Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds
terug naar het overzicht

Reismodule Een nachtje bij de apen

De orang-oetans slingeren door de bomen. Een matje op de grond, de rivier is de douche en achter de bomen vindt u het toilet. Wat wordt het ‘s avonds donker, u hoort de geluiden om u heen, een nachtje in de tent in de jungle.

Wat maakt deze reis bijzonder
Slingerende apen in de jungle
Orang-oetans spotten
Slapen in een tent in de jungle
Renee3
Renée
Indonesië blijft voor mij een geweldig land, ook met de kinderen. Ik kan je helpen met de perfecte familiereis!
Reisduur: 2 dagen / 1 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

De reis van dag tot dag: Een nachtje bij de apen

Sumatra

Dag 1      Bukit Lawang, trekking     

Dag 2      Bukit Lawang, trekking

100% maat werk

Dag 1 Bukit Lawang - Jungletrek

Op avontuur in de jungle!

Sumatra-Bukit Lawang-tent langs riviertje_1 P1000702(8)

De komende nacht gaat u slapen bij de apen. Samen met de gids maakt u een trekking door het Gunung Leuser National Park. U gaat op avontuur door de jungle en komt oog in oog te staan met de orang-oetans, wat een bijzondere dieren! Een goede conditie is belangrijk voor deze tocht. Het kan soms steil en glibberig zijn, dus bespreek goed met de gids of u voor een lichte of zwaardere trekking wilt maken. In ongeveer 7 uur per dag loopt u zo’n 10 kilometer door de jungle. De gids vertelt u van alles over de dieren, bloemen en planten die u onderweg tegenkomt. Alle maaltijden zijn inbegrepen en worden voor u klaargemaakt onderweg of bij de tent. Na de trekking kunt u heerlijk relaxen in de rivier bij de kampeerplek. Even afkoelen na een inspannende dag.

 

Slapen doet u midden in de jungle in een geïmproviseerde tent. Het is eigenlijk een groot stuk plastic wat gespannen is tussen de bomen. Douche en toilet zijn er niet. De rivier is voor 1 nachtje uw badkamer. Er wordt voor een dun matje gezorgd en een slaapzak kan vooraf gehuurd worden. Al is het vaak te warm voor een slaapzak. Ons advies; neem een lakenzak, toiletrol, zaklamp en reiskussentje mee. U draagt uw eigen spullen en de drager neemt het eten en de kampeerspullen mee. Het is ook mogelijk om zelf een drager in te huren voor uw spullen. Dit kost ongeveer 250.000 rupiah per dag.

 

U overnacht in een grote tent bij Bukit Lawang. Het is mogelijk dat u in drukke periodes deze tent deelt met meerdere personen. Er ligt een matje op de grond en indien gewenst huurt u een slaapzak. Er zijn geen sanitaire voorzieningen.

 

Overnachting in de jungle.

Inclusief lokale gids, eenvoudige lunch en diner

Dag 2 Jungletrek - Bukit Lawang

Na een bijzondere nacht in de jungle gaat u het gebied verder verkennen op de weg terug naar uw hotel. Neem waterschoenen of slippers mee voor de stukken door de rivier. Hopelijk laten de orang-oetans zich weer zien vandaag. Aan het einde van de middag komt u aan bij uw hotel in Bukit Lawang.

 

Inclusief lokale gids, eenvoudig ontbijt en lunch

 

 

Einde van een prachtige reis!

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën