Er gaat geen dag voorbij zonder een religieus feest of tempelbezoek. Nog souvenirs nodig? Dan bent u in Ubud aan het goede adres. Genoeg souvenirwinkels te vinden hier.

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt, privébusje met chauffeur, vlucht, transfer

Dag 15 Ubud

Slingerende apen in het Monkey Forest

Fietstocht bij Ubud IMG_1902(8) Indonesie-Bali-Ubud-kijkendeaap(8) P1020132_n2w0y2(8)

Ubud is een heerlijke plaats om een paar dagen te verblijven, er is van alles te zien en beleven. Begin de dag bijvoorbeeld met aapjes kijken in het Monkey Forest. De aapjes slingeren van boom naar boom opzoek naar eten of spullen wat ze kunnen afpakken, dus pas op! Het bos ligt middenin het gezellige Ubud dus u bent er zo. Ten zuiden van Ubud ligt het Bali Bird Park. Kleurrijke exotische vogels uit Indonesië en de rest van de wereld zijn hier van dichtbij te bekijken. De vlindertuin is ook een bezoekje waard. Naast de vele kleurrijke vlinders zijn hier wandelende takken en wandelende bladeren te vinden. Herkent u de wandelende tak tussen alle gewone takken? Niet ver van Ubud is een olifantenpark. In de loop van de ochtend gaan de olifanten in bad, dus wees op tijd, want dit wilt u natuurlijk niet missen. De mahout (olifantenverzorger) vertelt u graag van alles over de dieren en zijn werkzaamheden.

 

Excursietip! Op de trappers door de rijstvelden vandaag. U wordt 's ochtends opgehaald bij uw hotel en naar het startpunt gebracht. Kies een mooie mountainbike uit en vergeet uw helm niet, veiligheid gaat boven alles. Een mooie tocht staat u te wachten door de prachtige groene sawa’s. De route gaat vooral bergafwaarts door dorpjes, langs tempels en door de rijstvelden. Af en toe even stoppen om een mooie foto te maken. De gids vertelt u graag meer over het Balinese leven, de cultuur en de mensen. Eindpunt van deze tour is bij het olifantenpark waar een lunchbuffet voor u klaar staat. Even bijkomen van het fietsen.

 

Deze tour is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Inbegrepen: mountainbike, transfer van en naar het hotel, buffet lunch en mineraal water, toegang tot het olifantenpark, veiligheidsmateriaal en begeleiding van gids.

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt

Dag 16 Ubud - Pemuteran

Vandaag heeft u de beschikking over een privé-busje met chauffeur. Het reizen met een privé-busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige eiland Bali. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt. Eventueel kunt u ook een gids erbij inhuren. De meeste chauffeurs spreken alleen Bahasa Indonesia. Een gids spreekt Nederlands of Engels en vertelt u tijdens de reis allerlei wetenswaardigheden. Het verrijkt uw rondreis, u zult veel meer leren en te weten komen over het land.

 

Naar het mooie Pemuteran aan de noordkust vandaag. Een imponerende tocht. U zult met volle teugen genieten van de schitterende rijstterrassen ten zuiden van Blimbing; zo’n 15 km lang rijgen de rijstvelden zich aaneen. Verder noordwaarts via Sanda en Pupuan naar Mayong. Bij het uitzichtpunt hier ontvouwen zich panoramische rijstvelden van links naar rechts. Als u vervolgens bij Seririt aankomt volgt uw busje de kustweg naar Pemuteran. U bent vandaag zo rond de 6 uur onderweg.

Uw chauffeur neemt afscheid van u.

 

Informatie Pemuteran:
De onderwaterwereld bij Pemuteran is prachtig. Voor de kust ligt het eiland Menjangan, een snorkelparadijs! De kust van Pemuteran bestaat uit zwart lavastrand, maar ook hier kunnen zandkastelen gebouwd worden. Even relaxen in een strandstoel terwijl de kinderen spelen in de branding. Het strand loopt langzaam af dus kinderen kunnen hier veilig zwemmen. Alvast oefenen met snorkelen kan direct vanaf het strand. Bij hotel Amertha is een kunstmatig rif aangelegd dat volop aan het groeien is.

 

Overnachting in Pemuteran.

Inclusief ontbijt, privébusje met chauffeur

Dag 17 Pemuteran

Snorkelen tussen de kleurrijke vissen

Indonesie-Bali-Pemuteran-strand2(13)

Tip! Vandaag gaat u onder water. U gaat naar de pier. Hier staan de bootjes al klaar die varen naar het eiland Menjangan (u regelt dit ter plekke). Een snorkelparadijs!

Snorkel op, zwemvest aan en spring! Het is heerlijk in het heldere warme water. Van de bekende oranje clownvis (Nemo) tot gele vlindervissen, overal om u heen zwemmen de kleurrijke vissen. Met de stroom drijft u zo naar de kust. Zorg ervoor dat u de boot de dag ervoor alvast reserveert. Terug in Pemuteran brengt u een bezoek aan het schildpaddenproject. Zij doen er alles aan om de groene zeeschildpad te beschermen. Vooral door dit samen met de lokale bevolking te doen, dat werkt toch het allerbeste. Voor elk schildpad ei ontvangen zij een eerlijke prijs van het project. Dit ei wordt vervolgens uitgebroed in de opvang en uiteindelijk uitgezet aan zee. Geef een donatie en zet zelf ook een schildpadje uit. Niets mooier dan een klein schildpadje zijn best te zien doen om de zee te bereiken. Het einde van een dag vol dieren!

 

Overnachting in Pemuteran.

Inclusief ontbijt

Dag 18 Pemuteran - Lovina

U kunt in de vroege ochtend nog snorkelen of duiken. U regelt zelf een taxi naar Lovina (is makkelijk: bij de receptie of gewoon langs de straat, de chauffeurs stoppen wel; waarschijnlijk is de laatste optie het goedkoopst). Natuurlijk kunnen wij ook de transfer voor u regelen, maar onze chauffeur moet helemaal uit Denpasar komen (en weer terug), dit is een dure optie voor u. Uw taxichauffeur rijdt in ongeveer anderhalf uur naar Lovina.

 

Informatie Lovina:

Lovina is een relaxt tussendoortje tijdens een reis over Bali. De zwarte lavastranden, traditionele vissersbootjes en dolfijnen die zwemmen langs de kust maken dit een fijne plek voor een paar dagen. Zijn uw kinderen echte waterratten? Dan moet u hier gaan snorkelen. De zee is heerlijk rustig dus ideaal voor kinderen en beginnende snorkelaars. Al vaker gesnorkeld of gedoken? Huur dan een bootje bij één van de locals en vaar naar de mooiste onderwaterlocaties wat verder uit de kust.

 

Altijd al dolfijnen willen spotten in het wild? Dat wordt dan vroeg opstaan want u kunt ze het beste net voor of tijdens zonsopgang spotten. De golven die de boot maakt vinden de dolfijnen het allerleukst. Groepjes dolfijnen spelen met elkaar en springen om de boot heen. Een bijzondere ervaring! Vergeet niet om de dag ervoor alvast een bootje te reserveren zodat u dit niet ’s ochtends vroeg nog hoeft te doen.

 

Overnachting in Lovina.

Inclusief ontbijt

Dag 19 Lovina

Van cacaoboon tot chocoladereep: lekker proeven!

Indonesie-Bali-Lovina-boeddhistischetempel7-shutterstock_156019733(8) Git Git Waterval (9) Bali-Lovina-dolfijnen2(8)

Er is genoeg te doen in de omgeving van Lovina. Dompel je onder in de hotsprings bij Banjar, één van de meest bekende op Bali. De baden liggen verspreid over het terrein en gaan van heet naar warm. Even een relaxmomentje. Op de terugweg naar uw hotel in Lovina is er nog voldoende tijd voor wat zoetigheid. Stop bij Cocoa Grounds Museum & Lounge. Altijd al willen weten hoe chocolade wordt gemaakt? Het wordt hier allemaal uitgelegd. Van cacaoboon tot aan chocoladereep. Vergeet ook niet wat van die heerlijke chocolade te proeven of als souvenir mee te nemen. In de lounge is er van alles te koop. Sluit de dag af met een duik in het zwembad bij uw hotel.

 

Overnachting in Lovina.

Inclusief ontbijt

Dag 20 Lovina - Sanur

Vandaag heeft u de beschikking over een privé-busje met chauffeur. Het reizen met een privé-busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige eiland Bali. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt. Eventueel kunt u ook een gids erbij inhuren. De meeste chauffeurs spreken alleen Bahasa Indonesia. Een gids spreekt Nederlands of Engels en vertelt u tijdens de reis allerlei wetenswaardigheden. Het verrijkt uw rondreis, u zult veel meer leren en te weten komen over het land.

 

Op naar het lieflijke Sanur aan de zuidkust Bali. Als eerste komt u de Gitgit waterval tegen. Maak een wandeling naar deze waterval middenin het regenwoud. Van zo’n 35 meter hoogte klettert het water naar beneden. De fijne nevel is heerlijk verfrissend. Hierna reist u verder zuidelijk. Vergeet niet te stoppen bij het Bali Treetop Adventure Park. Slinger als een aapje van boom naar boom of kies de 'Flying Fox' of de 'Tarzan Jump'. Door de botanische tuinen van Bedugul zijn verschillende routes uitgezet voor alle leeftijden dus iedereen kan meedoen. Durft u het aan? Een goede lunch heeft u wel verdiend na deze actieve start van de dag, stop bij een restaurant in het nabijgelegen Pacung. Hierna rijdt u verder zuidelijk door de bergen en langs Balinese dorpjes voordat u aankomt in Sanur. Met alle stops bent u vandaag ca. 6 uur onderweg.

Uw chauffeur neemt afscheid van u.

 

Informatie Sanur:

Sanur is de aangewezen plek om even bij te komen van alle indrukken die u heeft opgedaan de afgelopen dagen. Dus voetjes in het zand en genieten! Het strand loopt langzaam af in zee en is daardoor goed geschikt voor kinderen. Langs het strand loopt de promenade met vele souvenir winkeltjes. Koop wat leuks voor thuis en vergeet niet om af te dingen! Aan het einde van de middag komen de Balinese kinderen met hun vliegers naar het strand. Koop een vlieger bij één van de winkeltjes en doe gezellig mee. In de zomermaanden vindt in Sanur en omgeving het Bali Kite Festival plaats. Tientallen gekleurde vliegers, vaak zelf gemaakt, wapperen in de wind. Erg leuk om een kijkje te gaan nemen.

Overnachting in Sanur.

Inclusief ontbijt, privébusje met chauffeur

Dag 21 Sanur

Relaxen op het strand

vakantie foto's bali +3 Nadia 142(8) Indonesie-Bali-Sanur-localeman(8) IMG_7531(8)

Er is genoeg te doen aan de zuidkust van Bali. Even geen zin om op pad te gaan? Geniet dan van de zon, het strand of het zwembad bij uw hotel. Nog niet genoeg gezien? Dan hebben wij een aantal tips voor u.

Allereerst de Tanah Lot Tempel. Deze tempel ligt op de meest bijzondere plek, in de branding van de Indische Oceaan. Ga hier in de middag naartoe, want als de zon in de zee zakt kunt u hier prachtige foto’s maken.

 

Aapjes kijken bij de Uluwatu Tempel op het zuidelijkste puntje van Bali. Ook hier moet u naartoe met zonsondergang. Dat levert de mooiste foto’s op. Als de zon in de zee is gezakt wordt er gedanst door de locals. Kleurrijke kostuums en vuur. Een spektakel!

 

Viseters in de familie? Ga dan naar Jimbaran. Een kleiner plaatsje in het zuiden van Bali waar de kleurrijke vissersboten al op het strand liggen te wachten. Verser dan dit krijgt u het niet. De restaurantjes liggen aan één van de mooiste stranden van Bali. Bakken vol vis staan voor de deur, welke vis kiest u? Voetjes in het zand en genieten maar!

 

Shop till you drop! Kuta is de plaats op Bali om te winkelen. De bekende merken vindt u in één van de grote shopping malls. Op zoek naar de laatste souvenirs? Struin dan de straatjes af voor een mooi batikkleed, een wayang pop of wierrook stokjes. Er is van alles te koop.

 

Een dagje naar een bountyeiland? Boek dan een dagtour naar Nusa Lembongan met BaliHai. U gaat aan boord van een catamaran en vaart in 1,5 a 2 uur naar Nusa Lembongan. Voetjes in het zand en geniet van exotische baaien en witte stranden. Aangekomen op het eiland kunt u kiezen uit één van de 4 aangeboden tours: een eilandtocht, boottocht door de mangrovebossen, boottochtje met een glazen bodemboot of snorkelen. Lunch op het eiland is inbegrepen.

 

Overnachting in Sanur.

Inclusief ontbijt

Dag 22 - 24 Sanur

Genieten van zon, zee en strand!

 

Overnachtingen in Sanur.

Inclusief ontbijten

Dag 25 Sanur - Denpasar

U wordt bij uw hotel in Sanur opgehaald en naar de luchthaven gebracht (transfer).

 

Inclusief ontbijt, transfer

 

Einde van een prachtige reis !

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.