Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds
terug naar het overzicht

Reismodule Diëngplateau en Boeddha

Fietsen door de koloniale wijk van Bandung en 's avonds genieten van een Javaanse maaltijd. Reis langs de rijstvelden en doe een wens op de Borobudur. Zo is uw bezoek aan Java compleet!

Wat maakt deze reis bijzonder
Het beroemde Borobudur
Fietsen door de koloniale wijk
De hofstad Jogyakarta
Renee3
Renée
Indonesië blijft voor mij een geweldig land, ook met de kinderen. Ik kan je helpen met de perfecte familiereis!
Reisduur: 8 dagen / 7 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

De reis van dag tot dag: Diëngplateau en Boeddha

Java

Dag 1      Aankomst Bandung

Dag 2      Bandung

Dag 3      Pangandaran

Dag 4      Pangandaran

Dag 5      Borobudur

Dag 6      Borobudur

Dag 7      Jogyakarta

Dag 8      Vertrek Jogyakarta

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Bandung

U wordt opgehaald van de luchthaven en naar uw hotel gebracht.

 

Informatie Bandung:                                                                                                                   

Het koloniale verleden vind je in Bandung overal terug. Er waren hier dan ook veel Hollanders te vinden vroeger. Dat komt waarschijnlijk door het koele klimaat. Hier geen klamme handjes en zweetdruppels op het voorhoofd zoals op andere plekken op Java maar een heerlijk koel briesje vanuit de omringende bergen. Zorgt dit niet voor voldoende verkoeling neem dan een duik in het zwembad bij uw hotel. Winkelen kan het beste op de Jalan Braga, de hoofdstraat van Bandung, maar ook voor een hapje en drankje kunt u hier goed terecht.

 

Eettip! Geniet van een ouderwetse maaltijd bij de Indische Tafel aan de Jl. Sumatera no. 19: een huis uit de Nederlandse tijd. Echte Nederlandse gerechten staan hier op de kaart. Misschien wel een portie bitterballen. Uiteraard kunt u in de buurt ook bij een restaurantje van een Indische rijsttafel genieten.

 

Overnachting in Bandung

Inclusief ontbijt, privébusje met chauffeur

Dag 2 Bandung

Fietsen doen wij Nederlanders maar al te graag. Gelukkig kan dit heel goed in één van de wijken van Bandung. U wordt met een busje naar het “saté gebouw” gebracht en kiest een fiets uit. Dit Gedung Sate gebouw heeft al veel functies gehad in de loop der jaren maar staat toch vooral bekend om de punt van het dak die toch echt doet denken aan een saté-prikker. Samen met een gids fietst u door de rustige straten, een mix van koloniale en typisch Indonesische gebouwen. In de koloniale wijken zijn de Hollandse invloeden nog steeds zichtbaar maar er is nog maar een klein deel van de koloniale huizen in tact gebleven.

 

Bestel onderweg bij één van de vele straatverkopers een sateetje of geniet van een heerlijke fruitsalade. Het fruit op Java smaakt vaak veel zoeter dan in Nederland. Wie durft? De doerian groeit langs de weg. Hij ruikt niet echt aangenaam maar wie weet vindt u het wel heel erg lekker! Wie weet hoe ze allemaal heten?

 

De tour eindigt bij het Geological Museum. Een levensgrote Tyrannosaurus Rex, ja die hele grote dinosauriër uit Ice Age en Jurassic Park, staat u op te wachten. Ontdek van alles over de geschiedenis van mens en dier in Indonesië. Veel fossielen dus waaronder de bekende “Java man”, de eerste prehistorische mens die ooit is gevonden op Java. 

De fietstocht duurt ongeveer 2½ à 3 uur en start om 10.00 uur of 13.30 uur. Kinderen vanaf 10 jaar kunnen deze fietstocht doen.

 

Overnachting in Bandung.

Inclusief ontbijt, fietsexcursie

Dag 3 Bandung - Pangandaran

Een lange route, maar u zult uw ogen uitkijken vandaag. U reist door een landelijk deel van de Preanger met zijn vele groentetuinen, dorpen en rijstterrassen. Eerst naar Kampung Naga. Dit dorp is nog naar Oud-Sundanees gebruik gebouwd; men weert er gemotoriseerd verkeer. Uw auto/busje moet ook buiten het dorp blijven; u wandelt er met een lokale gids naar toe (via een trap van 350 treden. Een flinke afdaling en na uw bezoek moet u ook weer omhoog. Als u dit dorp bezoekt dan doet u wel wat langer over dit traject vandaag. De reistijd is circa 8 uur, bezoekt u ook Kampung Naga dan doet u er wat langer over.        

 

Informatie Pangandaran:

Op naar een geliefd gebied voor vakantiegangers van alle leeftijden. De landtong, waar uw hotel ligt, herbergt enkele kleine hotelletjes. De stranden zijn niet specifiek bestemd voor zonnende vakantiegangers, maar worden intensief gebruikt door de vissers voor het binnenhalen van de vangst. Pangandaran vormt de toegangspoort tot het schiereiland Cagar Alam Penanjung. Op de punt hiervan ligt een natuurreservaat. Het is zeker de moeite waard om hier een mooie wandeling te maken. Er leven wilde dieren, zoals herten, buffels (bantengs) en vliegende honden (kalongs), stekelvarkens en vooral veel apen. Spot u ze allemaal?

 

In weekenden en op feestdagen kan het erg druk zijn. Er zijn veel winkeltjes voor de Aziatische toerist.                         

 

Overnachting in Pangandaran.

Inclusief ontbijt, privébusje met chauffeur

Dag 4 Pangandaran

Er zijn allerlei mogelijkheden vandaag. Wat dacht u van een bezoek aan de Green Canyon. De aanduiding ‘green’ is ontleend aan de inderdaad groene kleur van het rivierwater. Als het fors geregend heeft is het sprankelende groen helaas verdwenen en is het water bruin. U stapt op een boot, waarmee u de rivier opvaart (nog niet inbegrepen). De vaartocht eindigt bij een plek waar grote rotsen verder doorvaren onmogelijk maken. Hier kunt u even het water in. En dan weer terug. ‘Uit en thuis’ duurt het ongeveer 3 uur.  De tocht is mede zo leuk, omdat u onderweg bezoekjes brengt aan bijvoorbeeld een schooltje en kleine huisnijverheidswerkplaatsjes, zoals een kroepoekfabriekje.

 

Wilt u de dag actief afsluiten? Ga bodyboarden! Op een kleine surfplank steekt u een stuk de rivier over. Ook kunt u fietsen huren en zelf de omgeving gaan ontdekken.

 

Overnachting in Pangandaran.

Inclusief ontbijt

Dag 5 Borobudur

Klimmen naar het beroemde boeddhistische tempelcomplex

Java-Borobudur-buddha beeld_1 Indonesie-Java-Borobudur-34_1

U rijdt naar het oosten, een mooie en landelijke dagtocht van ongeveer 8 uur door een redelijk vlak gebied. Bij Kutoarjo neemt uw chauffeur de afslag naar de Borobudur. U overnacht in een hotel in de omgeving van de Borobudur. Staat u morgenochtend vroeg op; u kunt de zonsopgang vanaf de Borobudur meemaken. Het is sowieso prettig om vroeg de stupa te bezoeken; het is dan nog rustig en ‘koel’.      

                                                                                                                                     

Overnachting nabij de Borobudur

Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Dag 6 Borobudur

Vandaag is het dan eindelijk zover, een bezoek aan de beroemde Borobudur. Het grootste boeddhistische bouwwerk in de wereld. Verspreid over het tempelcomplex zijn tekeningen terug te vinden die het verhaal vertellen over het leven van Boeddha zo’n 2500 jaar geleden. Beklim het complex dat bestaat uit 9 verdiepingen. Eenmaal boven ziet u de kenmerkende stoepa’s in de vorm van een klok. Het zijn er 400 dus genoeg keus om een mooie foto te maken met het gezin. In elke stoepa bevindt zich een boeddha, lukt het om deze aan te raken dan mag je een wens doen. Wat wordt uw wens?

 

Tip! Als u boven staat en om u heen kijkt ziet u goed hoe groen de omgeving eigenlijk is. Huur een paard en wagen, met chauffeur natuurlijk, na het bezoek aan de tempel om zo de dorpjes, andere kleine tempels en de omgeving te verkennen. Gaat u liever met uw busje dan kan dat natuurlijk ook.

 

Fietsen blijft leuk om te doen. In de omgeving tussen de Borobudur en Jogyakarta kan dit heel goed. Geen zorgen, u fietst niet door de drukke straten van de stad maar langs kleine dorpjes waar er nog echt contact met de lokale bewoners is. Misschien willen zij juist met u op de foto in plaats van andersom. Uw chauffeur brengt u naar het startpunt. Een Engelssprekende gids fietst met u mee en vertelt u meer over de omgeving waarin u fietst. Er rijden hier weinig auto’s, dus dat betekent in rustig tempo genieten van de omgeving.

 

Koop onderweg vers fruit bij een warung (een soort foodtruck) of loop eens binnen bij een schooltje. Help mee met het katoen weven en stop even bij de lokale markt. Uw gids laat u het echte Javaanse leven zien. De stops die gemaakt worden zijn natuurlijk afhankelijk van openingstijden en vakanties. Het programma is hierdoor flexibel. De fietstocht duurt ongeveer 4 uur inclusief de rit ernaartoe. Wij adviseren om vroeg te vertrekken (rond 7 uur) zodat het nog heerlijk koel is. Kinderen vanaf 10 jaar kunnen mee met deze tour.

 

U kunt bij de organisator van deze fietstocht thuis gaan lunchen. De prijs bedraagt 100.000 rupiah per persoon en u betaalt dit ter plekke.

 

Overnachting nabij de Borobudur.

Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

 

 

Dag 7 Jogyakarta

U rijdt naar de hofstad Jogyakarta via een mooie route langs Ngluwar met veel kleine tempels en natuurschoon. De weg via deze route neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 

Informatie Jogyakarta:

Jogyakarta ademt historie. Van het paleis van de sultan tot aan de kleurrijke en geurige markten, het is een avontuur. Stap in een becak, een fietstaxi, en maak kennis met deze gezellige en drukke stad in het hart van Java. De kraton, het paleis van de sultan, is één van de belangrijkste attracties in Jogyakarta. Wapens, koetsen, kleding en cadeaus u krijgt het allemaal te zien. De sultan woont er nog steeds dus niet alle gebouwen zijn geopend voor publiek. Er worden af en toe dans- en wayangvoorstellingen gegeven, informeer ter plekke over de mogelijkheden. Dé winkelstraat van Jogya is de Jalan Malioboro. Er is hier van alles te koop: prachtige batik stof , handgemaakte sieraden, leren produkten (zoals tassen). Afdingen mag! ‘s Avonds kunt u hier heerlijk eten bij één van de vele stalletjes en genieten van de optredens en mensen op straat. Geen zin meer om erop uit te gaan vandaag neem dan een verfrissende duik in het zwembad bij het hotel.

 

Eettip! Ga ’s avonds heerlijk Javaans eten in het Purawisata theater en geniet erna van de Ramayana dansvoorstelling begeleid door traditionele muziek. Informeer ter plekke of er een voorstelling is tijdens uw verblijf (reserveer vooraf via uw chauffeur of gids).

 

Overnachting in Jogyakarta.

Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

 

 

Dag 8 Vertrek Jogyakarta

Het einde van uw reis over Java. U kunt uw reis verlengen door de trein te pakken naar Oost-Java of pak het vliegtuig richting Bali.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën