Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds
terug naar het overzicht

Reismodule Hagelwitte stranden en Minangkabau

In Bukittinggi geniet u van een heerlijke Padang maaltijd.  Even de benen strekken in het Karbouwengat en dan bijkomen met een kopje Sumatraanse koffie. Vergeet de Harau kloof niet! De reis wordt afgesloten op een hagelwit zandstrand op een eiland voor de kust van Padang.

Wat maakt deze reis bijzonder
Wandelen in de Harau vallei
Gezellige stad Bukittinggi
Fietsen in de omgeving
Renee3
Renée
Indonesië blijft voor mij een geweldig land, ook met de kinderen. Ik kan je helpen met de perfecte familiereis!
Reisduur: 7 dagen / 6 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

De reis van dag tot dag: Hagelwitte stranden en Minangkabau

Sumatra

Dag 1      Bukittinggi

Dag 2      Bukittinggi

Dag 3      Bukittinggi

 

Dag 4      Harau Vallei

Dag 5      Padang

Dag 6      Padang

Dag 7      Vertrek Padang

100% maat werk

Dag 1 Padang - Bukittinggi

Twee mooie routes op weg naar Bukittinggi

Indonesie-Sumatra-bukittinggi-huis17(8) fietsen (9) DSC01193_goq5lm(8)

De komende dagen heeft u de beschikking over een privé-busje met chauffeur. Het reizen met een privé-busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige eiland Sumatra. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt. Eventueel kunt u ook een gids erbij inhuren. De meeste chauffeurs spreken alleen Bahasa Indonesia. Een gids spreekt Nederlands of Engels en vertelt u tijdens de reis allerlei wetenswaardigheden. Het verrijkt uw rondreis, u zult veel meer leren en te weten komen over het land.

 

Vanuit Padang zijn er 2 verschillende routes waar u uit kunt kiezen. De één wat langer dan de ander. Allereerst de korte route door de mooie Anay-vallei. In het dorpje Kiambang maken ze prachtige doeken, een leuke souvenir als er nog ruimte over is in uw koffer. Langs de route stopt u voor een uitzicht op de Anay-waterval. U bent ongeveer 3 uur onderweg. De langere route laat u het kratermeer van Maninjau zien. De tocht ernaartoe is al een belevenis. Via 44 haarspeldbochten rijdt u naar het Maninjau-meer. Het is een helderblauw meer omringd door groene heuvels, het lijkt wel een ansichtkaart. Lunchen kan in het restaurant met uitzicht op het meer. Hierna door naar Bukittinggi.

 

Informatie Bukittinggi:

In dit gebied wonen de Minangkabau, één van de meest bijzondere bevolkingsgroepen van Sumatra. De Minangkabau zijn matriarchaal georganiseerd, wat betekent dat de familielijn en het bezit via de vrouwelijke lijn wordt bepaald. De vrouwen zijn de baas! Dit komt maar op weinig plekken in de wereld voor. In de omliggende dorpjes ziet u de tradionele Minangkabauhuizen met puntdaken in de vorm van buffelhoorns. Er rijden veel paard en wagens door Bukittinggi dus stap in en maak een ritje door de stad.

 

Als u geluk heeft is er 's avonds een Minangkabause dansvoorstelling waar u naartoe kunt. Sluit de dag af met een heerlijke rendang (rundvlees) in restaurant Turret. Eigenaresse Nita houdt graag een plekje vrij.

 

Overnachting in Bukittinggi.

Inclusief privébusje met chauffeur

Dag 2 Bukittinggi

Op de fiets verkent u de omgeving van Bukittinggi. Het is een hele leuke manier om in contact te komen met de vriendelijke inwoners van dit gebied. U wordt naar het dorpje Kota Baru gebracht en stapt op uw mountainbike. Fietsend ontdekt u de dorpjes en maakt u kennis met de Minangkabau. U stopt bij een zilversmid, een traditionele weverij en drinkt een lekker bakje Sumatraanse koffie in één van de koffiehuizen. Aan het einde van de fietstour wordt u teruggebracht naar uw hotel. U bent ongeveer 4 uur onderweg afhankelijk van het aantal stops. Het is voor iedereen goed te doen. Als u zelf geen gids bij u heeft tijdens de reis dan kunt u een lokale gids inhuren voor een dagje. Of volg uw chauffeur die met het busje vooruit rijdt. Inbegrepen: fietshuur.

 

Er is genoeg te zien en beleven in de omgeving van Bukittinggi. Bijvoorbeeld de prachtige Ngarai-kloof, die Bukittinggi in tweeën snijdt. Een leukere naam is: Karbouwengat. Van bovenaf kunt u mooie foto's maken en als u er de tijd en conditie voor heeft is de wandeling door de canyon een echte aanrader. Even verderop ligt Kota Gadang, de zilverstad in deze regio. Zin om even te benen te strekken? Een mooie wandeling start bij de kloof en eindigt bij Kota Gadang. Het is een prachtige omgeving waar u doorheen loopt. U stapt weer in het busje en rijdt verder naar het mooie Singkarak kratermeer. De route loopt langs het kratermeer en zorgt voor ideale fotomomenten. Geniet van de lunch in één van de restaurantjes langs het meer of huur een bootje en ga het meer op. Dan richting Pagaruyung waar een bijzonder paleis staat, gebouwd in Minangkabau-stijl. Op de terugweg rijdt u langs kleine traditionele dorpjes. Zin in koffie? Stop dan in Sungai Tarab, waar ze een heerlijk Sumatraans bakje koffie voor u klaarmaken. Terug in Bukittinggi stopt u bij de Sumatraanse Big Ben ook wel de Jam Gadang genoemd. En vergeet onze Hollandse roots niet bij Fort de Kock. Er staat nog een kanon op het terrein en u heeft er een prachtig uitzicht over de stad.

 

Overnachting in Bukittinggi.

Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur, fietstocht

Dag 3 Bukittinggi

Tip! Overal in Bukittinggi ziet u paard-en-wagens rijden. Leuk om een ritje mee door de stad te gaan maken. Dus kies een mooie wagen uit en stap in. De chauffeur laat u de leukste plekjes zien. Ga bijvoorbeeld naar het uitzichtpunt op de Ngarai-kloof ook wel 'Karbouwengat' genoemd. Hierna naar Fort de Kock voor wat Hollandse historie. En als laatste terug naar het centrum voor een kijkje bij de Big Ben en een bezoek aan de markt (op woensdag, zaterdag en zondag) om een appeltje te kopen voor het paard, als dank.

 

Overnachting in Bukittinggi.

Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Dag 4 Bukittinggi - Harau Vallei

Dieren, een waterval en heel veel groen

Indonesie-Sumatra-Bukittinggi-huizen4(8) Indonesie-Sumatra-Harauvallei21(8) Indonesie-Sumatra-haraukloof-trek2(8)

Via het dorp Payakumbuh rijdt u naar het hart van de Harau Vallei. Een leuke stop onderweg is bij een mooie waterval. In dit gebied leven aapjes, hagedissen, makaken, vogels en vlinders dus kijk goed om u heen. De weg wordt steeds slechter, maar de omgeving steeds mooier. Over een prachtige weg langs de bergwand bereikt u de Harau Vallei. De tocht duurt zonder stops ongeveer 5 kwartier.

 

Informatie Harau Vallei:

Midden tussen de rijstvelden met links en rechts enorm hoge rotswanden, daar ligt de homestay waar u verblijft. Het is een fantastische locatie! Pak (dat betekent: meneer) Ikbal en zijn vrouw Noni zorgen ervoor dat u hier nooit meer weg wilt. Geniet van de mooie natuur, de rust en het lokale leven.

 

Samen met een gids loopt u door de rijstvelden. U ziet de mensen aan het werk en geniet van de kleurrijke vlinders die rondvliegen. De wandeling start en eindigt bij de homestay waar u verblijft. De gids neemt u mee op ontdekking door de Harau Vallei. Hij spot de mooiste dieren en laat u kennis maken met de lokale bevolking. Onder één van de watervallen ligt een kristalheldere waterpoel. Even tijd voor wat verkoeling!

 

Overnachting in Harau Vallei.

Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur, wandeling met lokale gids

Dag 5 Harau Vallei - Padang

Via Bukittinggi rijdt u naar het kratermeer van Maninjau. Een mooi uitzicht over het meer heeft u bij Puncak Lawang, een leuke fotostop onderweg. Het helderblauwe meer van Maninjau is omringd door groene heuvels. Wat een plaatje! Het is een perfecte lunchstop voor vandaag. Rondom het meer zijn meerdere restaurantjes te vinden. Na de lunch rijdt u via 44 haarspeldbochten omhoog, kijk goed om u heen want er wonen aapjes langs de weg en in de bomen. Daarna door naar Padang.

 

Informatie Padang:

De grootste haven van West-Sumatra, die ligt in Padang. Van alles komt hier per boot aan of vertrekt weer. Koffie, kaneel, nootmuskaat maar ook rubber en textiel. Het is een drukte van belang in de haven. Voor de kust van Padang liggen prachtige idyllische eilanden. Onbewoonde paradijsjes!

 

Overnachting in Padang.

Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Dag 6 Padang

Snorkelen vanaf het parelwitte strand

Sumatra-Padang-strand(13)

Hagelwitte stranden, wuivende palmbomen en een azuurblauwe zee dat staat vandaag op het programma. Het wordt wel vroeg opstaan want u wordt al rond 7.00 uur opgehaald bij uw hotel.

 

De route naar Bungus Beach, waar de boot vandaan vertrekt, gaat door de bergen. Prachtige uitzichten op de grote schepen die in de haven liggen en de groene eilandjes voor de kust. Even stoppen om wat foto’s te maken. Bij een guesthouse in Bungus ligt de speedboot op u te wachten. Allereerst de eilanden Sikuai en Sironjong. U kunt hier heerlijk relaxen, zwemmen en snorkelen. Dus snorkel op en bewonder de onderwaterwereld. Wie weet zwemt er een zeeschildpad voorbij.

 

De volgende stop is Pagang eiland. Naast zwemmen en snorkelen kunt u hier als een echte local gaan vissen of een mooie wandeling maken over het eiland. Het is ook een perfecte plek voor de lunch. De laatste stop is bij Pasumpahan eiland. Bekend om haar prachtige koralen en kleurrijke vissen. De eilanden in dit gebied zijn nagenoeg onbewoond. Dus met de voeten in het zand op uw eigen eiland. Wat een heerlijk gevoel! Na deze heerlijke tocht vaart de boot terug naar Bungus Beach en wordt u naar uw hotel gebracht.

 

Inbegrepen bij deze privé-excursie; transfer, boothuur inclusief crew, lunchbox, snorkelmateriaal, vismateriaal (indien gewenst).

Indien het weer erg slecht is, kan deze excursie helaas niet doorgaan.

 

Overnachting in Padang.

Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur, boottocht

Dag 7 Vertrek Padang

U wordt opgehaald en gebracht naar de luchthaven van Padang.

Uw chauffeur neemt afscheid van u.

 

Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

 

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën