Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds
terug naar het overzicht

Familiereis Jungle-avontuur en strandpret

Oog in oog staan met een orang-oetan en een douche krijgen van een olifant. Een reis vol bijzondere ervaringen die eindigt onder een palmboom op het prachtige strand van Langkawi.

Wat maakt deze reis bijzonder
Olifanten wassen
Kanoën op het Tobameer
Strandpret op Langkawi
Chantal en dochter
Chantal
Zelf reis ik graag en regelmatig met mijn kinderen naar 'mijn' Indonesië. Benieuwd naar mijn reisavonturen met de kids?
Reisduur: 19 dagen / 18 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

De reis van dag tot dag: Jungle-avontuur en strandpret

Sumatra

Dag 1   Aankomst Medan

Dag 2   Tangkahan

Dag 3   Tangkahan

Dag 4   Tangkahan

Dag 5   Bukit Lawang

Dag 6   Bukit Lawang

Dag 7   Bukit Lawang

Dag 8   Brastagi

Dag 9   Tobameer

Dag 10 Tobameer

Dag 11  Tobameer

West-Maleisië

Dag 12  Kuala Lumpur

Dag 13  Kuala Lumpur

Dag 14  Langkawi

Dag 15  Langkawi

Dag 16  Langkawi

Dag 17  Langkawi

Dag 18  Langkawi

Dag 19  Vertrek Langkawi

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Medan

U wordt bij de luchthaven van Medan opgehaald en in ongeveer 1,5 tot 2 uur naar uw hotel in Medan gebracht.

 

Informatie Medan:
U kunt alvast het centrum van Medan gaan verkennen of na de lange reis lekker relaxen bij het zwembad van uw hotel.

 

Overnachting in Medan.
Inclusief transfer

Dag 2 Medan - Tangkahan

Langs de oliepalm- en rubberplantages naar de olifanten

Tangkahan, olifanten wassen (14)

U wordt opgehaald voor een transfer naar Tangkahan. Dit is ongeveer 6 uur rijden langs oliepalm- en rubberplantages. Het wegdek verkeert in zeer slechte staat. U rijdt langs vele eenvoudige dorpjes waarvan de bewoners nog nauwelijks gewend zijn aan toeristen.

 

Informatie Tangkahan:
De jungle van Tangkahan is onderdeel van het Gunung Leuser National Park. Het is een bijzonder gebied. Via een hangbrug steekt u de rivier over naar uw hotel. Er zijn jongens die uw koffer kunnen dragen of u laat uw grote bagage achter in Medan en neemt een kleine rugzak mee. De accommodatie is eenvoudig. Er is alleen koud water en bij het toilet staat een bakje om door te spoelen. “Back to basic” dus maar wel een echte jungle-ervaring. Er is elektriciteit tussen 18.00-24.00 uur. In de kamers is een klamboe aanwezig. Tangkahan is puur en ongerept. Het is de plek om kennis te maken met de Sumatraanse olifant. Orang-oetans worden hier ook weleens gespot dus wie weet heeft u geluk.

Overnachting in Tangkahan.
Inclusief ontbijt en transfer

Dag 3 Tangkahan

Een groepje olifanten in Tangkahan wordt getraind als werkolifant. De tamme olifanten worden ingezet om boomstammen te verplaatsen maar ook om de omliggende dorpen voor wilde olifanten te beschermen. De olifanten vinden het heerlijk om vervolgens te badderen. En u mag daarbij helpen! De olifant ligt in het water, u krijgt een borstel in uw handen en u gaat aan het werk. De olifanten genieten hier echt van, ze sluiten hun ogen en blijven rustig liggen. Als bedankje geven ze u graag een olifanten douche met hun slurf. Een trosje bananen lusten ze ook wel. Het is een bijzondere ervaring om zo dicht bij deze prachtige dieren te zijn.

 

Is het tochtje naar uw hotel te snel voorbij? Blijf dan nog maar even zitten en dobber verder de rivier naar de waterval. Even relaxen en bijkomen van alle indrukken van vandaag. Een betere plek voor de lunch is er niet. Neem vanuit uw hotel een lunchpakketje mee. En vergeet uw zwemkleding niet.

Overnachting in Tangkahan.
Inclusief ontbijt, olifanten wassen en tuben

Dag 4 Tangkahan

Op avontuur in de jungle

IMG_2408_6eett7(8) IMG_0690_93in5g(8) DSC_0758_x1pzwh(8)

In Tangkahan ervaart u de echte jungle. Samen met een gids gaat u op avontuur door de jungle, want naast de olifanten is er nog veel meer te zien hier. Prachtige vlinders, gibbons, makaken en soms een orang-oetan. Als u gelukt heeft ziet u ze allemaal. Naast dieren ziet u hier ook veel bijzondere bloemen en planten. De lokale inwoners gebruiken voor elk kwaaltje een andere plant. De gids kan er meer over vertellen. U loopt 2,2 kilometer en bent ongeveer 2,5 uur onderweg. De trekking is voor het hele gezin goed te doen.

 

Overnachting in Tangkahan.
Inclusief ontbijt en trektocht door de jungle

Dag 5 Tangkahan - Bukit Lawang

U rijdt een stukje dezelfde weg terug en buigt vervolgens af naar het orang-oetanreservaat Bukit Lawang bij Bohorok. Het is 4 uur rijden, beter gezegd: hobbelen, van Tangkahan naar Bukit Lawang. U reist per fourwheeldrive (vanwege de slechte weg), met chauffeur. U rijdt door een landelijk gebied.

 

Informatie Bukit Lawang:
Oog in oog met een orang-oetan. Er zijn maar weinig plekken op de wereld waar deze bijzondere dieren in het wild te spotten zijn. Een kwart van de orang-oetans leeft op Sumatra. De orang-oetans in dit gebied werden de afgelopen jaren bevrijd uit gevangenschap en voorbereid op een leven in het wild zodat ze weer voor hun eigen eten kunnen zorgen. Het hotel ligt aan de rand van de jungle aan het riviertje de Bohorok. Dat is pas bijzonder, gewekt worden door de junglegeluiden. Regelt u ter plaatsen een gids en wandel vanuit het hotel over de eco-trail langs de vele fruitbomen, palmen en rubberbomen. Want hoe wordt rubber eigenlijk gemaakt? En waar groeit een ananas? Tip! Vlakbij het hotel is een kindertehuis, gerund door een Nederlands/Indonesisch stel. Het Rubberboomspaarplan is een leuke manier om voor een vast inkomen te zorgen. Voor maar € 12,50 per boom steunt u het kindertehuis.

 

Overnachting in Bukit Lawang.
Inclusief ontbijt en transfer per jeep

Dag 6 Bukit Lawang

Slingerende apen om je heen

Foto's Renee 010(8) Indonesie-orangoetan22(8)

Vandaag is het tijd geworden om de orang-oetans te gaan spotten in het Gunung Leuser National Park. De apen zijn ’s ochtends het meest actief dus dat wordt vroeg opstaan. De gids laat u de beste plekken zien in de dichtbegroeide jungle. Naast de orang-oetans ziet u om u heen kleurrijke bloemen, planten en vogels. Trek goede schoenen aan wat het kan soms steil en glibberig zijn. De trekking duurt ongeveer 3 uur.

 

Overnachting in Bukit Lawang.
Inclusief ontbijt en trektocht naar de orang-oetans

Dag 7 Bukit Lawang

Bij uw hotel staat de becak u al op te wachten. Een becak is een typisch Indonesisch vervoermiddel, een fietstaxi. Stap in en de chauffeur neemt u mee langs het platteland van Bukit Lawang. Er wordt onderweg vaak gestopt, bijvoorbeeld bij een rubberplantage. Want hoe wordt rubber eigenlijk gemaakt? Ook de rijstvelden zijn indrukwekkend om te zien. Want hoe groeit rijst tot de korrel die we allemaal kennen? Het wordt tijdens deze tour allemaal uitgelegd. De vele kruiden die wij in Nederland gebruiken groeien hier in de tuin. Kruiden zoals gember, kruidnagel en kardemom, maar ook medicinale kruiden vindt u hier.

 

Een verfrissende slok water uit een kokosnoot maakt uw dag helemaal goed. U sluit de tour af met een heerlijk diner bij een lokale familie. Alles wat u die dag heeft ontdekt staat voor u klaar op tafel. Selamat makan! De excursie is privé en duurt ca. 4 uur.

 

Inclusief: vervoer per gemotoriseerde becak met chauffeur, lokale gids, kokosnoot, lokaal diner.

 

Overnachting in Bukit Lawang.
Inclusief ontbijt en tour per becak

Dag 8 Bukit Lawang - Brastagi

De komende dagen heeft u de beschikking over een privé-busje met chauffeur. Het reizen met een privé-busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige eiland Sumatra. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt. In ongeveer 4 uur rijdt u terug naar Medan. Even een stop om de benen te strekken en te lunchen. Dan door naar Brastagi in de Karo -hooglanden. Onderweg komt u langs het Karo-Batakdorpje Peceren, waar mooi versierde huizen staan. U bent vandaag zo'n 7 uur onderweg.

 

Informatie Brastagi:
Even geen klamme handjes van de warmte maar een koel briesje. Hooggelegen tussen de vulkanen Sibayak en Sinabung ligt het dorpje Brastagi. Er wordt hier van alles verbouwd op het land wat vervolgens op de lokale markt wordt verkocht. Leuk om even rond te snuffelen over de fruit- en groentemarkt en om wat fruit te proberen die wij in Nederland niet kennen.

 

Overnachting in Brastagi.
Inclusief ontbijt en privé-busje met chauffeur

Dag 9 Brastagi – Tobameer

De kletterende waterval Si Piso-Piso

Sumatra-Tobameer-meerzicht(8) IMG_0185-2CRiebroek(8) Batakhuis 2(8)

Door de bergen rijdt u naar het prachtige Tobameer. Het meer ligt er prachtig bij dus genoeg momenten om wat foto's te maken van bovenaf. Dokan komt u vandaag als eerste tegen, een traditioneel Karo-Batakdorpje. Even wat verkoeling nodig? Stop dan bij de Si Piso-Piso waterval. Van 120 meter hoogte klettert het water naar beneden. Het is dan ook één van de hoogste watervallen van Indonesië. Het is best een pittige wandeling. Via een kronkelpaadje naar beneden bereikt u het punt waar de waterval de grond raakt. De nevel zorgt gelukkig voor wat verkoeling en het uitzicht is het waard. Een verderop ligt Pematang Purba. Dit plaatsje is tegenwoordig een openluchtmuseum waar het prachtig versierde huis van de koning staat.

 

Hierna door naar het Tobameer. U bent vandaag ongeveer 5,5 uur onderweg. U vaart per ferry over naar het eiland Samosir in het mooie vulkanische Tobameer. Uw chauffeur blijft bij u op het eiland.

 

Informatie Tobameer, Samosir:
Het hotel waar u verblijft ligt aan het Tobameer op Samosir eiland. De Bataks wonen op dit eiland, een zeer muzikaal volk. Als u geluk heeft is er in de avond een Batak-voorstelling. Vraag ernaar bij uw hotel. Ze spelen de leukste en vrolijkste liedjes, af en toe zelfs in het Nederlands. Wie zingt er mee?

 

Overnachting op het eiland Samosir.
Inclusief ontbijt, ferry-overtocht en privé-busje met chauffeur

Dag 10 Tobameer

Het eiland Samosir kan op verschillende manieren verkend worden. Wandelend in de omgeving van uw hotel kunt u al een aantal Batak-dorpen bezoeken. Huur een fiets of ga er met uw eigen busje op uit om de rest van het eiland te verkennen. Onderweg ziet u de typische Batakhuizen, herkenbaar aan het zadelvormige dak en prachtige houtsnijwerk. De graftombe van koning Sidabutar staat in het plaatsje Tomok en in Panghuraran vindt u de heetwaterbronnen van het eiland. In Lumbun Suhi Suhi staan de inwoners bekend om de prachtige handgeweven doeken die zij maken. Een leuk souvenir voor thuis. Vergeet onderweg niet om te stoppen bij het “Panorama of Lake Toba”. De naam zegt het al, hier heeft u het mooiste uitzicht over het meer.

 

Overnachting op het eiland Samosir.
Inclusief ontbijt en privé-busje met chauffeur

Dag 11 Tobameer

Het Tobameer kunt u natuurlijk het beste ontdekken vanaf het water. U kunt met een kano het grootste kratermeer ter wereld bedwingen. Het is gelukkig een rustig meer zonder al te veel golven, dus u komt gemakkelijk vooruit in de kano. U kunt kiezen uit één- en tweepersoonskano's. Het is ook heerlijk om te zwemmen in het meer dus af en toe kopje onder is geen straf.

 

Overnachting op het eiland Samosir.
Inclusief ontbijt en privé-busje met chauffeur

Dag 12 Tobameer – Kuala Lumpur

Aziatische drukte en moderne wolkenkrabbers bij elkaar

KualaLumpur-twintowers-overview Maleisie-KualaLumpur-colonialbluehouse

Terug naar het vasteland (per ferry). Via een route langs oliepalm- en rubberplantages rijdt u in ongeveer 4 uur terug naar de luchthaven van Medan. Hier neemt uw chauffeur afscheid van u. U vliegt naar Kuala Lumpur. Bij de luchthaven van Kuala Lumpur wordt u door onze vertegenwoordiger opgewacht en in ruim 1 uur naar uw hotel in Kuala Lumpur gebracht.

 

Informatie Kuala Lumpur:
Een bruisende metropool! De stad Kuala Lumpur is een mix van typisch Aziatische drukte en moderne wolkenkrabbers en shopping malls. De Petronas Twin Towers domineren de skyline van Kuala Lumpur. Wilt u naar de top? Bestel de tickets alvast online dan weet u zeker dat u naar binnen kan. De torens zijn geopend van dinsdag t/m zondag van 09.00-21.00 uur. Vlakbij de torens ligt het mooie KLCC Park waar u heerlijk in de schaduw rond kunt wandelen. Naast de ronddraaiende KL Menara Tower ligt het Bukit Nanas Forest Reserve. Een stukje jungle middenin de drukke stad. Het hoogtepunt, letterlijk, is de canopy-walk. U loopt over hangbruggen tussen de boomtoppen. Even weg van alle drukte.

 

Vergeet ook het gezellige Chinatown niet met haar knusse straatjes, winkeltjes en de avondmarkt op Petaling Street. U kunt hier ’s avonds heerlijk eten in één van de vele restaurantjes of bij de verschillende eetkraampjes. De wel bekende Hop-on-Hop-off bus rijdt ook in Kuala Lumpur rond. Het is de perfecte manier om in korte tijd veel van de stad te zien. Voor de locals rijden er gratis bussen door de stad; de paarse Go KL bussen. Hier mag u natuurlijk ook gebruik van maken.

 

Overnachting in Kuala Lumpur. 
Inclusief ontbijt, ferry-overtocht, busje met chauffeur, vlucht en transfer

Dag 13 Kuala Lumpur

Er is van alles te zien en beleven in Kuala Lumpur. Aan de rand van het KLCC Park staat het KL Aquaria. Honderden kleurrijke vissen, hongerige piranha’s, enorme haaien en slome schildpadden. U staat er hier met uw neus bovenop. Zin in snelheid en spanning? Stap dan in de achtbaan in het Berjaya Times Square Theme park. Middenin een overdekt winkelcentrum staan verschillende attracties, ideaal als het regent. Er is aan alle leeftijden gedacht dus plezier voor jong en oud. Picknicken aan het meer kan in de Lake Gardens, het grootste park van Kuala Lumpur. Huur een bootje en peddel over het meer of loop door het grootste vogelpark ter wereld. Er vliegen hier meer dan 5000 soorten vogels rond waaronder de bijzondere neushoornvogel.

 

Naast vogels zijn er ook honderden kleurrijke vlinders te zien in het nabij gelegen vlinderpark. Zin in een dagje waterpret? Net buiten de stad liggen twee waterpretparken; Sunway Lagoon en Taman Desa. Spectaculaire glijbanen, zwembaden en waterattracties. Een dag vol ‘fun in the sun’.

 

Overnachting in Kuala Lumpur.

Inclusief ontbijt

Dag 14 Kuala Lumpur - Langkawi

U wordt bij uw hotel in Kuala Lumpur opgehaald en naar Subang airport gebracht. Subang is een kleine luchthaven in Kuala Lumpur stad waar vandaan binnenlandse vluchten vertrekken. U vliegt naar Langkawi. U wordt door onze vertegenwoordiger bij de luchthaven van Langkawi opgewacht en naar uw hotel gebracht.

 

Informatie Langkawi:
Langkawi is het grootste eiland van de gelijknamige archipel. Een ideaal eiland voor families met kinderen. Denk aan wuivende palmbomen, witte zandstranden en een heerlijk zeebriesje. Langkawi is een perfect eiland om te relaxen maar er is ook genoeg te zien en beleven voor jong en oud. Niets moet en alles mag. Geen last van hoogtevrees? Neem dan de kabelbaan omhoog naar de “skybridge”, één van de langste hangbruggen ter wereld. Boven heeft u een prachtig uitzicht over Langkawi en de eilandjes in de omgeving. Verkoeling zoekt u bij de nabij gelegen Seven Falls. Het is een hele klim naar de bovenste waterval, maar daar kunt u heerlijk bijkomen in de waterpoel. Krokodillen kunt u zien op de krokodillenboerderij en de meest exotische vissen zwemmen rond in het aquarium van Langkawi.

 

Zelf op zoek gaan naar één van deze vissen kan bij het nabijgelegen eilandje Pulau Payar. De ideale plek om te snorkelen of duiken. Voor leuke winkels en restaurants kunt u het beste naar Pantai Cenang gaan. Verken Langkawi met een taxi, brommer of huurauto.

 

Overnachting op Langkawi. 
Inclusief ontbijt, transfers en vlucht

Dag 15 Langkawi

Kleurrijke vissen tijdens het snorkelen

Langkawi2582-strand(13)

Een aantal excursietips voor tijdens uw verblijf op Langkawi.

 

Snorkelexcursie Pulau Payar: Rondom dit eiland ligt prachtig koraal dus u loopt zo het water in om te gaan snorkelen. De kleurrijke visjes zwemmen in het rond, maar ook ongevaarlijke rif-haaien zwemmen u voorbij. Met de voeten in het zand geniet u van uw lunchpakket. Een leuke dag in het water. Bootovertochten, snorkelmateriaal en lunch zijjn inbegrepen.

 

Boottocht Mangrove and Eagle Feeding Experience: U stapt in en vaart door de ‘wetlands’ en mangrovebossen van Langkawi. Het is een prachtig natuurgebied met verborgen grotten, kleurrijke bloemen, watervogels en andere dieren. Vleermuizen ziet u ondersteboven hangen in de grot Gea Kelawar. Niet teveel lawaai maken anders worden ze wakker. Ook stopt u bij een fish farm en ontdekt u hoe verschillende vissoorten gekweekt worden. Spectaculair is het voeren van de adelaars. Er wordt wat vlees in het water gegooid en de adelaars duiken erop af. De boot vaart verder door het Kilim Geoforest Park. Links en rechts ziet u enorme kalkstenen rotsformaties. Indrukwekkend! Lunch is inbegrepen.

 

Langkawi Nature Cruise: Alle hens aan dek! Ga aan boord van een zeilschip en vaar rond de zuidelijke eilanden van Langkawi. Onderweg kunt u dolfijnen, vliegende vissen, pijlstaartroggen, apen en adelaars spotten. De elegante pijlstaartroggen kunt u zelfs met de hand voeren. De schipper gooit het anker uit en u kunt gaan zwemmen, zee-kajakken, verborgen grotten ontdekken, leren zeilen of heerlijk relaxen op het dek. Aan boord staat een vers bereide buffetlunch voor u klaar.

 

Sunset Dinner Cruise: De naam zegt het al. Onder het genot van een hapje en een drankje geniet u van de ondergaande zon. De boot vertrekt aan het einde van de middag en vaart langs de kust en de eilandjes rondom Langkawi. De boot deint over het water en u komt helemaal tot rust op het dek. Zin in wat verkoeling? Neem dan een duik in zee als het anker is uitgegooid. Er wordt een heerlijk barbecue diner voor u klaargemaakt op het dek. Samen met een wijntje, biertje, cocktail of softdrink kan de avond niet meer stuk. Het diner en de drankjes zijn inbegrepen.

 

Overnachting op Langkawi.
Inclusief ontbijt

Dag 16 - 18 Langkawi

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

 

Overnachtingen op Langkawi.
Inclusief ontbijten

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën