Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds
terug naar het overzicht

Familiereis De mooiste plekjes van Bali en Sumatra

Tuben op de rivier in Gunung Leuser, olifanten en apen, fietsen op de vulkaan, wandelen door een rijstveld, wat een genot is het toch om hier te zijn!

Wat maakt deze reis bijzonder
Orang-oetans spotten
Snorkelen tussen kleurige vissen
Op pad door de rijstvelden
Renee3
Renée
Indonesië blijft voor mij een geweldig land, ook met de kinderen. Ik kan je helpen met de perfecte familiereis!
Reisduur: 21 dagen / 20 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

De reis van dag tot dag

Dag 1             Medan

Dag 2             Tangkahan

Dag 3             Tangkahan

Dag 4             Bukit Lawang

Dag 5             Bukit Lawang

Dag 6             Tobameer

Dag 7             Tobameer

 

 

Dag 8             Brastagi

Dag 9             Canggu

Dag 10           Canggu

Dag 11           Ubud

Dag 12           Ubud

Dag 13           Ubud

Dag 14           Pemuteran

Dag 15           Pemuteran

Dag 16           Lovina

Dag 17           Lovina

Dag 18           Sanur

Dag 19           Sanur

Dag 20           Sanur

Dag 21           Vertrek Sanur

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Medan

U wordt bij de luchthaven van Medan opgehaald en in ongeveer 1,5 tot 2 uur naar uw hotel in Medan gebracht (transfer).

 

Informatie Medan:

U kunt alvast het centrum van Medan gaan ontdekken of na de lange reis lekker relaxen bij het zwembad van uw hotel.

 

Overnachting in Medan.

Inclusief ontbijt

Dag 2 Medan - Tangkahan

Op naar de jungle!

Sumatra-Tangkahan-hangbrug naar de accomodatie(11) IMG_3042(10)

U wordt opgehaald voor een transfer naar Tangkahan. Dit is ongeveer 6 uur rijden langs oliepalm- en rubberplantages. Het wegdek verkeert in zeer slechte staat, maar hier weer de chauffeur goed mee om te gaan. U rijdt langs vele eenvoudige dorpjes waarvan de bewoners nog nauwelijks gewend zijn aan toeristen.

 

Informatie Tangkahan:

De jungle van Tangkahan is onderdeel van het Gunung Leuser National Park. Het is een bijzonder gebied. Via een hangbrug steekt u de rivier over naar uw hotel. Er zijn jongens die uw koffer kunnen dragen of u laat uw grote bagage achter in Medan en neemt een kleine rugzak mee. De accommodatie is eenvoudig. Er is alleen koud water en bij het toilet staat een bakje om door te spoelen. “Back to basic” dus maar wel een echte jungle-ervaring. Er is elektriciteit tussen 18.00-24.00 uur. In de kamers is een klamboe aanwezig. Tangkahan is puur en ongerept. Het is de plek om kennis te maken met de Sumatraanse olifant. Orang-oetans worden hier ook weleens gespot dus wie weet heeft u geluk.

 

Een groepje olifanten in Tangkahan wordt getraind als werkolifant. De tamme olifanten worden ingezet om boomstammen te verplaatsen maar ook om de omliggende dorpen voor wilde olifanten te beschermen. De olifanten vinden het heerlijk om vervolgens te badderen. En u mag daarbij helpen! De olifant ligt in het water, u krijgt een borstel in uw handen en u gaat aan het werk. De olifanten genieten hier echt van, ze sluiten hun ogen en blijven rustig liggen. Als bedankje geven ze u graag een olifanten douche met hun slurf. Een trosje bananen lusten ze ook wel. Het is een bijzondere ervaring om zo dicht bij deze prachtige dieren te zijn.

 

Overnachting in Tangkahan.

Inclusief ontbijt, transfer, olifanten wassen

Dag 3 Tangkahan

In Tangkahan ervaart u de echte jungle. Samen met een gids gaat u op avontuur door de jungle, want naast de olifanten is er nog veel meer te zien hier. Prachtige vlinders, gibbons, makaken en soms een orang-oetan. Als u gelukt heeft ziet u ze allemaal. Naast dieren ziet u hier ook veel bijzondere bloemen en planten. De lokale inwoners gebruiken voor elk kwaaltje een andere plant. De gids kan er meer over vertellen. U loopt ca. 2,2 kilometer en bent ongeveer 2,5 uur onderweg. De trekking is voor het hele gezin goed te doen.

Inclusief: permit, begeleiding door lokale gids.

 

Tip! Dobberend de rivier af. De perfecte manier om terug bij uw hotel te komen. In een grote rubberen autoband dobbert u de rivier af. Is het ritje naar uw hotel te snel voorbij? Blijf dan nog maar even zitten en dobber verder de rivier naar de waterval. Even relaxen en bijkomen van alle indrukken van vandaag. Een betere plek voor de lunch is er niet. Neem vanuit uw hotel een lunchpakketje mee. En vergeet uw zwemkleding niet.

 

Overnachting in Tangkahan .

Inclusief ontbijt, trekking met lokale gids

Dag 4 Tangkahan - Bukit Lawang

U rijdt een stukje dezelfde weg terug en buigt vervolgens af naar het orang-oetanreservaat Bukit Lawang bij Bohorok. Het is 4 uur rijden, beter gezegd: hobbelen, van Tangkahan naar Bukit Lawang. U reist per fourwheeldrive (vanwege de slechte weg), met chauffeur. U rijdt door een landelijk gebied. De jeep is voor maximaal 4 volwassen personen of 2 volwassenen en 3 kinderen. Bagage: u kunt uw bagage meenemen tot maximaal 3 koffers (dus 3 personen). Bent u met 4 personen en reist u met 1 jeep, dan laat u uw bagage achter in Medan, deze wordt gestald bij onze agent. U neemt voor deze paar dagen de benodigde zaken mee in een kleine tas. De chauffeur die u weer ophaalt na uw jungle-verblijven neemt uw koffers mee.

 

Informatie Bukit Lawang:

Oog in oog met een orang-oetan. Er zijn maar weinig plekken op de wereld waar deze bijzondere dieren in het wild te spotten zijn. Een kwart van de orang-oetans leeft op Sumatra. De orang-oetans in dit gebied werden de afgelopen jaren bevrijd uit gevangenschap en voorbereid op een leven in het wild zodat ze weer voor hun eigen eten kunnen zorgen. Het hotel ligt aan de rand van de jungle aan het riviertje de Bohorok. Dat is pas bijzonder, gewekt worden door de junglegeluiden. Wandel met een gids vanuit het hotel over de eco-trail langs de vele fruitbomen, palmen en rubberbomen. Want hoe wordt rubber eigenlijk gemaakt? En waar groeit een ananas? Hij zal het je allemaal vertellen, maar pas op voor vallende kokosnoten.

 

Tip! Vlakbij het hotel is een kindertehuis, gerund door een Nederlands/Indonesisch stel. Het Rubberboomspaarplan is een leuke manier om voor een vast inkomen te zorgen. Voor maar € 12,50 per boom steunt u het kindertehuis.

 

Bij uw hotel staat de betjak u al op te wachten. Een betjak is een typisch Indonesisch vervoermiddel, een fietstaxi. Stap in en de chauffeur neemt u mee langs het platteland van Bukit Lawang. Er wordt onderweg vaak gestopt, bijvoorbeeld bij een rubberplantage. Want hoe wordt rubber eigenlijk gemaakt? Ook de rijstvelden zijn indrukwekkend om te zien. Want hoe groeit rijst tot de korrel die we allemaal kennen? Het wordt tijdens deze tour allemaal uitgelegd. De vele kruiden die wij in Nederland gebruiken groeien hier in de tuin. Kruiden zoals gember, kruidnagel en kardemom, maar ook medicinale kruiden vindt u hier. Een verfrissende slok water uit een kokosnoot maakt uw dag helemaal goed. U sluit de tour af met een heerlijk diner bij een lokale familie. Alles wat u die dag heeft ontdekt staat voor u klaar op tafel. Selamat makan!

De excursie is privé en duurt ca. 4 uur.

Inclusief: vervoer per gemotoriseerde betjak met chauffeur, lokale gids, kokosnoot, lokaal diner.

 

Overnachting in Bukit Lawang.

Inclusief ontbijt, trekking met lokale gids, tuben

Dag 5 Bukit Lawang

Tussen de orang-oetans

De orang-oetans worden gevoerd in Gunung Leuser National Park op Sumatra - Indonesie Sumatra-Bukit Lawang-orang oetan8(8) Tuben over de rivier de Bohorok in Bukig Lawang op Sumatra, Indonesie

Vandaag is het tijd geworden om de orang-oetans te gaan spotten in het Gunung Leuser National Park. De apen zijn ’s ochtends het meest actief dus dat wordt vroeg opstaan. De gids laat u de beste plekken zien in de dichtbegroeide jungle. Naast de orang-oetans ziet u om u heen kleurrijke bloemen, planten en vogels. Trek goede schoenen aan wat het kan soms steil en glibberig zijn. De trekking duurt ongeveer 3 uur en is inclusief gids en entreegelden.

 

Tuben over de rivier de Bohorok, leuk voor het hele gezin. In een grote rubberen autoband dobbert u de rivier af. Afhankelijk van de snelheid van de rivier bent u ongeveer 3 uur aan het dobberen. Bij de rustigere stukken zal u af en toe de band een handje moeten helpen. Na afloop wordt u weer teruggebracht naar uw hotel. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

 

Overnachting in Bukit Lawang.

Inclusief ontbijt, trekking met lokale gids, tuben

Dag 6 Bukit Lawang - Tobameer, Samosir

De komende dagen heeft u de beschikking over een privé-busje met chauffeur. Het reizen met een privé-busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige eiland Sumatra. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt. Eventueel kunt u ook een gids erbij inhuren. De meeste chauffeurs spreken alleen Bahasa Indonesia. Een gids spreekt Nederlands of Engels en vertelt u tijdens de reis allerlei wetenswaardigheden. Het verrijkt uw rondreis, u zult veel meer leren en te weten komen over het land.

 

Een lange dag vandaag. In ongeveer 4 uur rijdt u terug naar Medan. Even een stop om de benen te strekken en te lunchen. Dan door naar het Tobameer, een tocht van ongeveer 3,5 uur. Onderweg ziet u oliepalm- en rubberplantages. U rijdt naar de haven van Prapat.

U vaart per ferry over naar het eiland Samosir in het mooie vulkanische Tobameer. Uw chauffeur blijft bij u op het eiland.

 

Informatie Tobameer, Samosir:

Het hotel waar u verblijft ligt aan het Tobameer op Samosir eiland. De Bataks wonen op dit eiland, een zeer muzikaal volk. Als u geluk heeft is er in de avond een Batak-voorstelling. Vraag ernaar bij uw hotel. Ze spelen de leukste en vrolijkste liedjes, af en toe zelfs in het Nederlands. Wie zingt er mee?

 

Overnachting op het eiland Samosir.

Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Dag 7 Tobameer, Samosir

Batak-dorpen met uitzicht over het meer

Indonesie-Sumatra-Tobameer-Samosir-batakhuizen shutterstock_297021974(8) P1130583(8) Indonesie-Sumatra-Tobameer-daken(8)

Het eiland Samosir kan op verschillende manieren verkend worden. Wandelend in de omgeving van uw hotel kunt u al een aantal Batak-dorpen bezoeken. Huur een fiets of ga er met uw eigen busje op uit om de rest van het eiland te verkennen. Onderweg ziet u de typische Batakhuizen, herkenbaar aan het zadelvormige dak en prachtige houtsnijwerk. De graftombe van koning Sidabutar staat in het plaatsje Tomok en in Panghuraran vindt u de heetwaterbronnen van het eiland. In Lumbun Suhi Suhi staan de inwoners bekend om de prachtige handgeweven doeken die zij maken. Een leuke souvenir voor thuis. Vergeet onderweg niet om te stoppen bij het “Panorama of Lake Toba”. De naam zegt het al, hier heeft u het mooiste uitzicht over het meer.

 

Tip! Het Tobameer kunt u natuurlijk het beste ontdekken vanaf het water. U kunt met een kano het grootste kratermeer ter wereld bedwingen. Het is gelukkig een rustig meer zonder al te veel golven, dus u komt gemakkelijk vooruit in de kano. U kunt kiezen uit één- en tweepersoonskano's. Het is ook heerlijk om te zwemmen in het meer dus af en toe kopje onder is geen straf.

 

Overnachting op het eiland Samosir.

Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur

Dag 8 Tobameer, Samosir - Brastagi

Terug naar het vasteland (per ferry).

Onderweg naar het hoger gelegen Brastagi rijdt u een stuk langs het Tobameer. Het meer ligt er prachtig bij dus genoeg momenten om nog wat foto's te maken. Pematang Purba komt u vandaag als eerste tegen. Dit plaatsje is tegenwoordig een openluchtmuseum waar het prachtig versierde huis van de koning staat. Even wat verkoeling nodig? Stop dan bij de Si Piso-Piso waterval. Van 120 meter hoogte klettert het water naar beneden. Het is dan ook één van de hoogste watervallen van Indonesië. Het is best een pittige wandeling. Via een kronkelpaadje naar beneden bereikt u het punt waar de waterval de grond raakt. De nevel zorgt gelukkig voor wat verkoeling en het uitzicht is het waard. Even verderop ligt het traditionele Karo-Batakdorpje Dokan. U bent vandaag ongeveer 5,5 uur onderweg.

 

Informatie Brastagi:

Even geen klamme handjes van de warmte maar een koel briesje. Hooggelegen tussen de vulkanen Sibayak en Sinabung ligt het dorpje Brastagi. Er wordt hier van alles verbouwd op het land wat vervolgens op de lokale markt wordt verkocht. Leuk om even rond te snuffelen over de markt en om wat fruit te proberen die wij in Nederland niet kennen.

 

Overnachting in Brastagi.

Inclusief ontbijt, privé-busje met chauffeur, ferry

Dag 9 Brastagi via Medan en Denpasar naar Canggu

DSC00607(13)

Door de bergen rijdt u in ongeveer 3 uur naar de luchthaven van Medan.                

Hier stapt u op het vliegtuig naar Denpasar op Bali. Op de luchthaven van Denpasar staat uw chauffeur op u te wachten en wordt u naar uw hotel in Canggu gebracht (transfer).       

 

Canggu ligt aan de westkust, aan een rustig strand. De zonsondergangen aan deze kant van het eiland zijn prachtig. Vanaf de meeste hotels rijden shuttle-busjes naar Kuta. Kuta ligt op iets meer dan een half uur rijden vanaf Canggu. Op circa 20 minuten rijden van Canggu vindt u Seminyak. In Seminyak zijn meerdere hotels, de meeste in de luxe categorie. Seminyak heeft een leuk winkelgebied, veel minder schreeuwerig dan in Kuta. Bovendien is het strand bij Seminyak erg gezellig: restaurantjes aan het strand, zitzakken onder een parasol.  

 

Overnachting in Canggu

Inclusief ontbijt, privébusje met chauffeur, vlucht, transfer

Dag 10 Canggu

Na een lange reis relaxen op het strand van Canggu. U kunt in de ochtend of middag een uitstapje maken naar het dichtbijgelegen Seminyak. Gaat u lunchen aan het strand of koop een leuk souvenir voor thuis. ’s Avonds weer terug naar Canggu om hier te genieten van de zonsondergang.

 

Overnachting in Canggu.

Inclusief ontbijt

Dag 11 Canggu - Ubud

U rijdt in ongeveer 2 uur naar Ubud. Onderweg ziet u vele winkeltjes en werkplaatsen, waar men rotan- en hardhouten meubelen, aardewerken potten en andere zaken verkoopt. Bij het dorp Celuk kunt u zilveren kunstvoorwerpen aanschaffen, rondom het dorp Mas is men gespecialiseerd in houtsnijwerk. Als u de verleiding ziet om te stoppen, dan doet u er al gauw twee keer zo lang over. En ook dat is prima natuurlijk. U kunt ook een snellere (iets langere, maar minder drukke) weg nemen, deze volgt de kust, vanaf de Segara Tempel (ongeveer) rijdt u het binnenland in. Maar u heeft de beschikking over uw busje, u kunt ook onderweg wat uitgebreider de omgeving bekijken. Ook rondom Ubud is de omgeving zeer de moeite waard.

 

Informatie Ubud:
Het groene hart van Bali omringd door rijstterrassen, dat is Ubud. In de omgeving trekken buffels een ploeg voort door de sawa’s en in het centrum is het levendig druk. Het is een ontzettend leuk plaatsje met veel winkeltjes, restaurants en kunst galerieën. Er gaat geen dag voorbij zonder een religieus feest of tempelbezoek. Nog souvenirs nodig? Dan bent u in Ubud aan het goede adres. Genoeg souvenirwinkels te vinden hier.

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt, privébusje met chauffeur

Dag 12 Ubud

7fe0c685-0c66-4142-ae66-6cd29b68807c a322890c-6018-4167-bb85-75f02a3cba14

Ubud is een heerlijke plaats om een paar dagen te verblijven, er is van alles te zien en beleven. Begin de dag bijvoorbeeld met aapjes kijken in het Monkey Forest. De aapjes slingeren van boom naar boom opzoek naar eten of spullen wat ze kunnen afpakken, dus pas op! Het bos ligt middenin het gezellige Ubud dus u bent er zo. Ten zuiden van Ubud ligt het Bali Bird Park. Kleurrijke exotische vogels uit Indonesië en de rest van de wereld zijn hier van dichtbij te bekijken. De vlindertuin is ook een bezoekje waard. Naast de vele kleurrijke vlinders zijn hier wandelende takken en wandelende bladeren te vinden. Herkent u de wandelende tak tussen alle gewone takken? Niet ver van Ubud is een olifantenpark. In de loop van de ochtend gaan de olifanten in bad, dus wees op tijd, want dit wilt u natuurlijk niet missen. De mahout (olifantenverzorger) vertelt u graag van alles over de dieren en zijn werkzaamheden.

 

Excursietip! Op de trappers door de rijstvelden vandaag. U wordt 's ochtends opgehaald bij uw hotel en naar het startpunt gebracht. Kies een mooie mountainbike uit en vergeet uw helm niet, veiligheid gaat boven alles. Een mooie tocht staat u te wachten door de prachtige groene sawa’s. De route gaat vooral bergafwaarts door dorpjes, langs tempels en door de rijstvelden. Af en toe even stoppen om een mooie foto te maken. De gids vertelt u graag meer over het Balinese leven, de cultuur en de mensen. Eindpunt van deze tour is bij het olifantenpark waar een lunchbuffet voor u klaar staat. Even bijkomen van het fietsen.

 

Deze tour is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Inbegrepen: mountainbike, transfer van en naar het hotel, buffet lunch en mineraal water, toegang tot het olifantenpark, veiligheidsmateriaal en begeleiding van gids.

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt

Dag 13 Ubud

Excursietip! Het godeneiland Bali is veel meer dan zon, zee en palmbomen. Leer het echte Bali kennen en loop een dagje mee met Putu Arnawa en Anto. Maak kennis met de familie en de dieren op de boerderij. De dag start met een bezoek aan de lokale markt om wat inkopen te doen voor de lunch. Alles afgevinkt van het lijstje? Mooi! De volgende stop is het huis van Putu Arnawa en Anto. Het vee graast op het land en de kinderen spelen op de binnenplaats. Help met het oogsten van de rijst en pluk de kruiden uit de tuin voor de lunch. Hierna gaat u samen de lunch klaarmaken. Balinese saté, soep en gebakken banaan staan waarschijnlijk op het menu. Het leukste is dat u het allemaal zelf mag opeten. Selamat makan! 

 

Als het eten is gezakt zal u samen een offer gaan brengen aan de goden bij de Ayung rivier. Een bijzonder moment. Hierna neemt u afscheid van het gezin en wordt teruggebracht naar uw hotel.

Duur: ca. 6 uur

Incl. vervoer, maaltijd, mineraalwater, kokosdrankje

Groepsgrootte: maximaal 10 personen

 

Deze excursie boeken wij direct bij een enthousiaste ‘local’ op uw bestemming. Het leukste hiervan is dat u van dichtbij kennis maakt met het lokale leven. De ‘local’ heeft de excursie zelf samengesteld en voert het ook uit, een fijne extra inkomstenbron dus. Het zijn vaak bijzondere ontmoetingen en levert daarnaast mooie herinneringen op voor u en uw gezin. Wat verder belangrijk is om te weten: het kan voorkomen dat de excursie niet doorgaat omdat de organisator ziek is of om een andere reden. U krijgt het geld dan van ons terug en wij zoeken samen met u een andere leuke excursie uit voor deze dag.

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt

Dag 14 Ubud - Pemuteran

Een mooie rit met leuke uitstapjes

Indonesie-Bali-Bratanmeer-Watertempel.jpg(8) indonesie-bali-spiritueel-biddenopbali(8) Indonesie-Bali-indeboomtoppen2.jpg(8)

Vandaag heeft u de beschikking over een privé-busje met chauffeur. Het reizen met een privé-busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige eiland Bali. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt. Eventueel kunt u ook een gids erbij inhuren. De meeste chauffeurs spreken alleen Bahasa Indonesia. Een gids spreekt Nederlands of Engels en vertelt u tijdens de reis allerlei wetenswaardigheden. Het verrijkt uw rondreis, u zult veel meer leren en te weten komen over het land.

 

Op naar het mooie Pemuteran in het noordwesten van Bali. De route gaat dwars door de bergen en langs typische Balinese dorpjes. Stop halverwege de route in Pacung om lekker te lunchen. Daarna wordt het tijd voor wat actievers. Slinger als een aapje van boom naar boom in het Bali Treetop Adventure Park. Er zijn verschillende routes uitgezet voor alle leeftijden dus iedereen kan mee doen. Verspreid door de botanische tuinen van Bedugul liggen de platformen, hangbruggen en andere activiteiten zoals de ‘Flying Fox’ en de 'Tarzan Jump'. Durft u het aan? Nog niet uitgeput na al deze actie dan kunt u even verderop een wandeling maken naar de Gitgit waterval, middenin het regenwoud. Van zo’n 35 meter hoogte klettert het water naar beneden. De fijne nevel is heerlijk verfrissend. Hierna reist u verder naar uw hotel in Pemuteran. Met alle stops bent u ongeveer 7 a 8 uur onderweg vandaag.

Uw chauffeur neemt afscheid van u.

 

Informatie Pemuteran:
De onderwaterwereld bij Pemuteran is prachtig. Voor de kust ligt het eiland Menjangan, een snorkelparadijs! De kust van Pemuteran bestaat uit zwart lavastrand, maar ook hier kunnen zandkastelen gebouwd worden. Even relaxen in een strandstoel terwijl de kinderen spelen in de branding. Het strand loopt langzaam af dus kinderen kunnen hier veilig zwemmen. Alvast oefenen met snorkelen kan direct vanaf het strand. Bij hotel Amertha is een kunstmatig rif aangelegd dat volop aan het groeien is.

 

Overnachting in Pemuteran.

Inclusief ontbijt

Dag 15 Pemuteran

Tip! Vandaag gaat u onder water. U gaat naar de pier. Hier staan de bootjes al klaar die varen naar het eiland Menjangan, een snorkelparadijs (u regelt dit ter plaatse; voor Balinese begrippen is dit redelijk duur, denk aan zo'n 50 Euro p.p.).
Snorkel op, zwemvest aan en spring! Het is heerlijk in het heldere warme water. Van de bekende oranje clownvis (Nemo) tot gele vlindervissen, overal om u heen zwemmen de kleurrijke vissen. Met de stroom drijft u zo naar de kust. Zorg ervoor dat u de boot de dag ervoor alvast reserveert. Terug in Pemuteran brengt u een bezoek aan het schildpaddenproject. Zij doen er alles aan om de groene zeeschildpad te beschermen. Vooral door dit samen met de lokale bevolking te doen, dat werkt toch het allerbeste. Voor elk schildpadei ontvangen zij een eerlijke prijs van het project. Dit ei wordt vervolgens uitgebroed in de opvang en uiteindelijk uitgezet aan zee. Geef een donatie en zet zelf ook een schildpadje uit. Niets mooier dan een klein schildpadje zijn best te zien doen om de zee te bereiken. Het einde van een dag vol dieren!

 

Overnachting in Pemuteran.

Inclusief ontbijt

Dag 16 Pemuteran - Lovina

Dolfijnen spotten!

Bali-Onderwaterwereld-Kinderen1 Bali-Lovina-Dolfijnen5_1_370482

U kunt in de vroege ochtend nog snorkelen of duiken. U regelt zelf een taxi naar Lovina (is makkelijk: bij de receptie of gewoon langs de straat, de chauffeurs stoppen wel; waarschijnlijk is de laatste optie het goedkoopst). Natuurlijk kunnen wij ook de transfer voor u regelen, maar onze chauffeur moet helemaal uit Denpasar komen (en weer terug), dit is een dure optie voor u. Uw taxichauffeur rijdt in ongeveer anderhalf uur naar Lovina.

 

Informatie Lovina:

Lovina is een relaxt tussendoortje tijdens een reis over Bali. De zwarte lavastranden, traditionele vissersbootjes en dolfijnen die zwemmen langs de kust maken dit een fijne plek voor een paar dagen. Zijn uw kinderen echte waterratten? Dan moet u hier gaan snorkelen. De zee is heerlijk rustig dus ideaal voor kinderen en beginnende snorkelaars. Al vaker gesnorkeld of gedoken? Huur dan een bootje bij één van de locals en vaar naar de mooiste onderwaterlocaties wat verder uit de kust. Altijd al dolfijnen willen spotten in het wild? Dat wordt dan vroeg opstaan want u kunt ze het beste net voor of tijdens zonsopgang spotten. De golven die de boot maakt vinden de dolfijnen het allerleukst. Groepjes dolfijnen spelen met elkaar en springen om de boot heen. Een bijzondere ervaring! Vergeet niet om de dag ervoor alvast een bootje te reserveren zodat u dit niet ’s ochtends vroeg nog hoeft te doen.

 

Overnachting in Lovina.

Inclusief ontbijt

Dag 17 Lovina

Er is genoeg te doen in de omgeving van Lovina. Dompel je onder in de hotsprings bij Banjar, één van de meest bekende op Bali. De baden liggen verspreid over het terrein en gaan van heet naar warm. Even een relaxmomentje. Op de terugweg naar uw hotel in Lovina is er nog voldoende tijd voor wat zoetigheid. Stop bij Cocoa Grounds Museum & Lounge. Altijd al willen weten hoe chocolade wordt gemaakt? Het wordt hier allemaal uitgelegd. Van cacaoboon tot aan chocoladereep. Vergeet ook niet wat van die heerlijke chocolade te proeven of als souvenir mee te nemen. In de lounge is er van alles te koop. Sluit de dag af met een duik in het zwembad bij uw hotel.

 

Overnachting in Lovina.

Inclusief ontbijt

Dag 18 Lovina - Sanur

Pure Balinese culturen

Bali-Sidemen-rijstterrassen(8) Bali-Tirtagangga-vijvers4(8) Indonesie-Bali-Besakih-tempel-12 shutterstock_198686297(8)

Op naar het lieflijke Sanur aan de zuidkust Bali. Als eerste komt u de Gitgit waterval tegen. Maak een wandeling naar deze waterval middenin het regenwoud. Van zo’n 35 meter hoogte klettert het water naar beneden. De fijne nevel is heerlijk verfrissend. Hierna reist u verder zuidelijk. Vergeet niet te stoppen bij het Bali Treetop Adventure Park. Slinger als een aapje van boom naar boom of kies de 'Flying Fox' of de 'Tarzan Jump'. Door de botanische tuinen van Bedugul zijn verschillende routes uitgezet voor alle leeftijden dus iedereen kan meedoen. Durft u het aan? Een goede lunch heeft u wel verdiend na deze actieve start van de dag, stop bij een restaurant in het nabijgelegen Pacung. Hierna rijdt u verder zuidelijk door de bergen en langs Balinese dorpjes voordat u aankomt in Sanur. Met alle stops bent u vandaag ca. 6 uur onderweg.

 

Informatie Sanur:

Sanur is de aangewezen plek om even bij te komen van alle indrukken die u heeft opgedaan de afgelopen dagen. Dus voetjes in het zand en genieten! Het strand loopt langzaam af in zee en is daardoor goed geschikt voor kinderen. Langs het strand loopt de promenade met vele souvenir winkeltjes. Koop wat leuks voor thuis en vergeet niet om af te dingen! Aan het einde van de middag komen de Balinese kinderen met hun vliegers naar het strand. Koop een vlieger bij één van de winkeltjes en doe gezellig mee. In de zomermaanden vindt in Sanur en omgeving het Bali Kite Festival plaats. Tientallen gekleurde vliegers, vaak zelf gemaakt, wapperen in de wind. Erg leuk om een kijkje te gaan nemen.

 

Overnachting in Sanur.

Inclusief ontbijt, privébusje met chauffeur

Dag 19 - 20 Sanur

Genieten van de zon en leuke familieuitstapjes

IMG_2741(8) DSC_1469(8) IMG_0594(8)

Er is genoeg te doen aan de zuidkust van Bali. Even geen zin om op pad te gaan? Geniet dan van de zon, het strand of het zwembad bij uw hotel. Nog niet genoeg gezien? Dan hebben wij een aantal tips voor u.

Allereerst de Tanah Lot Tempel. Deze tempel ligt op de meest bijzondere plek, in de branding van de Indische Oceaan. Ga hier in de middag naartoe, want als de zon in de zee zakt kunt u hier prachtige foto’s maken.

 

Aapjes kijken bij de Uluwatu Tempel op het zuidelijkste puntje van Bali. Ook hier moet u naartoe met zonsondergang. Dat levert de mooiste foto’s op. Als de zon in de zee is gezakt wordt er gedanst door de locals. Kleurrijke kostuums en vuur. Een spektakel!

 

Viseters in de familie? Ga dan naar Jimbaran. Een kleiner plaatsje in het zuiden van Bali waar de kleurrijke vissersboten al op het strand liggen te wachten. Verser dan dit krijgt u het niet. De restaurantjes liggen aan één van de mooiste stranden van Bali. Bakken vol vis staan voor de deur, welke vis kiest u? Voetjes in het zand en genieten maar!

 

Shop till you drop! Kuta is de plaats op Bali om te winkelen. De bekende merken vindt u in één van de grote shopping malls. Op zoek naar de laatste souvenirs? Struin dan de straatjes af voor een mooi batikkleed, een wayang pop of wierrook stokjes. Er is van alles te koop.

 

Een dagje naar een bountyeiland? Boek dan een dagtour naar Nusa Lembongan met BaliHai. U gaat aan boord van een catamaran en vaart in 1,5 a 2 uur naar Nusa Lembongan. Voetjes in het zand en geniet van exotische baaien en witte stranden. Aangekomen op het eiland kunt u kiezen uit één van de 4 aangeboden tours: een eilandtocht, boottocht door de mangrovebossen, boottochtje met een glazen bodemboot of snorkelen. Lunch op het eiland is inbegrepen.

 

Overnachting in Sanur.

Inclusief ontbijt

Dag 21 Vertrek Sanur

U wordt bij uw hotel in Sanur opgehaald en naar de luchthaven gebracht (transfer).

 

Inclusief ontbijt, transfer

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën