Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds
terug naar het overzicht

Familiereis Op zoek naar geheimen van Lombok & Gili Eilanden

Beginnen bij Senggigi en Gili Air. Watervallen en onbekende eilandjes zoals Bidara, Lampu en Kondo, toeristen zijn hier bijna niet. De natuur in bij Tetebatu, watervalletjes en rijstvelden. De reis eindigt met uitrusten, aan het strand van Gili Asahan.

Wat maakt deze reis bijzonder
Snorkelen tussen alle kleuren
Schildpadden spotten
Verfrissende watervallen
Renee3
Renée
Indonesië blijft voor mij een geweldig land, ook met de kinderen. Ik kan je helpen met de perfecte familiereis!
Reisduur: 13 dagen / 12 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

De reis van dag tot dag Op zoek naar de geheimen van Lombok

Dag 1      Aankomst Senggigi

Dag 2      Senggigi

Dag 3      Gili Air

Dag 4      Gili Air

Dag 5      Senaru

Dag 6      Senaru

Dag 7      Labuan Pandan

 

 

Dag 8      Labuan Pandan

Dag 9      Tetebatu

Dag 10    Tetebatu

Dag 11    Gili Asahan

Dag 12    Gili Asahan

Dag 13    Vertrek Gili Asahan

100% maat werk

Dag 1 Praya - Senggigi

U wordt van de luchthaven opgehaald en naar uw hotel in Senggigi gebracht (transfer).

 

Informatie Senggigi:

Aan de westkust van Lombok ligt het plaatsje Senggigi. Prachtige witte stranden, palmbomen en een gezellig druk centrum. Er is hier genoeg keus aan restaurants, bars en winkels. De meeste hotels liggen aan het strand waar het heerlijk vertoeven is. Op zoek naar wat meer rust? Neem dan een taxi naar het strand bij Mangsit of Klui, net ten noorden van Senggigi. Vlakbij Senggigi staat de Batu Bolong tempel, gelegen aan de zee. De zonsondergang vanaf deze hindoeïstische tempel is prachtig.

 

Overnachting in Senggigi.

Inclusief transfer

Dag 2 Senggigi

Kennismaken met de originele bewoners van Lombok

DSC_0007_ib5px2(8) Indonesie-Lombok-Senggigi71shutterstock_88906042(8)

Er is van alles te zien en beleven in de omgeving van Senggigi. Reserveer een excursie via onze agent op Lombok of via één van de vele lokale agenten in het centrum van Senggigi.

Iets ten zuiden ligt Cakranegara waar u een bezoek kunt brengen aan het Mayura Waterpaleis. Hier woonde vroeger een Balinese koning. Het is tegenwoordig een enorm park met een prachtige vijver vol met lotussen. Aan de overkant van Mayura ligt de grootste en één van de meest indrukwekkende tempels van Lombok, Pura Meru. Verder het binnenland in ligt het authentieke Sasakdorp Batu Kumbung. Maak hier kennis met de originele bewoners van Lombok en hun gebruiken.

 

Even verderop staat het Narmada-paleis, waar vroeger een Balinese koning woonde. Het paleis is omringd door prachtige tuinen, fonteinen en tempels. In Lingsar staat middenin de rijstvelden een bijzonder tempelcomplex, gebouwd voor dezelfde koning. Vergeet niet om vandaag een sarong mee te nemen om de schouders en knieën te bedekken. U leest het al, er zijn op Lombok genoeg plekken om cultuur op te snuiven. Er is gelukkig ook voldoende tijd voor het bouwen van zandkastelen op het strand of een duik in het zwembad bij uw hotel.

 

Overnachting in Senggigi.

Inclusief ontbijt

Dag 3 Senggigi - Bangsal - Gili Air

U wordt bij uw hotel in Senggigi opgehaald en naar de haven in Bangsal gebracht (transfer).

U vaart met een lokale boot naar Gili Air. U gaat per paard en wagen (cidomo) naar uw hotel op Gili Air, u regelt dit ter plekke.

 

Informatie Gili Air:

Het is de perfecte afsluiting of begin van een reis. Een verblijf op één van de idyllische Gili-eilanden voor de kust van Lombok: Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan. Denk aan witte stranden, wuivende palmbomen, kleurrijke vissen en schildpadden. Het eilandgevoel begint al bij aankomst. Er is geen pier dus de boot meert aan in de branding. Voeten enkeldiep in het water en u loopt zo het strand op. Op de Gili’s rijden geen auto’s dus iedereen maakt gebruik van een fiets, paard en wagen of gaat te voet het eiland over.

 

Gili Air ligt het dichtst bij de kust. Hier wonen dan ook de meeste mensen. Ernaast ligt Gili Meno, het kleinste van de drie. Gili Trawangan is het drukste eiland met de meeste hotels, restaurants en barretjes.

 

Gili Air wordt steeds meer ontdekt door reizigers. Er is dan ook genoeg keus in hotels en restaurants. Huur een fiets en verken het eiland. Rondom het eiland is snorkelen een echt avontuur onder water. Snorkel op en kopje onder. Wie spot de eerste schildpad? Boek een boottochtje om de andere eilanden te ontdekken en meer prachtige snorkel- en duiklocaties. Niks moet, alles mag.

 

Overnachting op Gili Air.

Inclusief ontbijt, transfer, bootovertocht

Dag 4 Gili Air

Indonesie-Lombok-onderwater-shutterstock_379503217(8) Lombok Strand Gili Trawangan Indonesie-Lombok-onderwater55(8)

Genieten van zon, zee en strand!

 

Overnachting op Gili Air.

Inclusief ontbijt

Dag 5 Gili Air - Bangsal - Senaru

U gaat per paard en wagen (cidomo) naar de haven van Gili Air, u regelt dit ter plekke. U vaart met een lokale boot naar het 'vasteland' van Lombok.

De komende dagen heeft u de beschikking over een privé-busje met chauffeur. Het reizen met een privé-busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige eiland Lombok. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt. Eventueel kunt u ook een gids erbij inhuren. De meeste chauffeurs spreken alleen Bahasa Indonesia. Een gids spreekt Nederlands of Engels en vertelt u tijdens de reis allerlei wetenswaardigheden. Het verrijkt uw rondreis, u zult veel meer leren en te weten komen over het land.

 

U maakt een mooie rit naar Senaru. Vergeet niet te stoppen bij Malimbu Hill. U heeft hier een prachtig uitzicht over de Gili-eilanden en misschien ziet u zelfs de Mount Agung op Bali in de verte. Vergeet ook niet om goed om u heen te kijken want de kans is groot dat er aapjes door de bomen slingeren. Daarna dwars door de bergen naar het plaatsje Senaru aan de voet van Mount Rinjani.

 

Informatie Senaru:

Het traditionele dorp Senaru is vaak het uitgangspunt voor de beklimming van de Rinjani vulkaan. Maar ook als u niet van plant bent om de vulkaan te beklimmen is het een mooie omgeving om te verblijven. Mount Rinjani is de op één na hoogste vulkaan van Indonesië. Voor de inwoners van Bali en Lombok is het een heilige plaats. Er worden dan ook vaak offers gebracht naar het spectaculaire kratermeer Segara Anak. In de omgeving van Senaru kunt u gaan wandelen, genieten van prachtige uitzichten, verkoeling zoeken bij één van de watervallen of relaxen bij het zwembad van uw hotel.

 

Overnachting in Senaru.

Inclusief ontbijt, bootovertocht, privé-busje met chauffeur

Dag 6 Senaru

De grootste waterval en de Rinjani vulkaan bewonderen

Indonesie-Lombok-rinjanuvulkaan4 gekocht shutterstock_290961791rinjani lombok(8)

In de omgeving van de Rinjani vulkaan vindt u een paar prachtige watervallen. De grootste is de Sendang Gile waterval. Onderweg ziet u waarschijnlijk aapjes spelen en slingeren van boom naar boom. Via 300 traptreden loopt u naar beneden door het tropische regenwoud. Het water klettert van zo’n 50 meter hoogte naar beneden. De fijne nevel die ervan afkomt werkt heerlijk verfrissend. Nu kunt u kiezen: of u gaat via dezelfde weg weer terug, inderdaad 300 traptreden omhoog, of u wandelt verder naar de Tiu Kelep waterval. Het is een aardige klim maar zeker de moeite waard. Entreegeld voor de waterval betaalt u ter plaatse. Neem voldoende water mee want er zijn geen winkeltjes.

 

Overnachting in Senaru.

Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Dag 7 Senaru - Labuan Pandan

De afgelopen dagen nog niet bij de Sendang Gile waterval geweest? Dan is er in de ochtend nog voldoende tijd om naar deze prachtige waterval te gaan. Daarna verder naar Labuan Pandan.

 

Informatie Labuan Pandan:

Vanuit het kleine dorpje Labuan Pandan kunt u verschillende eilanden (gili’s) voor de kust bezoeken. Op een half uurtje varen liggen eilandjes zoals Gili Lampu, Gili Pasir, Gili Bidara en Gili Kondo met een prachtige onderwaterwereld.

 

Overnachting in Labuan Pandan.

Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Dag 8 Labuan Pandan

Waterratten kunnen vandaag hun hart ophalen. Boek ter plaatse een boottocht en vaar langs de verschillende eilanden voor de kust. Vergeet niet om vanuit het hotel alvast een lunchpakket mee te nemen zodat u kunt picknicken op één van de eilanden. De eerste stop is Gili Pasir, een mini eilandje van 4 x 4 meter. Altijd al uw eigen idyllische eiland willen bezitten? Dit is uw kans. Vergeet niet een foto te maken helemaal alleen op uw eigen eiland. Daarna door naar Gili Kondo. Hier wordt nieuw koraal geplant om zo de natuur een handje te helpen. Gili Bidara is de laatste stop van vandaag. Voor de kust zwemmen vele kleurrijke vissen. Wie vindt Nemo als eerste?

 

Overnachting in Labuan Pandan.

Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Dag 9 Labuan Pandan - Tetebatu

Wandelen door het groen en de Sasakdorpen

Indonesie-Lombok-wandelen-sawah(13)

Van verlaten eilandjes aan de kust naar het groene Tetebatu in het binnenland. Onderweg komt u de “giant trees" tegen, enorme bomen langs de weg. Een leuke fotostop! De weg vervolgt het binnenland in waar u kunt stoppen in Limbungan, een Sasakdorp. Een ontzettend slechte weg leidt u de berg op. U herkent een Sasakhuis aan het puntdak van riet. Het is erg leuk om even door het dorp te wandelen om te zien hoe de Sasak leven, het echte Lombok. Dan via dezelfde slechte weg weer naar beneden en dan door naar Tetebatu. U bent ongeveer 6 uur onderweg vandaag.

 

Informatie Tetebatu:

Rijstvelden, tabaksplantages, watervallen en groen. Dat is Tetebatu, gelegen aan de voet van de vulkaan de Rinjani. Hier geen klamme handjes en zweetdruppels op het voorhoofd. Door de ligging is het hier een stukje koeler dan in de rest van Lombok. In de omgeving kunt u mooie wandelingen maken, onder andere naar een waterval. Er zijn ook veel rijstvelden in de omgeving, u bent in een mooi, groen deel van Lombok.

 

Overnachting in Tetebatu.

Inclusief ontbijt, privébusje met chauffeur

Dag 10 Tetebatu

Een hele dag de tijd om de omgeving te verkennen. Wandel door de rijst- en tabaksvelden en geniet van de rust. Zin in wat actievers? Wandel dan naar de waterval in het nationale park. Het is een pittige wandeling maar met een normale conditie goed te doen. En de beloning? Een verfrissende douche onder de waterval. Onderweg kunnen er zo maar een paar aapjes voorbij schieten. Slingerend door de bomen. Het heet hier dan ook niet voor niks het apenbos.

 

Overnachting in Tetebatu.

Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Dag 11 Tetebatu - Tawun - Gili Asahan

Naar de kust in het zuidwesten van Lombok. Onderweg zijn er genoeg leuke stops te maken. Bijvoorbeeld in Narmada. Hier staat het Narmada-paleis, waar vroeger een Balinese koning woonde. Het paleis is omringd door prachtige tuinen, fonteinen en tempels. Een leuke stop! Even verderop in Lingsar staat een bijzonder tempelcomplex. Gebouwd voor dezelfde koning middenin de rijstvelden. Vergeet niet een sarong mee te nemen om de schouders en knieën te bedekken. Onderweg komt u ook een aantal Sasakdorpjes tegen mocht u dit nog niet eerder tijdens de reis bezocht hebben. De rit eindigt in Tawun.

Uw chauffeur neemt afscheid van u.

U vaart met een lokale boot van Tawun naar Gili Asahan.

 

Informatie Gili Asahan:

Het is een klein paradijsje in zuidwest Lombok, Gili Asahan. Een onontdekt eiland met idyllische witte stranden, wuivende palmbomen en azuurblauwe zee. Genieten van rust en de onderwaterwereld. Niks moet, alles mag. Vanaf de haven in Sekotong/Tawun vaart u in ongeveer 30-45 minuten naar het eiland.

 

Overnachting op Gili Asahan

Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur, bootovertocht

Dag 12 Gili Asahan

Lekker snorkelen

Indonesie-Lombok-binnenland-jongetje(8) DSC05259(8)

Niks moet, alles mag. Dat is het motto voor vandaag. Het is een klein eiland en in ongeveer 2 uur loopt u het eiland rond. Voor de deur van het hotel loopt u zo de zee in om te snorkelen. Er is genoeg te zien onder water. Daarnaast kunt u gaan kajakken, duiken of met een boottocht mee om de andere gili's (eilanden) te ontdekken.

 

Overnachting op Gili Asahan.

Inclusief ontbijt

Dag 13 Gili Asahan - Tawun - Praya

U vaart weer terug naar het vasteland met een lokale boot van Gili Asahan naar Tawun.

U wordt bij de haven in Tawun opgehaald en naar de luchthaven gebracht (transfer).

 

Inclusief ontbijt, bootovertocht, transfer

 

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën