Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds
terug naar het overzicht

Reismodule Hoe leven ze op Bali?

Een nachtje slapen bij de lokale Balinees, hoe leven zij nou echt? Verblijf bij deze lieve mensen om zo te ervaren hoe het lokale leven er nou echt uit ziet.

Wat maakt deze reis bijzonder
Slapen bij een Balinese familie
Platteland van Bali
Rijstvelden
Renee3
Renée
Indonesië blijft voor mij een geweldig land, ook met de kinderen. Ik kan je helpen met de perfecte familiereis!
Reisduur: 2 dagen / 1 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

De reis van dag tot dag: Hoe leven ze op Bali?

Bali

Dag 1      Naar de homestay bij Balinese familie  

Dag 2      Homestay bij Balinese familie

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Mambal

Kennismaken met de Balinese familie en het platteland

jongetje(8) Gezintussenderijstvelden(24) bali-ossen-rijstvelden(8)

Vandaag en morgen heeft u de beschikking over een privé-busje met chauffeur. Het reizen met een privé-busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige eiland Bali. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt.

Tevens heeft u de beschikking over een gids. Een gids spreekt Nederlands of Engels en vertelt u tijdens de reis allerlei wetenswaardigheden. Het verrijkt uw rondreis, u zult veel meer leren en te weten komen over het land.

 

Mambal ligt op korte afstand van Ubud, op ongeveer een half uur rijden.

 

Informatie Mambal:

Maak kennis met het Balinese platteland. Eerst op de thee bij een Balinese familie om erachter te komen hoe een dag er voor hen uitziet. Dan terug naar de schoolbanken tijdens een bezoekje aan een lagere school (niet op zon- en feestdagen en tijdens schoolvakanties). Onderweg ziet u koeien aan het werk op de rijstvelden. Altijd al willen weten hoe cacao of vanille groeit? U komt er hier achter op één van de plantages waar kruidnagel, peper, koffie, vanille en cacao verbouwd wordt. Trek gekregen in de tussentijd? Snel terug naar de Balinese familie om een kijkje in de keuken te nemen. Er wordt een heerlijke lunch voor u klaargemaakt. Selamat makan!

 

Volle buiken? Dan is het tijd om door te reizen naar Mambal. Op een traditioneel woonerf staat een bed voor u klaar. Komang, uw gastvrouw, vertelt u meer over het woonerf en laat zien waar u mag slapen vanavond. De kamer in Balinese stijl heeft een open badkamer (geen warm water) en een patio waar u even kunt relaxen op kussens. De medebewoners van het woonerf lopen voorbij en zeggen ‘selamat sori’ ofwel ‘goedenmiddag’. Er wonen per woonerf 5 á 6 gezinnen van één familie en elk woonerf heeft z’n eigen tempeltje. ’s Avonds geniet u van een heerlijk Balinees diner op uw eigen patio. Geniet daarna van een gamelanconcert. Als er een tempelfeest of Balinese crematie ceremonie is mag u zeker aansluiten. U bent echt even onderdeel van een klein Balinees dorp.

 

Overnachting in Mambal.

Inclusief lunch, diner, privé-busje met chauffeur, Nederlands- of Engelssprekende gids

Dag 2 Vertrek Mambal

Heerlijk wakker worden na een rustige nacht op het platteland. Waarschijnlijk gewekt bij zonsopgang door de haan van de buren. Het ontbijt staat al klaar voor een goede start van de dag. In de ochtend is er nog genoeg tijd voor een wandeling in de omgeving. Bezoek de Pura Dalem Tempel en loop naar de Ayung Rivier. De inwoners zijn alweer druk aan het werk op het land. Misschien is er nog een tempelfeest of andere Balinese ceremonie aan de gang en pakt u dat ook nog even mee. Er wordt op Bali veel gevierd en geëerd, er is altijd van alles te zien en beleven.

Rond de middag neemt u afscheid van de familie waar u de afgelopen dagen te gast bent geweest. Het was een bijzondere ervaring! U wordt vervolgens naar uw volgende bestemming gebracht.

 

U neemt hier afscheid van uw chauffeur en gids.

 

Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur, Nederlands- of Engelssprekende gids

 

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën