Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds
terug naar het overzicht

Familiereis Borneo en Bali

Bent u gek op dieren? Boek dan deze reis. Neusapen, orang-oetans, dolfijnen en nog veel meer bijzondere dieren spot u in het wild in Borneo en Bali.

Wat maakt deze reis bijzonder
Neusapen en orang-oetans spotten
Zwemmen met dolfijnen
Fietsen door Ubud
Renee3
Renée
Indonesië blijft voor mij een geweldig land, ook met de kinderen. Ik kan je helpen met de perfecte familiereis!
Reisduur: 19 dagen / 18 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

De reis van dag tot dag: Borneo en Bali

Sarawak, Maleisisch Borneo

Dag 1     Aankomst Kuching

Dag 2     Kuching

Dag 3     Bako National Park

Dag 4     Kuching

Dag 5     Batang Ai

Dag 6     Batang ai

Dag 7     Kuching

Dag 8     Kuala Lumpur

Dag 9     Kuala Lumpur

Bali

Dag 10   Ubud

Dag 11  Ubud

Dag 12  Ubud

Dag 13  Lovina

Dag 14  Lovina

Dag 15  Lovina

Dag 16  Sanur

Dag 17  Sanur

Dag 18  Sanur

Dag 19 Vertrek Sanur

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Kuching

U wordt bij de luchthaven van Kuching opgewacht en naar uw hotel in Kuching gebracht.

 

Informatie Kuching:
Welkom in ‘Cat City’! Kuching betekent kat en de inwoners zijn dan ook gek op deze dieren. Overal door de stad staan kattenbeelden in alle soorten en maten. Er is zelfs een kattenmuseum. Het is de hoofdstad van Sarawak en u vindt hier een mix van het koloniale verleden en moderne gebouwen. De stad wordt verdeeld door de rivier de Sarawak. In het noorden wonen de Maleiers en in het zuiden de Chinezen. Aan de rivier vindt u de Main Bazaar. Flaneer over de boulevard langs verkoelende fonteinen, kleurrijke tuinen en geurende eetstalletjes. Probeer de Kek Lapis bij één van de stalletjes. Lekkere cake in alle kleuren van de regenboog.

 

Bent u op zondag in de stad? Neem dan een kijkje op de kleurrijke zondagsmarkt. Dayak-vrouwen uit het binnenland verkopen hier hun producten. De Chinese invloeden zijn goed te zien in het straatbeeld van Kuching. Overal ziet u knusse souvenirwinkeltjes, Chinese eettentjes en prachtige Chinese tempels. Steek de rivier over met een traditionele roeiboot om een bezoek te brengen aan het Maleisische deel van de stad. Zo ziet u goed de verschillen tussen beide delen. Omdat Kuching een compact stadscentrum heeft komt u te voet de meeste bezienswaardigheden wel tegen.

 

Overnachting in Kuching. 
Inclusief transfer

Dag 2 Kuching

Fietsen tussen de kattenbeelden en langs de rivier

IMG_2288_mdew48(13)

Op de trappers verkent u de gezellige stad Kuching aan beide zijden van de rivier. Een erg leuke excursie. Om de ergste hitte te vermijden start de 4,5 uur durende fietstocht al om 08.00 uur ’s ochtends. De gids laat u in het centrum van de stad de mooiste Chinese tempels en koloniale gebouwen zien. Met fiets en al steekt u de Sarawak rivier over op een traditionele Sampan. U fietst door de smalle straatjes van de Maleisische kampung en proeft lokale hapjes en drankjes bij de vriendelijke bevolking. Alle zintuigen staan op scherp. Deze fietstocht is goed te doen voor iedereen met een normale conditie. U fietst ongeveer 17 km over vrij vlak terrein en er wordt vaak gestopt. Er zijn ook kinderzitjes en kinderfietsen beschikbaar.

 

Overnachting in Kuching.
Inclusief ontbijt en fietstocht

Dag 3 Kuching - Bako National Park

Vandaag gaat u de jungle in voor een ontmoeting met de neusapen (ook wel Dutch monkeys genoemd omdat ze net als wij Nederlanders van die grote neuzen hebben). U wordt bij uw hotel opgehaald en naar Bako National Park gebracht. Vanaf Kuching rijdt u in ongeveer 45 minuten naar een kleurrijk vissersdorpje waar u in een houten speedboot stapt die u in 30 minuten varen naar het nationale park brengt. Is het vloed dan meert de boot aan bij de steiger. Bij eb loopt u de laatste meters door het water naar het strand. U staat meteen midden in de jungle en hoort de eerste aapjes al krijsen in de verte.

 

In Bako zijn wandelingen te maken van verschillende niveaus. Samen met uw gids kiest u een route die bij u past. De kans dat u dieren gaat zien is hier erg groot, maar garanties kunnen wij helaas niet geven. Apen met enorme neuzen, brutale makaken, wilde zwijnen en kleurrijke hagedissen om er maar een aantal te noemen. Lunch en diner staan voor u klaar in de kantine in het park.

 

De zonsondergang in Bako is één van de mooiste van Maleisië. Als de dagjesmensen vertrokken zijn kunt u in alle rust genieten van de zon die in de zee zakt. Is de zon onder? Over de boardwalk loopt u door het mangrovebos waar honderden vuurvliegjes licht geven in de duisternis. Sprookjesachtig mooi! Ga daarna mee met de nightwalk. Samen met uw gids gaat u op zoek naar dieren die juist ’s nachts wakker zijn. Spannend!

 

Overnachting in Bako National Park. 
Inclusief ontbijt, lunch, diner, transfer, boottocht, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 4 Bako National Park - Kuching

Dieren spotten in de jungle

Borneo 012(8) Borneo2008 009(8) DSC_3715(8)

Vroeg in de ochtend, als het nog lekker rustig is in Bako National Park, is de kans op het spotten van dieren het grootst. Dus dat wordt vroeg opstaan vandaag. Nog voor het ontbijt loopt u samen met uw gids de jungle in. De jonge neusapen zijn ook al wakker en springen van boom naar boom op zoek naar een ontbijtje. Dan is tijd voor uw ontbijt in de kantine van het park. Hierna is er nog wat tijd over om een ander pad te volgen de jungle in. Eindig op één van de verlaten strandjes om even te ontspannen. Na de lunch in de kantine neemt u afscheid van de apen en vaart u terug naar het vissersdorpje. Vanuit daar wordt u naar uw hotel gebracht.

 

Overnachting in Kuching.
Inclusief ontbijt, lunch, transfer, boottocht, Engelssprekende gids en entreegelden 

Dag 5 Kuching - Batang Ai

Ontmoet de vriendelijke Iban-stam middenin de jungle. U wordt opgehaald door uw gids en rijdt oostwaarts. Er wordt in dit gebied van alles verbouwd. Peper, cacao en rubber groeit langs de weg. Allereerst stopt u bij het Semenggoh orang-oetan centrum waar u deze harige oranje apen gaat ontmoeten. De apen worden hier opgevangen en twee keer per dag gevoerd. U loopt een stukje door de jungle naar de voederplaats en hoort wat geritsel tussen de bomen. Dan komen de eerste apen al aan geslingerd. Ze eten hun buikjes vol terwijl u vol bewondering van best dichtbij naar deze prachtige dieren staat te kijken.

 

De reis gaat verder richting Batang Ai. In Serian slentert u over de kleurrijke markt en ziet eetbare varens, bamboe en zeldzame tropische vruchten in de kraampjes liggen. Voor de lunch wordt er gestopt in Lachau. Na ongeveer 5 uur rijden komt u bij het stuwmeer aan waar de boot al op u ligt te wachten. In ongeveer 20 minuten vaart u naar uw hotel. Het Aiman Batang Ai Resort is een lieflijk en comfortabel hotel aan het stuwmeer. Vanuit hier kunt u prachtige tochten maken in de omgeving.

 

Overnachting in Batang Ai. 
Inclusief ontbijt, lunch, diner, transfer, boottocht, Engelssprekende gids en entreegelden 

Dag 6 Batang Ai

Het vroegere leven van de Iban

SAR148_k7pbmg(8) Iban at waterfall(8)

Vandaag ontmoet u de gastvrije en vriendelijke Iban. Vroeger was dat wel anders. De term koppensnellers slaat op de Iban die het hoofd van de vijand als trofee zagen. Gelukkig zijn de tijden veranderd en wordt u met een grote glimlach ontvangen. U vaart met een gemotoriseerde kano naar de Mengkak longhouse. De mensen leven hier in commune-vorm met elkaar. Een glaasje tuak (rijstwijn) staat voor u klaar. De Iban laten zien hoe zij daar leven en hoe zij vroeger met blaaspijpen op dieren jaagden. U wandelt een stukje door de jungle en geniet van een picknick-lunch aan de rivier. Dan moet u helaas alweer afscheid nemen van de vriendelijke Iban en vaart u dwars door de jungle terug naar uw hotel. Wat een bijzondere ontmoeting!

 

Overnachting in Batang Ai.
Inclusief ontbijt, lunch, diner, boottocht, Engelssprekende gids en entreegelden 

Dag 7 Batang Ai - Kuching

De ochtend is ter vrije besteding. U vaart en rijdt terug naar Kuching via dezelfde route. Onderweg wordt er gestopt voor de lunch. U wordt afgezet bij uw hotel in Kuching.

 

Overnachting in Kuching.
Inclusief ontbijt, lunch, transfer, boottocht, Engelssprekende gids en entreegelden 

Dag 8 Kuching – Kuala Lumpur

U wordt bij uw hotel in Kuching opgehaald en naar de luchthaven van Kuching gebracht. U vliegt van Kuching naar Kuala Lumpur. Bij de luchthaven van Kuala Lumpur wordt u door onze vertegenwoordiger opgewacht en in ruim 1 uur naar uw hotel in Kuala Lumpur gebracht.

 

Informatie Kuala Lumpur:
Een bruisende metropool! De stad Kuala Lumpur is een mix van typisch Aziatische drukte en moderne wolkenkrabbers en shopping malls. De Petronas Twin Towers domineren de skyline van Kuala Lumpur. Wilt u naar de top? Bestel de tickets alvast online dan weet u zeker dat u naar binnen kan. De torens zijn geopend van dinsdag t/m zondag van 09.00-21.00 uur. Vlakbij de torens ligt het mooie KLCC Park waar u heerlijk in de schaduw rond kunt wandelen. Naast de ronddraaiende KL MenaraTower ligt het Bukit Nanas Forest Reserve. Een stukje jungle middenin de drukke stad.

 

Het hoogtepunt, letterlijk, is de canopy-walk. U loopt over hangbruggen tussen de boomtoppen. Even weg van alle drukte. Vergeet ook het gezellige Chinatown niet met haar knusse straatjes, winkeltjes en de avondmarkt op Petaling Street. U kunt hier ’s avonds heerlijk eten in één van de vele restaurantjes of bij de verschillende eetkraampjes. De wel bekende Hop-on-Hop-off bus rijdt ook in Kuala Lumpur rond. Het is de perfecte manier om in korte tijd veel van de stad te zien. Voor de locals rijden er gratis bussen door de stad; de paarse Go KL bussen. Hier mag u natuurlijk ook gebruik van maken.

 

Overnachting in Kuala Lumpur.
Inclusief ontbijt, transfers en vlucht

Dag 9 Kuala Lumpur

Lekker picknicken of naar het grootste vogelpark ter wereld

Maleisië-West-Maleisië-Kuala Lumpur-Tian Hon Kong8(8) kualalumpur-twintowers1(8) West-Maleisië-Kuala Lumpur-Jalan Petaling(8)

Er is van alles te zien en beleven in Kuala Lumpur. Aan de rand van het KLCC Park staat het KL Aquaria. Honderden kleurrijke vissen, hongerige piranha’s, enorme haaien en slome schildpadden. U staat er hier met uw neus bovenop. Zin in snelheid en spanning? Stap dan in de achtbaan in het Berjaya Times Square Theme park. Middenin een overdekt winkelcentrum staan verschillende attracties, ideaal als het regent. Er is aan alle leeftijden gedacht dus plezier voor jong en oud.

 

Picknicken aan het meer kan in de Lake Gardens, het grootste park van Kuala Lumpur. Huur een bootje en peddel over het meer of loop door het grootste vogelpark ter wereld. Er vliegen hier meer dan 5000 soorten vogels rond waaronder de bijzondere neushoornvogel. Naast vogels zijn er ook honderden kleurrijke vlinders te zien in het nabij gelegen vlinderpark. Zin in een dagje waterpret? Net buiten de stad liggen twee waterpretparken; SunwayLagoon en Taman Desa. Spectaculaire glijbanen, zwembaden en waterattracties. Een dag vol ‘fun in the sun’.

 

Overnachting in Kuala Lumpur.
Inclusief ontbijt

Dag 10 Kuala Lumpur - Ubud

U wordt van uw hotel naar de luchthaven van Kuala Lumpur gebracht. U vliegt van Kuala Lumpur naar Denpasar. U wordt van de luchthaven opgehaald en naar uw hotel in Ubud gebracht (transfer).

 

Informatie Ubud:
Het groene hart van Bali omringd door rijstterrassen, dat is Ubud. In de omgeving trekken buffels een ploeg voort door de sawa’s en in het centrum is het levendig druk. Het is een ontzettend leuk plaatsje met veel winkeltjes, restaurants en kunst galerieën. Er gaat geen dag voorbij zonder een religieus feest of tempelbezoek. Nog souvenirs nodig? Dan bent u in Ubud aan het goede adres. Genoeg souvenirwinkels te vinden hier.

 

Overnachting in Ubud. 
Inclusief ontbijt en transfers

Dag 11 Ubud

Fietsen door de rijstvelden

Indonesie-Bali-Ubud-fietsen(8) Van Verre -Indonesie (8)

Op de trappers door de rijstvelden vandaag. U wordt 's ochtends opgehaald bij uw hotel en naar het startpunt gebracht. Kies een mooie mountainbike uit en vergeet uw helm niet, veiligheid gaat boven alles. Een mooie tocht staat u te wachten door de prachtige groene sawa’s. De route gaat vooral bergafwaarts door dorpjes, langs tempels en door de rijstvelden. Af en toe even stoppen om een mooie foto te maken. De gids vertelt u graag meer over het Balinese leven, de cultuur en de mensen. Eindpunt van deze tour is bij het olifantenpark waar een lunchbuffet voor u klaar staat. Even bijkomen van het fietsen. Deze tour is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Inbegrepen: mountainbike, transfer van en naar het hotel, buffet lunch en mineraal water, toegang tot het olifantenpark, veiligheidsmateriaal en begeleiding van gids.

 

Overnachting in Ubud.
Inclusief ontbijt, fietstocht en toegang tot olifantenpark

Dag 12 Ubud

Het godeneiland Bali is veel meer dan zon, zee en palmbomen. Leer het echte Bali kennen en loop een dagje mee met Putu Arnawa en Anto. Maak kennis met de familie en de dieren op de boerderij. De dag start met een bezoek aan de lokale markt om wat inkopen te doen voor de lunch. Alles afgevinkt van het lijstje? Mooi! De volgende stop is het huis van PutuArnawa en Anto. Het vee graast op het land en de kinderen spelen op de binnenplaats. Help met het oogsten van de rijst en pluk de kruiden uit de tuin voor de lunch. Hierna gaat u samen de lunch klaarmaken. Balinese saté, soep en gebakken banaan staan waarschijnlijk op het menu. Het leukste is dat u het allemaal zelf mag opeten. Selamatmakan!

 

Als het eten is gezakt zal u samen een offer gaan brengen aan de goden bij de Ayung rivier. Een bijzonder moment. Hierna neemt u afscheid van het gezin en wordt teruggebracht naar uw hotel. Duur: ca. 6 uur Incl. vervoer, maaltijd, mineraalwater, kokosdrankje Groepsgrootte: maximaal 10 personen

 

Overnachting in Ubud.
Inclusief ontbijt en kookworkshop

Dag 13 Ubud - Lovina

Vanaf vandaag heeft u de beschikking over een privé-busje met chauffeur. Het reizen met een privé-busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige eiland Bali. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt. Op naar Lovina in het noorden van Bali. Lovina staat bekend om de zwarte lavastranden en de dolfijnen die hier te spotten zijn. De route gaat dwars door de bergen en langs typische Balinese dorpjes. Stop halverwege de route in Pacung om lekker te lunchen.

 

Daarna wordt het tijd voor wat actievers. Slinger als een aapje van boom naar boom in het Bali Treetop Adventure Park. Er zijn verschillende routes uitgezet voor alle leeftijden, dus iedereen kan mee doen. Verspreid door de botanische tuinen van Bedugul liggen de platformen, hangbruggen en andere activiteiten zoals de ‘Flying Fox’ en de 'Tarzan Jump'. Durft u het aan? Nog niet uitgeput na al deze actie dan kunt u even verderop een wandeling maken naar de Gitgit waterval, middenin het regenwoud. Van zo’n 35 meter hoogte klettert het water naar beneden. De fijne nevel is heerlijk verfrissend. Hierna reist u verder naar uw hotel in Lovina. U bent vandaag ca. 5 uur onderweg.

 

Informatie Lovina:
Lovina is een relaxt tussendoortje tijdens een reis over Bali. De zwarte lavastranden, traditionele vissersbootjes en dolfijnen die zwemmen langs de kust maken dit een fijne plek voor een paar dagen. Zijn uw kinderen echte waterratten? Dan moet u hier gaan snorkelen. De zee is heerlijk rustig dus ideaal voor kinderen en beginnende snorkelaars. Al vaker gesnorkeld of gedoken? Huur dan een bootje bij één van de locals en vaar naar de mooiste onderwaterlocaties wat verder uit de kust.

 

Altijd al dolfijnen willen spotten in het wild? Dat wordt dan vroeg opstaan want u kunt ze het beste net voor of tijdens zonsopgang spotten. De golven die de boot maakt vinden de dolfijnen het allerleukst. Groepjes dolfijnen spelen met elkaar en springen om de boot heen. Een bijzondere ervaring! Vergeet niet om de dag ervoor alvast een bootje te reserveren zodat u dit niet ’s ochtends vroeg nog hoeft te doen.

 

Overnachting in Lovina.
Inclusief ontbijt en busje met chauffeur

Dag 14 Lovina

DSC_0065(13)

U gaat vandaag zwemmen met dolfijnen in hotel Melka Excelsior. Uw chauffeur brengt u naar het hotel. U gaat 20 minuten met de dolfijnen zwemmen in het zwembad.

 

Overnachting in Lovina.
Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur en zwemmen met dolfijnen

Dag 15 Lovina

U kunt een uitstapje maken naar Pemuteran, dat ongeveer 1,5 uur rijden van Lovina is gelegen. Pemuteran ligt schuin tegenover het eiland Menjangan. De onderwaterwereld rondom dit eiland leent zich uitstekend voor snorkelen en duiken. De stranden zijn lava-stranden. Voor de kust is een kunstmatig rif aangelegd dat nu nog aan het groeien is. Het is nog lang niet zo mooi als Menjangan, waar u met een bootje heen kunt gaan, maar leuk om te oefenen en een uurtje rond te kijken. In de middag rijdt u weer terug naar Lovina.

 

Overnachting in Lovina.
Inclusief ontbijt en privé-busje met chauffeur

Dag 16 Lovina - Sanur

De route gaat vandaag door de bergen en langs prachtige rijstvelden. Vergeet niet om af en toe te stoppen om mooie plaatjes te schieten. Via de plaatsjes Sanda en Blimbing zakt u verder af naar het zuiden. Blimbing is omringd door rijstvelden en plantages. Hier groeien mango’s, nootmuskaat, cacao en de stinkende durian. Kent u deze vrucht? De sterke geur dringt zo je neus binnen om het over de smaak nog maar niet te hebben. Hier zijn onze Hollandse smaakpapillen duidelijk niet voor gemaakt. U kunt ervoor kiezen om op een gegeven moment af te slaan richting de Tanah Lot Tempel aan de kust. Deze tempel ligt op de meest bijzondere plek, in de branding van de Indische Oceaan. Als de zon in de zee zakt kunt u hier prachtige foto’s maken. Geen zin in deze stop vandaag? Rij dan lekker door naar uw hotel in Sanur en geniet van het zwembad bij uw hotel of neem een duik in de zee, even afkoelen na een lange reisdag. Als u alle stops volgt bent ca. 7 uur onderweg vandaag. Uw chauffeur neemt aan het einde van de dag afscheid van u.

 

Informatie Sanur:
Sanur is de aangewezen plek om even bij te komen van alle indrukken die u heeft opgedaan de afgelopen dagen. Dus voetjes in het zand en genieten! Het strand loopt langzaam af in zee en is daardoor goed geschikt voor kinderen. Langs het strand loopt de promenade met vele souvenir winkeltjes. Koop wat leuks voor thuis en vergeet niet om af te dingen! Aan het einde van de middag komen de Balinese kinderen met hun vliegers naar het strand. Koop een vlieger bij één van de winkeltjes en doe gezellig mee. In de zomermaanden vindt in Sanur en omgeving het Bali Kite Festival plaats. Tientallen gekleurde vliegers, vaak zelf gemaakt, wapperen in de wind. Erg leuk om een kijkje te gaan nemen.

 

Overnachting in Sanur. 
Inclusief ontbijt en busje met chauffeur

Dag 17 Sanur

Zon, zee, strand en leuke uitstapjes in de omgeving

Indonesie-Bali-Sanur-vrouw(8) Indonesie-Bali-Sanur-zonsondergang2(8)

Er is genoeg te doen aan de zuidkust van Bali. Even geen zin om op pad te gaan? Geniet dan van de zon, het strand of het zwembad bij uw hotel. Nog niet genoeg gezien? Dan hebben wij een aantal tips voor u. Allereerst de Tanah Lot Tempel. Deze tempel ligt op de meest bijzondere plek, in de branding van de Indische Oceaan. Ga hier in de middag naartoe, want als de zon in de zee zakt kunt u hier prachtige foto’s maken.

 

Aapjes kijken bij de Uluwatu Tempel op het zuidelijkste puntje van Bali. Ook hier moet u naartoe met zonsondergang. Dat levert de mooiste foto’s op. Als de zon in de zee is gezakt wordt er gedanst door de locals. Kleurrijke kostuums en vuur. Een spektakel!

Viseters in de familie? Ga dan naar Jimbaran. Een kleiner plaatsje in het zuiden van Bali waar de kleurrijke vissersboten al op het strand liggen te wachten. Verser dan dit krijgt u het niet. De restaurantjes liggen aan één van de mooiste stranden van Bali. Bakken vol vis staan voor de deur, welke vis kiest u? Voetjes in het zand en genieten maar!

 

Shop till you drop! Kuta is de plaats op Bali om te winkelen. De bekende merken vindt u in één van de grote shopping malls. Op zoek naar de laatste souvenirs? Struin dan de straatjes af voor een mooi batikkleed, een wayang pop of wierrook stokjes. Er is van alles te koop.

 

Een dagje naar een bountyeiland? Boek dan een dagtour naar Nusa Lembongan met BaliHai. U gaat aan boord van een catamaran en vaart in 1,5 a 2 uur naar Nusa Lembongan. Voetjes in het zand en geniet van exotische baaien en witte stranden. Aangekomen op het eiland kunt u kiezen uit één van de 4 aangeboden tours: een eilandtocht, boottocht door de mangrovebossen, boottochtje met een glazen bodemboot of snorkelen. Lunch op het eiland is inbegrepen.

 

Overnachting in Sanur.
Inclusief ontbijt

Dag 18 Sanur

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Sanur.
Inclusief ontbijt

Dag 19 Vertrek Sanur

U wordt bij uw hotel in Sanur opgehaald en naar de luchthaven gebracht.

Inclusief ontbijt en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën